VALİ ATAY HEM MASKE DAĞITTI, HEM DE UYARDI

Düzce Valisi Cevdet Atay, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan ve 81 İl Valiliğine gönderilen “Koronavirüs Salgını Denetimi” genelgesi üzerine bugün şehir merkezinde Covid-19 denetimi yaptı. Denetimler sırasında vatandaşlara maske dağıtan Vali Atay, aynı zamanda vatandaşları salgına karşı alınan tedbir ve kurallara uymaları konusunda uyardı.

VALİ ATAY HEM MASKE DAĞITTI, HEM DE UYARDI

Düzce Valisi Cevdet Atay, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan ve 81 İl Valiliğine gönderilen “Koronavirüs Salgını Denetimi” genelgesi üzerine bugün şehir merkezinde Covid-19 denetimi yaptı. Denetimler sırasında vatandaşlara maske dağıtan Vali Atay, aynı zamanda vatandaşları salgına karşı alınan tedbir ve kurallara uymaları konusunda uyardı.

16 Ekim 2020 Cuma 15:32
VALİ ATAY HEM MASKE DAĞITTI, HEM DE UYARDI

Tüm dünyada etkisini sürdüren Yeni Tip Covid – 19 salgınında kabus devam ediyor. Salgın nedeniyle Türkiye’de Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere devletin tüm kurumları teyakkuz halinde mücadele çalışmalarını sürdürürken, vatandaşların alınan tedbir ve kurallara uymaması, vaka ve hastalığa bağlı ölenlerin sayısında artışını sürdürüyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından vaka sayısındaki artışın önüne geçmek için dün 81 İl Valiliği’ne “Koronaviürs Denetimleri” başlıklı genelge gönderdi. Genelge üzerine bugün şehir merkezinde denetim yapan Düzce Valisi Cevdet Atay vatandaşlara maske dağıtarak, kurallara uymaları konusunda uyarılarda bulundu. 

Vali Atay’a denetimler sırasında, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, İl Jandarma Alay Komutan Jandarma Albay Mustafa Çetinkaya, İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı ve kurum amirleri eşlik etti.

“Sağlık ekiplerimizi daha fazla yormayalım”

Denetimler sırasında açıklamalarda bulunan Vali Atay, sağlık çalışanlarının salgınla canla ve başla mücadele ettiklerini ifade ederek, “Durum daha kötüye gitmesin diye, daha fazla vaka artışı olmasın diye yine sahadayız. Arkadaşlarımız, öğretmenlerimiz, imamlarımız, emniyet güçlerimiz, sağlık ekiplerimiz hepsi canla ve başla çalışıyorlar. Biz hep şunu söylüyoruz, sağlık ekiplerimizi daha fazla yormayalım. Sağlık çalışanlarına daha fazla yormamak adına, lütfen herkes kurallara uysun. Herkes bu işin bilincine varsın, bu işin ne kadar ciddi olduğunu anlasın ve ona göre davransın. Özellikle bu pozitif çıkan hastalarımıza geçmiş olsun dileklerimiz iletiyorum. Ama bunun yanında duyarlı vatandaşlarımız bunun bilincinde olsunlar, duyarlı insan bilincinde davransınlar. Bunun bulaşıcı bir hastalık olduğunu, başkalarına zarar vereceğini hiçbir zaman unutmasınlar. Lütfen bunlar evlerinde iyileşmeyi beklesinler” dedi.

“Karantina altında olan vatandaşlarımızın istemeleri durumda yurtlara yerleştiririz”

Karantina altında bulunan ve ailelerine hastalığı bulaştırmaktan korkan vatandaşları yurtlarda misafir ettiklerini ve her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını belirten Vali Atay, “ Bunların bir kısmını da biliyorsunuz yurtlara aldık. Yine tekrar ediyorum, evlerinde kendi çocuklarına, kendi yakınlarına, kendi akrabalarına, hastalık yayabileceklerini düşünenler varsa, biz bunları alır, yurtlara yerleştirir, orada bakarız. Her türlü ihtiyaçlarını da karşılarız. Bu konuda da vatandaşlarımızın yanlarındayız. Ama lütfen bu maskeyi taksınlar, kurallara uysunlar” diye konuştu.

“Kurallara uymayanlar çocuklardan örnek alsınlar”

“Okullara gidiyorum; okullarda çocuklarda çok ciddi bir bilinç var bu salgınla ilgili” diyen Vali Atay, kurallara uymayan duyarsız vatandaşların çocuklardan örnek almaları gerektiğinin altını çizerek, “Çocuklarımız maskeyi takıp, kurallara uyuyorlar. Çocuklarımızın bu memlekete, herkese örnek olması gerekiyor. Yani küçük çocukları görünce, ben bazı büyük duyarsız vatandaşlarımızın nasıl böyle davrandığına anlam veremiyorum. Lütfen hiçbir şey bilmiyorlarsa, çocuklara baksınlar” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 16.10.2020 15:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.