Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Düzce'de Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Düzce'de Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

26 Temmuz 2018 Perşembe 17:55
Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Akçakoca Ziraat Odası binasında yapılan toplantıda, il ve ilçe ziraat odaları başkanları, yapılacak çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu. 

Toplantıda açıklama yapan Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Yönetim Kurulu Üyesi Levent Şahin Başaran, toplantıda fındık sezonunun yaklaşmasıyla birlikte önemli kararlar alınarak tutanak altına alındığını söyledi.

Toplantıda, fındık üreticisine hasada erken girilmemesi konusunda uyarıda bulunan Başaran, şunları kaydetti:

"Fındık toplamaya erken başlanılmaması gerekir. Fındık patoz ücretlerinin 170 lira olarak ödenmesine karar verildi. Patoz ile ilgili tecrübesiz ve bilgisiz kişilerin çalıştırılmaması iş sağlığı ve güvenliği konusunda gerekli tedbirlerin alınması gerekir. Patoz sırasında fındık çekim işini yol kenarlarında bir yol üzerinde yapılmaması, trafiğin tehlikeye düşünmemesi gibi tedbirlerin alınması gerekir." dedi.

Başaran, toplantıda fındık işçileri hakkında da şöyle konuştu:

"12 işçiden az işçi çalıştıran işverenin, çavuş parası adı altında herhangi bir ücret ödenmemesi gerekiyor. Çavuş dahil 12 ve üzeri tarım işçisi çalışıyorsa çavuş parası normal işçilerden 2 kat fazla ödenmesi gerekiyor. Ayrıca işverenin çalışan işçilerin yemek ihtiyacını karşılama istek ve arzusu olması durumunda işçi grupların da ayrıca aşçı istihdamına yer verilmemesine, aksi durumda mevcut işçilerin sayı gözetmeksizin temizlik ihtiyacına cevap veren şahsa da herkese ödenen ücret karşılığında ücret ödenecektir. Mevsimlik tarım işçisi adı altında çalışan şahıslardan 16 yaşından küçük olanlar ve 65 yaş üstü emekçilerine çalışma izni olmayan yabancı işçilerin fındık hasatının icra edildiği bahçelere çalışmak amacıyla getirilmemesi gerekir."

 Toplantıya, Cumayeri Ziraat Odası Başkanı İhsan Keleş, Gümüşova Ziraat Odası Başkanı Mafil Tavlı, Kaynaşlı Ziraat Odası Başkanı Fahrettin Şahin,  Yığılca Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Yılgın,  Gölyaka Ziraat Odası Başkanı Bayram Bülbül, Çilimli Ziraat Odası Başkanı Ali Öztaş katıldı.

Son Güncelleme: 27.07.2018 09:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.