TEOG birincilerine bisiklet hediye edildi

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen fiziksel aktiviteye teşvik programı kapsamında Düzce’de TEOG sınavında 1. olan öğrencilere bisiklet hediye edildi. Vali Zülkif Dağlı Türkiye ortalamasının aşıldığını hatırlatarak “Kritik...

TEOG birincilerine bisiklet hediye edildi

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen fiziksel aktiviteye teşvik programı kapsamında Düzce’de TEOG sınavında 1. olan öğrencilere bisiklet hediye edildi. Vali Zülkif Dağlı Türkiye ortalamasının aşıldığını hatırlatarak “Kritik...

13 Haziran 2017 Salı 16:25
TEOG birincilerine bisiklet hediye edildi

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen fiziksel aktiviteye teşvik programı kapsamında Düzce’de TEOG sınavında 1. olan öğrencilere bisiklet hediye edildi. Vali Zülkif Dağlı Türkiye ortalamasının aşıldığını hatırlatarak “Kritik eşik aşılmış oldu” dedi.

Düzce Valiliği Konferans Salonunda düzenlenen bisiklet dağıtım törenine İl Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile öğrenci ve veliler katıldı.

“Yaz kış demeyecekler”

Törende konuşan Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Özyörük program kapsamında il genelinde yaz kış demeden farklı etkinlikler düzenleyeceklerini kaydederek “Sağlık bakanlığımızın uzun süreden beri yürüttüğü fiziksel aktiviteye teşvik programı kapsamında ilimizde bir takım aktiviteler düzenledik. Bu sene bu aktiviteleri yaz mevsimi boyunca gerçekleştireceğiz. Ayrıca kışın da aktivitelerimiz olacak. Bunlardan bir tanesi de İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün projesi olan TEOG’da tam puan almış olan çocuklarımıza birer bisiklet hediye etmek şeklinde oldu. Bunun dışında Gençlik Spor Müdürlüğümüzle 19 Mayıs törenlerinde bir çalışma yapmıştık” dedi.

“Sadece bedene değil ruha hitap edecekler”

Özyörük ruh ve gönül hareketi adı altında hayata geçirilecek proje ile sadece bedenlere değil ruhlara da hitap edeceklerini dile getirerek “Çok önem verdiğimiz bir çalışma daha var. Ruh ve gönül hareketi dediğimiz bir uygulama. Sadece bedenlerimizi değil ruhlarımızı da doyurmak zorunda olduğumuzu anlattığımız bir uygulama. Mülteci çocuklar ile birlikte yürüttüğümüz bisiklet kardeşliği projesi var. Bu programı tüm projelerimize entegre etmeye çalışıyoruz. Öğrencilerimiz sınavlarda, okullarında başarılı oldular. Ülkemizin onlardan çok büyük beklentileri var. Çocuklarımızdan insanlıkta ve erdemde de birinci olmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Yiğit “Başarılı öğrencileri tebrik etti”

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, başarılı olan tüm öğrencileri ve velilerini tebrik ederek “Hem 2016 - 2017 eğitim öğretim yılı TEOG değerlendirme toplantısı yapalım hem de TEOG’da başarı sağlayan öğrencilerimizi ödüllendirelim istedik. Sağlık Müdürlüğümüz de bizlere bisiklet temin ettiler. Yanlış sayısı 3’ün altında olan öğrenci sayımız 289. Bu öğrencilerimizin tamamını ödüllendirmek isterdik ancak bu çok mümkün değil. Bu nedenle tam puan yapan öğrencilerimizi ödüllendirme kararı aldık. Ben başarılı öğrencilerimizin ailelerini, okul yönetimleri ve öğretmenlerimizi çok tebrik ediyorum” diye konuştu.

“Kritik eşik aşıldı”

Vali Zülkif Dağlı ise Türkiye ortalamasının üzerine çıkılmasıyla birlikte kritik eşiğin aşıldığını dile getirerek “Bu başarının mimarı öğrencilerimiz, velilerimiz ve okullarımız. Türkiye ortalamasının üzerine çıkmış olmak gerçekten büyük bir başarı. Kritik eşik aşılmış oluyor. İstatistiklere bakıldığında bir süredir Türkiye ortalaması aşılamıyordu. Burada durmayacağız. Yaz döneminde öğrencilerimiz bisiklete binecekler, rahatlayacaklar. Daha sonra da inşallah istedikleri liselere kavuşmuş olacaklar” dedi.

“Yetiştirme kursları başladı”

Önümüzdeki yıl TEOG sınavına girecek öğrenciler ile LYS ve YGS’ye girecek öğrencilere yönelik yetiştirme kurslarının başladığını kaydeden Vali Zülkif Dağlı şöyle devam etti: “Önümüzdeki yıl orta son sınıfı okuyacak olan öğrencilerimiz TEOG sınavına girecekler. Bu öğrencilerimize yönelik yetiştirme kurslarımız başladı. Öğrencilerimizi ve velilerimizi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Ayrıca lise son sınıfa geçen öğrencilerimiz için de YGS LYS maratonu var. Eylül ayından itibaren başlayacak. Bunun için de kurslarımız başladı. Onlara da çağrıda bulunuyorum. Kaybedecek vaktiniz yok.”

“Bisiklet yolları için belediye ile görüştü”

Dağlı, bisiklet yollarının yaygınlaşması için belediye ile görüştüğünü, en azından ilk etapta kalıcı konutlar ile il merkezi arasında bisiklet yolunun bir an önce bitirilmesini istediğini ifade ederek “Sağlık Bakanlığımızın böyle güzel bir uygulaması için. Sağlıklı yaşam için fiziksel aktivite önemli. Bisiklet kullanımının yaygınlaşması için uygun yolların olması gerekiyor. Bu konuda belediyemize de önemli görevler düşüyor. Ümit ediyoruz ki Belediyemiz planlamasını yapacak. En azından ilk etapta Kalıcı konutlar ile il merkezi arasında bisiklet yolu bir an önce tamamlanacak. Bisiklet yolları mavi şerit ile belirlenir. Hedefimiz Düzce’de mavi şerit sayısını arttırmak. Sağlık Bakanlığı her bir metre üzerine belediyemize bisiklet hibe etmek suretiyle bunların vatandaşlarımıza dağıtımı sağlanıyor. Düzce bisiklet kullanımı için en uygun illerden biri. Çocuklarımız sağlıklı olacaklar ama asıl amacımız iyi vasıflı insan olacaklar” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.