VALİ DAĞLI SÖZÜNÜ TUTTU

Düzce Valisi Zülkif Dağlı Ramazan ayının başında yaptığı “ bu yıl lüks iftarlara katılmayacağım” açıklamasının arkasında durarak mütevazı iftar softalarında oruç açmayı tercih etti.

VALİ DAĞLI SÖZÜNÜ TUTTU

Düzce Valisi Zülkif Dağlı Ramazan ayının başında yaptığı “ bu yıl lüks iftarlara katılmayacağım” açıklamasının arkasında durarak mütevazı iftar softalarında oruç açmayı tercih etti.

11 Haziran 2018 Pazartesi 17:31
VALİ DAĞLI SÖZÜNÜ TUTTU

Ramazan aylarında lüks iftar sofralarında oruçlarını açarak gösteriş yapanlar oluyordu. Bu programlara da ilin üst düzey bürokratları ile siyasileri akın etmekten geri durmazlardı.

Bu yıl alışılmışın dışında bir Ramazan ayı geçirdik. Lüks iftar sofraları yerine Düzce’de daha çok mütevazi iftar sofraları tercih edildi.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı Ramazan ayına girmeden önce “ Bizim bir uygulamamız vardı genel toplu iftarlara katılmama yönünde. Kişilerin aynı olduğu simaların değişmediği iftarlara gitmeyip, komşumuza gidelim, iki kap yemeğimizi alıp akrabalarımızla iftar yapalım. Çevremizdeki fakirler kimler onların evine gidelim ve evimize davet edelim. Biz kendimizde uygulayacağız. 10 gün önce müdürlerimizle Ramazan için toplantı yaptık. Her daire müdürümüz bir yerli bir yabancı ihtiyaç sahibi vatandaşın evine gidip veya evine davet edecek. Bu uygulama da başladı. Müdürlerle sınırlı tutmayalım memur arkadaşlarımızda bu uygulamayı yapsınlar. Müdürlerimiz gittikten sonra ihtiyaçlarına bakıyor bize fotoğraflı bize gönderiyor, bildirimde bulunuluyor. Böylelikle ihtiyaçlarda yerinde tespit edilmiş oluyor” açıklamasını yapmıştı.

Açıklamada lüks iftar yerine daha çok halk ile iç içe olunabilecek programları tercih edilmesi gerektiğimi belirtmişti.

Vali Dağlı verdiği sözünü tutarak lüks iftar sofraları yerine fakirlerin oturduğu, ihtiyaç sahipleri ile aynı masada bir araya geldiği iftar programlarını tercih etmesi taraflı tarafsız herkesin takdirini topladı.

SİYASİLER DE UYDU

Düzce Valisinin yanı sıra siyasiler de Ramazan Aynı boyunca lüks iftar sofralarını tercih etmediler. 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimleri kapsamında sürekli olarak halk ile iç içe olan siyasi parti temsilcileri iftar programlarında lüks yerine daha mütevazi iftar sofralarını tercih ediyorlar.

Son Güncelleme: 11.06.2018 18:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.