YA BAKANIMIZ OLMASAYDI.

Düzce tarihinde dönüm noktalarını yaşıyor. Çilimli ve Akçakoca Organize Sanayi bölgelerinin bürokratik süreci Düzce’nin evladı Faruk Özlünün icracı bakanlığı kapsamında ışık hızıyla ilerliyor.

YA BAKANIMIZ OLMASAYDI.

Düzce tarihinde dönüm noktalarını yaşıyor. Çilimli ve Akçakoca Organize Sanayi bölgelerinin bürokratik süreci Düzce’nin evladı Faruk Özlünün icracı bakanlığı kapsamında ışık hızıyla ilerliyor.

13 Şubat 2018 Salı 11:09
YA BAKANIMIZ OLMASAYDI.

Kendi süreci içinde aylar yıllar alan Organize Sanayi bölgesi hiyerarşisi Bakan Özlünün müdahalesiyle günler içinde çözüme kavuşmaya başladı. 6000 bin kişilik direkt 15.000 bin kişilik dolaylı istihdam sağlayacak Çilimli ve Akçakoca organize sanayi bölgelerinde kamulaştırma işlemleri başladı.

5 Milyon lira ilk etapta kamulaştırma yapılan Çilimli organize bölgesinde 25 Milyon Liranın bir ay içinde gönderilerek kamulaştırmanın hızla bitirileceği öğrenildi.

3000 Kişilik istihdam öngörülen Akçakoca Organize Sanayi bölgesi için çalışmalarda makam onayı yapılarak 2018 yılı içinde yaklaşık 30 Milyon lira kamulaştırma bedeli olarak il özel idaresine gönderileceği öğrenildi.

Geçtiğimiz Günlerde Düzce Valiliğinde yapılan Çilimli Belediye Başkanı ve Organize sanayi bölgesi yetkililerinin katıldığı toplantıda sürpriz bir isim yer aldı. Bakan Faruk Özlünün talimatı ile Gebze’de bulunan Güzeller Organize sanayi Bölgesi başkanı Adem Ceylan valilikte yapılan toplantıya katılarak Çilimli organize Sanayi bölgesinin konuşlandırılmasında hızlı sonuç odaklı çalışma yapıldığı öğrenildi.

Malumat Habere Konuşan Güzeller Organize Sanayi Başkanı Adem Ceylan” Ortak amaçlı burayı geliştirmek için yatırımcıları buraya yönlendirmek için çalışma başlattık. Bize 180 yakın müracaat var. Bunun 10 tanesi Çilimli’ye gelecek. Bize Bakan bey bu konuda yardımcı olmamız için rica etti. Bizde Vali beyin başkanlığında hiçbir şey değişmeden yatırımcılara biran önce arsaları hazırlayıp buranın kalkınması için çalışacağız. Burası hızlı bir şekilde cazibe merkezi haline gelecek.” Dedi.

Gebze’nin nüfusu on kat arttı.

Sanayicinin Kahraman olduğunu söyleyen Ceylan”Bu ortamda bu yatırımı yapmak ateşten gömlek giymek gibidir. Yatırımcıların ayağının altı öpülmesi lazım. Yatırımcıya zorluk çıkarmadan yardımcı olmak lazım. Bürokrasiyi azaltacağız. Sanayiciye rant gütmeden kar gütmeden yardımcı olmak hem bakan beyin sözünü yerine getirmek hem bakan beyin adına yakışır şekilde olması için bu işe evet dedik. Bize bırakırlarsa ben bir ayda 4ile beş fabrika başlatmak istiyorum. Ancak istim laklarda sıkıntı çıkarıyorlar. Beş yatırımcı hazır bekliyor. Bunun yatırım bedeli nerden baksanız 25 ile 30 milyon Dolar. Buradaki yer arsa sahiplerinin olayı uzatmadan istimlak Lara yardımcı olmasını diliyorum. Bu sadece çalışanla değil konut nakliye ve inşaat sektörünü tetikleyecektir. 1990 yıllarda Gebze’nin Nüfusu 40 bin ken bugün 400 bin olmuştur. Bölündü 400 bin oldu. Bölünmeseydi 800 bin olurdu. İnsanlar bir ikibinliranın hesabını yapmasınlar. Bu yatırımların katkısı büyük olacaktır. Ben Sivaslıyım 4 milyon Sivaslı var Sivas’ta yaşayan 700 bin kişi. Neden sanayi yok göç var. Göçü önlemek kalkınmak için bu yatırımların önünün açılmasına destek olmak gereklidir” dedi.

BAKANIMIZIN DAHHİLİ BAŞKA BİŞEY OLDU.

Akçakoca Ticaret Odası Başkanı Mehmet Pazvant malumat Habere yaptığı açıklamada ”Akçakoca organize sanayi bölgesi için 1984 yılında müracaat edilmiş. Ancak biz bu süreci 2014 yılında harekete geçirebildik. Bize Özellikle dönemin Kaymakamı Aykut Pekmez dilekçeyi ve çalışmayı evinde yaparak büyük emek verdi. Ardından Milletvekili Osman Çakır Ankara Bürokrasisinde makamı çalışma ofisimiz gibi tahsis ederk çalışmaya destek verdi. Ardından Fevai Arslan vekilimiz gerek bürokraside gerekse karayollarından müsaade alınmasında bize büyük destekleri oldu. Yürütmeyi durdurma yönündeki mahkeme kararı bizi bir yıl yavaşlattı. Ancak biz devletin ve iktidarın Gücünü Sayın Faruk Özlünün organize sanayi bölgemize al atmasıyla fark ettik. Bir yılda gerçekleşen süreç bir ayda gerçekleşti. Emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum ama Sayın Bakanımızla bu iş başka bir ahenkte yürüyor” dedi.

