ŞEHİDİMİZİN ADI YAŞATILACAK

Kızılay Düzce Şubesi Başkanı Av. Halil Aydın, Suriye’nin El-Bab kenti yakınlarında teröristlerin bölgede insani yardım faaliyeti yürüten Kızılay aracına yaptığı hain saldırıda şehit düşen Mehmet Arif Kıdıman’ın isminin yaşatılması için çalışma yapacaklarını söyledi. Aydın, “Mutlaka bu konuda düşüncelerimiz var. Çalışmalarımız olacak. İlerleyen süreçte değerlendireceğiz” dedi.

ŞEHİDİMİZİN ADI YAŞATILACAK

Kızılay Düzce Şubesi Başkanı Av. Halil Aydın, Suriye’nin El-Bab kenti yakınlarında teröristlerin bölgede insani yardım faaliyeti yürüten Kızılay aracına yaptığı hain saldırıda şehit düşen Mehmet Arif Kıdıman’ın isminin yaşatılması için çalışma yapacaklarını söyledi. Aydın, “Mutlaka bu konuda düşüncelerimiz var. Çalışmalarımız olacak. İlerleyen süreçte değerlendireceğiz” dedi.

22 Eylül 2020 Salı 12:17
ŞEHİDİMİZİN ADI YAŞATILACAK

Kızılay Kan Merkezi’nde görevli, merhum Gazeteci Mehmet Kıdıman’ın oğlu Mehmet Arif Kıdıman, Suriye’nin El-Bab kentinde gönüllü olarak insani yardım faaliyetleri yürütürken, Kızılay aracına teröristlerin düzenlediği kalleş saldırıda şehit düşmüştü. Şehidimiz Mehmet Arif Kıdıman’ın isminin Düzce’de ve özellikle Düzce Kızılay Kan Merkezi’nde yaşatılması için Düzceliler tarafından sosyal medyada platformlar oluşturuldu.

“Şehidimizin adını taşıyan kalıcı bir eser yapılabilir”

Konu ile ilgili Öncü Haber’e açıklamalarda bulunan Kızılay Düzce Şubesi Başkanı Av. Halil Aydın, şehidimizin adının Düzce’de yaşatılacağını ve bu konuda çalışmalarının olduğunu söyledi. Düzce’de Şehidimizin adını taşıyacak kalıcı bir eser yapılabileceğini kaydeden Aydın, şunları söyledi:

 “Bu kadar değerli, kıymetli bir kardeşimizin tabii ki isminin yaşatılması ve bundan sonra ki süreçte Düzce’de anılır, bilinir bir isim olması, kalıcı olması için bizim de tabii ki düşüncelerimiz var. Bu noktada, Düzce’mizin ilk Kızılay şehidi kendisi, ama bir sokak, cadde ismi olur, yani belediyede bu konuda görüşmelerimiz olacak. Ama Kızılay’ın herhangi bir tesisinin, Düzce’deki tesislerden birinin isminin verilmesi şeklinde olur ya da yine isminin kalacağı, kalıcı olabileceği, kalıcı bir eser yapıp onun üzerine isminin verilmesi şeklinde olabilir. Mutlaka bu konuda düşüncelerimiz var. Çalışmalarımız olacak. İlerleyen süreçte değerlendireceğiz.”

“Kızılay olarak şehidimizin emaneti annesinin yanında olacağız”

Kızılay Şehidi Mehmet Arif Kıdıman’ın emaneti olan annesi Emine Kıdıman’ın Kızılay olarak her zaman yanında olacaklarını dile getiren Aydın, konu ile ilgili şunları söyledi:

“Şimdi tabii ki biz her şeyden önce, zaten Kızılay olarak bizim toplumda ihtiyaç sahibi olan, yardıma muhtaç, sıkıntıda olan insanlara yardım etmek gibi bir vazifemiz, görevimiz var. Ki bu hele hele bir Kızılay çalışanı ve bir Kızılay çalışanının bize bir emaneti olan bir kişiyse ortada bırakmamız zaten söz konusu olamaz. Elimizden gelen gayret ve çabayı her zaman gösteririz, yanında oluruz. Olacağız da inşallah ama zaten şehidimizin kardeşleri, çocukları bugüne kadar en ufak bir istekte bulunmadı. İhtiyaçları konusunda herhangi bir talepleri hiç olmadı. Ama biz her seferinde Kızılay olarak her durumda yanlarında olduğumuzu ifade ettik ve bundan sonra da olacağımızı ifade ediyoruz.”

