YILMAZ “SİZDEN ADAMLIK BEKLİYORUZ”

24 Haziran seçimlerinde kullanılan oyların yeniden sayılması ile ilgili olarak Düzce’de tansiyon her geçen gün artıyor. Bakan Özlü’nün fark 17 açıklamasına MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu’ndan sonra MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’dan da tepki geldi.

YILMAZ “SİZDEN ADAMLIK BEKLİYORUZ”

24 Haziran seçimlerinde kullanılan oyların yeniden sayılması ile ilgili olarak Düzce’de tansiyon her geçen gün artıyor. Bakan Özlü’nün fark 17 açıklamasına MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu’ndan sonra MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’dan da tepki geldi.

28 Haziran 2018 Perşembe 16:22
YILMAZ “SİZDEN ADAMLIK BEKLİYORUZ”

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz Düzce’nin gündemini meşgul eden sayımların tekrarlanması ile ilgili olarak basın açıklamasında bulundu.

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz Düzce’yi Türkiye’ye rezil ettiniz diyerek Ak Parti cephesini seçimleri manipülede etmek ve yargıyı etki altına almak ile suçladı. Ak Parti İl Başkanı Hikmet Keskin’in dostluk, arkadaşlık ile ilgili olarak yaptığı açıklamalara da “ Biz sizden dostluk, arkadaşlık beklemiyoruz, adamlık bekliyoruz” diyerek tepki gösterdi.

YILMAZ, “DÜZCE’Yİ TÜRKİYE’YE REZİL ETTİLER”

Yılmaz, “Bugün yapmış olduğumuz basın açıklamasının konusu Bakanımızın yaptığı talihsiz açıklamadır. Bakan açıklamasında seçimlerde 17 farkın olduğunu, kendisine gelen yalan bilgiyi sizlerin önünde söyleyerek bugün saat 17:00’da sonuçlanacak ilçelerin itirazında sözde adaleti etkilemek olarak görüyoruz. Bizler bu açıklamayı kınıyoruz. Seçimleri manipüle etmek, adaleti etki altına almak olarak görüyoruz. Bu seçimlerin tekrardan sayılması için geçersiz oyları gösterdiler. Bu geçersiz oyların Türkiye’deki oranı 1 Milyon 52 bindir. Türkiye ortalamasına bakıldığı zaman Düzce bu geçersiz oylarda Türkiye ortalamasının altındadır. Bizim arkadaşlarımız geçersiz oyları bahane ederek usulsüzlük yapılma ihtimaline karşın YSK’nin önünde 4 gecedir nöbet tutuyor.biz yalan yanlış beyanların olmaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Biz burada sadece Ümit Yılmaz’ın hakkını değil Düzce’de bizlere oy veren vermeyenlerin, Düzce’nin namusunu korumaya çalışıyoruz. Düzce’yi Türkiye’ye 1 kez daha rezil ettiler” ifadelerini kullandı.

YILMAZ, “KENDİLERİNDEN ADAMLIK BEKLİYORUZ”

Yılmaz, “ Adaleti etkilemeye yönelik olarak yapılan açıklamalardan vazgeçilmesi gerekiyor. Biz ittifaka zarar vermemek için çabalıyoruz. Anladığımız kadarıyla ittifaka zarar vermek isteyen birtakım odaklar mevcut ittifakı bozmaya yönelik çalışmalar yapıyorlar. Bunları temizlemediklerini görüyoruz. Biz ittifakın dağılmaması için elimizden geleni yapacağız. Bizim Genel Başkanımızın bu yönde talimatı vardır.  Sabır taşını çatlatmasınlar. YSK’da uzmanlar bu hesaplamaları yapıyor. Bakana verilen yalan yanlış beyanlarla bunu bu şekilde açıklaması yanlıştır. Bakanın fakın 17 olduğuna dahil açıklaması yalandır. Bizim elimizdeki veriler tamamen farklı. Bizim daha önce beyan ettiğimiz fark geçerlidir. Bizler Ak Parti İl Başkanı Hikmet Keskin arkadaşlık dostluk üzerine açıklamalar yapıyor. Bizler kendilerinden arkadaşlık dostluk değil adamlık bekliyoruz” dedi.

MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu’da Akçakoca Adliyesi önünde Genel Merkezin Ankara’dan gönderdiği iki avukatlarla ve ilçe yönetimi ile basın açıklamasında bulundu.

Caboğlu; ”Sonuçlar Düzce’de 3 – 0 oluncaya kadar tekrar tekrar mı sayım yapılacak. Kazanılmış bir seçimi masada mı yeniden almak derdindeler. Böyle bir açıklamayı sayın Bakanım yapıp diğerlerini baskı altında mı tutmaya çalışıyorlar. Bizi son derece kaygılandırıyor. Biz de bu durumu takip ediyoruz. Böyle bir açıklamayı Bakan beyin yapmamasını isterdik. Çünkü Sayın bakanımızı çok seviyoruz.” dedi.

Caboğlu, ”Bizler gereken resmi bir açıklama olmadan açıklama yapmak istemiyoruz. Sadece sonucu biliyoruz. Aradaki farkın 17’den çok daha fazla olduğunu biliyoruz. Gerekli evraklar, bilgiler, belgeler bizde mevcuttur. Bu açıklamalarla ne yapılmak istendi şu aşamada anlamış değiliz” dedi.

Son Güncelleme: 28.06.2018 17:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.