Seçimlerin en çok merak edilen listesi Ak parti listesiydi. Akşam saatlerinde gözler kulaklar basından gelecek o haberi bekledi.

Fahri Çakır, Ayşe Keşir ve Numan Çabuk ismi açıklandı.

Fahri Çakır ve Numan Çabuk sürpriz aday olarak kamuoyunda yerini aldı. İthal vekil Ayşe Keşir Bizim evin kızı kontenjanından asaletini tasdik edip listede yerini aldı. Vefat ettiğinde eşinin memleketi Konya’da ebedi istirahatine çekilecek olan Keşir doğduğu yer Düzceliden oy isteyecek.

Peki bu değerlendirmenin sevineni kim üzüleni kim.

Sevinen tabiki Listeye giren yıllar sonra yıkılmadım ayaktayım diyen Fahri Çakır elbette.

Bir başka sevinende CHP nin adayı Zafer Teber. Geçmiş seçim oy oranı ve millet ittifakı ile yapılan hesaba göre vekil seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Özellikle Düzce’deki Kafkas oyların adresi olan Teber Fahri Çakır kadar sevinenlerden.

MHP nin birinci sırasındaki Ümit Yılmaz da sevinenlerden. Mhp adayı ve oy potansiyeli ile vekil çıkarma yolunda emin adımlarla yürüyor. Yılmazın Akçakocalı olması ve Akçakoca’dan tek vekil adayının Mhp den olması da en büyük avantajı. Yılmaz sevinmesinde kim sevinsin… Ak parti listesine tepki verenlerin tek adresi konumunda.

Ak partinin üçüncü sıra adayı Doktor Numan Çabuk ise bu gelişmelere bakılınca yuvadan ayaza düşen serçe kuşu gibi titreyen halde. Özellikle partide ki vekillerin açıklanması toplantısına geç kalması durumu basının da protesto ederek il binasını terk etmesi bunun ilk işaretlerini gösterdi.

Cumhurbaşkanına oy veririz vekil listesinde karşılığı olmayan adaylara oy vermeyi diyenlerin sayısı oldukça fazla.

Peki bu tepki oylarının adresi neresi. Mhp olduğu aşikar.

Cumhurbaşkanı meclise sahip çıkmak için dört bakan hariç hepsini milletvekili listesine yerleştirdi.

Düzce’de karşılığı olan İsa Şengüloğlu, Ali Dilber Hatun Albayrak gibi isimlerde listede yer bulamadı. Bununda bir karşılığı olacak.

Elmi yaman belmi yaman misali her adımın bir karşılığı var.

Düzce Ak Parti adaylarının ismini duyunca şok oldu.

Milli piyangonun teselli ikramiyesi gibi Fevai Arslan listede yer almaması amortiden teselli ikramiyesi oldu.

Dr Faruk Özlünün Bakan olarak kalacak olması listenin olumsuz açıklarını kapattı sayılır.

Buradan çıkan sonuç ise bugün itibariyle Ak parti iki Chp bir vekil çıkaracak bir tablo görülüyor.

Özellikle Mhp adayı Ümit Yılmazın Akçakocalı olması ve Akçakoca’dan iki dönemdir vekil adayı olmaması Ümit Yılmazın vekil olması seçilmesi için en büyük etken.

Mhp nin ülke adına yaptıkları duruşu ve millet için ikbali istiklali öngören yaklaşımı da göz önüne alınırsa Mhp teşkilatı inanırsa durum değişir bir ak parti, bir Chp ve Bir mhp olur.

Ömer Küçük aday olmadığı partinin seçim sathına iner Yılmaza destek verirse milletvekilliği hayal değil gerçek olur.

Gerek ekonomik kriz gerekse Ak Parti teşkilatların özgüveninin tavan yapması ikaz ile neticelenebilir.

Mecliste 300 milletvekili ile temsil edilmeyen ak parti ve Cumhur ittifakı Türkiye’yi yakın zamanda bir seçime sürükleyebilir.

Düzceye gelince;

2002 yılından bugüne üç sıfır  la seçim alan ak parti eğer ikibir lik bir sonuçla karşılaşırsa bunun ülkeye yansıması çok ciddi sonuçlar doğurur.

Düzce de ikibir sonucu teşkilatların elden geçmesi ve Düzce’nin evladı bakan Özlünün konumunu tartışılır hale getirir ki bu kimseye fayda sağlamaz.

Hele bir bir sonucu tam bir bilinmezliğe tepeden tırnağa temizliğe zemin hazırlar.

Ayıya sormuşlar bu sene armut nasıl olacak. Ayı cevap vermiş bol olacak, ballı olacak, sulu olacak.

Nerden biliyorsun deyince Ayı da” CANIM ÖYLE İSTİYOR” demiş.

Tabandan tavana Düzce’nin ruh hali bu. Canımız istikrar istiyor. Ama iktidar muktedir olanların halkın keyfi halini bilmeleri lazım.

Demedi demeyin. Seçim ittifakı sıfır baraj ve tabanın buraya kadar söylemleri üç sıfırlık beklentiye iki bitlik hatta bir bir bir kadar gidebilir.

Yol uzun dava büyük dava. Öksüz yetim büyük davanın erleri köprüden önce son çıkışta olduklarının idrakine varırlarsa ne ala. Varmazlarsa İktidarıda  muktediri de kontrol edecek mekanizmaya hazır olsunlar. Benden söylemesi….

BAHÇELİYE BU MİLLETİN VEFA BORCU VAR…

2002 yılının Ağustos ayında 13 Erciyes Kurultayında Beyaz yakalıların ülkeyi efendilerine teslim etme operasyonunda Devlet Bahçeli seçimi kaybedeceğini bile bile erken seçim dedi ülkeyi bir çıkmazdan kurtardı.

411 el kaosa kalktı manşetlerinin Başörtüsü serbestliği için mecliste yapılan oylamada Türkiye’nin buhran günlerinin atlatılmasında Devlet adamlığını göstererek kanayan yaraya parmak basanda Devlet Bahçeliydi.

Cumhuriyeti meclisin üç bir çoğunluğuyla ilan eden kurucu meclis 380 garabeti ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ün seçilmesinde de mecliste partisiyle dimdik durup ülkenin önünü açanda Devlet Bahçeliydi.

Türkiye parlamenter Demokrasi ile yönetilemez hale geldi diyerek Başkanlık sistemini haykıran bu uğurda kendi siyasi yaşamını riske atan da Devlet Bahçeliydi.

7 Haziran seçimlerinde sonuçlar açıklanır açıklanmaz erken seçim diyerek siyasetin ülkenin ikbalini baştacı yapan da Devlettin sahiplerinden Devlet Bahçeliydi.

15 Temmuz darbe girişiminde tüm etki ve yetkisini birikimle yoğurup ülkenin bekası için elini taşın altına koyanda devlet bahçeliydi.

Devlet Bahçeli ve Mhp Türkiye’nin kasko sigortası gibi nerde kaza bela varsa orda oldu. Orada hayat buldu orada hayat verdi Devlet i ebedi müddet davasına.

Bugün bu seçimlerde Bahçeli ve misyonuna bu ülkenin evlatları vefa borcunu ödeme zamanı geldi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.