Bu Özelliğiyle Türkiye’de Tek Organize Sanayi Bölgesi.

Türkiyede içinden Demiryolu geçen Tek Organize sanayi Bölgesinin Akçakoca’da olacağını belirten Pazvant” 1500 dönümlük alanın 885 dönümü için uygun görüş aldık. Diğer kısıma Orman Bakanlığının uygun görüş vermesini bekliyoruz. Yer seçimi için uygunluk belgesi verildi. Şu an hali hazır haritalar tamamlandı. Sahada jeolojik etüt yapıldı. Parsel planlaması yapılıyor. Kalkınma bakanlığından ilk etapta 15 milyon ikinci etapta 15 milyon olmak üzere 30 milyonluk ödenek bekliyoruz. Kamulaştırma il özel idaresi tarafından yapılacak.” Diyerek konuya Bakan özlünün dahil olmasıyla sürecin tabiri caizse ışık hızıyla yürüdüğünü söyledi.

YA BAKANIMIZ OLMASAYDI

Malumata açıklamalarda Bulunan Bakan Faruk Özlü ise Organize sanayi Bölgelerinin önemine dikkat çekerek”Ülkemizde sanayinin gelişmesine büyük katkı sağlayan, geri kalmış bölgelerin kalkınmalarını teşvik ederek sanayi yatırımlarını bu bölgelere çekmeyi hedefleyen Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) uygulamalarına Bakanlığımızca düşük faizli, uzun vadeli krediler verilmekte ve sanayiciler için altyapısı tamamlanmış sanayi parselleri hazırlanmaktadır.

OSB uygulamaları, bölgesel ihtiyaçların karşılanmasında, işsizlik, çarpık kentleşme ve çevre sorunlarına çözüm bulunmasında büyük rol oynamaktadır. Bu nedenle de OSB planlı kalkınma programlarının önemli bir unsuru olmuş ve bulundukları illerin sanayisinin gelişmesinde katkı sağlamıştır.

Organize sanayi bölgeleri uygulamalarıyla; az gelişmiş bölgelerde sanayiyi yaygınlaştırmak, istihdam politikalarını desteklemek, sanayicilerimizin sanayi parseli ihtiyaçlarını karşılamak, modern ve sağlıklı ortamlarda çalışma imkanı sağlamak, sanayileşmenin dengeli dağılımı ile düzenli kentleşmeyi sağlamak amaçlanmaktadır. İnsan kaynağı açısından da bulunduğu bölgede istihdam sağlayarak, iş göçünün önüne geçmektedir. Bölge ve sanayiciler gelişmekte, bu da ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır. OSB uygulamaları kayıt dışı ekonominin, kontrol altına alınmasına da aracı olmuştur.

OSB’ler Türkiye ekonomisinin son yıllarda gerçekleştirdiği sürdürülebilir büyümenin en önemli dişlilerinden olup, sağladığı istihdam, gerçekleştirdiği üretim, OSB’lerde faaliyette bulunan sanayicilerimizin gerçekleştirdiği ihracat, ödenen vergiler, SSK primleri OSB’lerin ne denli önemli olduğunu ortaya koymaktadır

OSB’ler aynı zamanda kuruldukları bölgelerde ticaretin gelişmesine, bulunduğu bölgenin kalkınmasına destek olmaktadır. Bu verilerden de görüldüğü üzere OSB’ler, ülkemizin dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olması yolunda büyük katkılar sunmaktadır. “ dedi.

BEŞ MİLYONU ÖDENDİ 25 MİLYON ÖDENECEK

Bakan Özlü 300 Sicil nolu Çilimli Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili yaptığı değerlendirmede ”Bakanlığımız 2018 Yılı Yatırım Programında “84 hektar” karakteristiği ile yer alan Düzce Çilimli OSB projesi için Bakanlığımızca toplam 1.605.931,21 m2 alan için kamulaştırmaya esas teşkil etmek üzere kamu yararı kararı verilmiştir.

Bu çerçevede; ilk etapta Düzce Çilimli OSB sınırları içinde kalan özel mülkiyete konu 9 adet parsel için toplamda 2018 yılı fiyatları ile 5.053.405 TL Çilimli OSB'ye kamulaştırma kredisi ödenmiştir.

Kamulaştırma işlemlerin tamamlanmasıyla bundan sonraki süreçte; OSB’nin proje çalışmalarını hızla tamamlayarak en kısa sürede inşaat ihale sürecine geçilmesi planlanmaktadır. Düzce ve ülkemiz istihdamına katkı sağlayacak projenin tamamlanması ile birlikte yaklaşık 3.000 kişiye iş imkanı sağlanacaktır.

Akçakoca Demir-Çelik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi: (Sicil No:335)

23/06/2017 tarihinde yaklaşık 88,5 hektar büyüklüğündeki alanın Akçakoca Demir-Çelik İhtisas OSB yeri olarak sınırlarının kesinleştirilmesinin ardından 13/11/2017 tarihinde Makam Oluru ile tüzel kişilik kazanmıştır.

Diğer taraftan; "89 Ha" karakteristiği ile Akçakoca Demir Çelik İhtisas OSB projesi Bakanlığımız 2018 yılı Yatırım Programı çalışmaları kapsamında Kalkınma Bakanlığına “Yeni Proje” olarak teklif edilmiştir.

Bakanlığımız kredi veren kuruluş statüsünde olup, söz konusu projelere ait inşaatlar OSB Yönetimlerinin sorumluğu altında yürütülmektedir. Bakanlığımızca kredilendirme açısından denetlenmektedir. Bu kapsamda projelerin tamamlanma sürelerinde değişiklikler olabilmektedir.” Dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84