Sigara bırakanlara bisiklet

Düzce İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürlüklerince Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi. Anıtpark’ta biten yürüyüşün sonunda sigarayı bırakanlara bisiklet hediye edildi.Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla Düzce’de...

Sigara bırakanlara bisiklet

Düzce İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürlüklerince Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi. Anıtpark’ta biten yürüyüşün sonunda sigarayı bırakanlara bisiklet hediye edildi.Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla Düzce’de...

01 Haziran 2017 Perşembe 11:21
Sigara bırakanlara bisiklet

Düzce İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürlüklerince Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi. Anıtpark’ta biten yürüyüşün sonunda sigarayı bırakanlara bisiklet hediye edildi.

Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla Düzce’de de etkinlik düzenlendi. Düzce İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürlüklerince düzenlenen etkinlikte sağlıkçılar, vatandaşlar ve bisikletliler sigaranın zararlarına dikkat çekmek için belediye önünden Anıtpark’a kadar ellerinde pankartlarla yürüdüler.

Yürüyüş sonunda bir açıklama yaparak etkinlik hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Özyörük, sigarayı bırakanlara bisiklet hediye edileceğini bildirdi.

Özyörük, “İlimizde tütün ve tütün mamulleriyle mücadeleyi daha aktif bir şekilde bugün başlattık. Tütün denilen illete insanımızın bulaşmaması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bir biçimde bu maddeyle tanışmış ve bağlanmış olanları da kurtarmaya çalışacağız. Güçlü bir kadromuz var, sigarayı bırakan her insanımıza bir tane bisiklet hediye edeceğiz veya başka bir hediyemiz olacak. Ama eninde sonunda muhakkak hepimiz sigarayla mücadele ederek insanımızı kurtaracağız” dedi.

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Cemil Işık Sönmez ise, vatandaşların Ramazan ayında sigarayı bırakma konusunda daha avantajlı duruma gelebileceklerini söyledi.

Sönmez, “Yakın zamanda bakanlığımızca da ilaçlar ücretsiz olarak karşılanacak. Düzce Üniversitesi Aile Hekimliği polikliniğimizde sigarayı bırakmak isteyen hastalarımıza 5 gün hizmet vermekteyiz. Öncelikle vatandaşlarımız karar versinler ve bayrama beyaz bir sayfayla başlasınlar. Bırakmak isteyenler mutlaka profesyonel yardım alsınlar. Kendi kendine yapılan denemelerin olumsuz sonuçlanması daha yüksek” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sigarayı bıraktığı için bisiklet ve teşekkür belgesiyle ödüllendirilen bir vatandaş duygularını paylaştı, önemli olanın tamamen karar verip mücadeleye başlamak olduğunun altınız çizdi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.