Son zamanlarda Kızılay’a bağış yapan çok sayıda yardımsever var

Son zamanlarda Kızılay’a bağış yapanların sayısında artış olduğunu belirten Aydın, şu ifadelere yer verdi:

“Öncelikle şunu söyleyeyim; yani ben huzurunuzda bağışçılarımıza tekrar ve tekrar teşekkür ediyorum. Biz göreve geldiğimizden bugüne kadar ciddi anlamda hizmetlerimizi sürdürürken bu hizmetlerin yapılabilmesi, sürdürülebilir olması için aynı zamanda bağış ihtiyacımız oluyordu. Ve bu süreç içerisinde halkımızın çok ciddi bir teveccühü söz konusu oldu ve bağışlarda ciddi anlamda bir artış meydana geldi. Yine de devam ediyor. Özellikle son 1 - 1,5 aylık bir süreçte ciddi gayrimenkul bağışı yapan bağışçılarımız olduğu gibi, yine fındık sezonunda, işte fındığını toplayan vatandaşımız gelip, yıllık bir ton benim ihtiyacımı karşılıyor, şu kadar artanıyla da siz çocuk sevindirin, öğrencileri sevindirin, burs olarak verin ya da işte şartlı bağışlar yapıyor, kıyafet alın çocuklara dağıtın ya da işte 65 üstüne ve çıkamayan, karantina da olan vatandaşlarımıza dağıtın şeklinde pandemi sürecinde ki çeşitli bağışlarlar, şartlı bağışlarla bağışlar oluyor. Ciddi anlamda bu süreçte bağışta artışlar meydana geldi. Huzurunuzda ben bunun için o vatandaşlarımıza tek tek teşekkür ediyorum.”

“Vatandaşlarımızı kan bağışlamaya davet ediyorum”

Pandemi nedeniyle kan stoklarında ciddi anlamda azalma olduğunun altını çizen Aydın, vatandaşları kan bağışı çağrısında bulunarak, şu açıklamalarda bulundu:

“Kan bağışlarımızla ilgili aslında ciddi anlamda bağışlar yapılıyor. Ancak özellikle pandemi sürecinde çok ciddi anlamda kana ihtiyaç oluyor. Yani günlük kullanım ve sarfiyatlar da ciddi artışlar meydana geldiği için yeterli gelmiyor. Bir de ilerleyen süreçte, pandeminin ağırlaşmasıyla birlikte, sürecin ağırlaşmasıyla birlikte insanlarda ister istemez bir çekinme meydana geliyor. Bu noktada stoklarımızın da buna hazır halde bulunması gerekiyor ihtiyaç durumuna göre. Bu noktada biz stoklarımızdaki sayıyı arttırabilmek adına sürekli gündemde tutuyoruz ve bağış talebinde bulunuyoruz. Sizin aracılığınızla tekrar vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum, özellikle immün plazma bağışı yapabilecek olan vatandaşlarımız ya da kan bağışında, kök hücre bağışında bulunabilecek olan vatandaşlarımızı da ben Kızılay’ımıza davet ediyorum. Her türlü hijyenik koşulları sağladığımızı ifade etmek isterim. Hijyen güvenliğini sağlamak suretiyle vatandaşlarımızdan biz bu bağışları kabul ediyoruz. Kan bağışı konusunda vatandaşlarımızın özellikle hassasiyet göstermesini rica ediyorum.”

“Yardımlarımız devam ediyor”

Kızılay Düzce Şubesi’nin yardıma muhtaç bireylere yönelik yardımlarına devam ettiğini sözlerine ekleyen Aydın, son olarak şunları belirtti:

“Son bir yıllık süreçte, özellikle pandemi sürecinin başlaması ile birlikte biz özellikle toplumda işini kaybeden çok vatandaşımızda oldu. İşsiz kalan çok vatandaşımız oldu. Bu noktada temel ihtiyaç malzemelerinden, gıda özellikle başta olmak üzere, temizlik ve hijyen malzemesi, maske, eldiven konusunda çok ciddi ihtiyaçlar vardı. Bu yöne çok ağırlık verdik. Yine bunun yanında, özellikle Ramazan ayı içerisinde nakdi yardım konusunda, 600 aileye nakdi yardım, 50 tane öğrencimize burs yardımı adı altında nakdi yardımlarımız devam etti. Bir de bununla birlikte özellikle tıbbi cihaz ihtiyacı olan, işitme cihazı olabilir, tekerlekli sandalye olabilir, medikal ürünlerle ilgili ya da işte benzeri ihtiyaçlarla ilgili bu tür ihtiyaçlarını giderme noktasında yardımlarımız devam ediyor. Afetten etkilenen, özellikle yangın, sel bölgesindeki barınma ihtiyacı olanlarla ilgili olarak konteyner yardımlarımız devam ediyor. Okullarda her ne kadar kapalı olsa bile, onlardan almış olduğumuz veriler ile veri tabanı doğrultusunda öğrencilerin kıyafet ihtiyacı olanlar ile ilgili ya da ailelerden doğrudan gelen talepler ile ilgili kıyafet ihtiyacı talebi geliyordu ailelerden. Biz yine bu vatandaşlarımızın kıyafetleri ile ilgili bizim yardımlarımız devam etti. Bu dönemde devam ediyor. Elimizden geldiği kadar… Bir de bu yardımların bir çeşitliliği yok. Vatandaşın hangi noktada bir talebi varsa, ihtiyaç sahibi ise ve bu ihtiyacını gideremiyorsa bize talepte bulunurlar, biz değerlendirmesini yaparız, özellikle sosyal yardımlaşma ve belediyeyle de bazı noktalarda ortak çalışma suretiyle de biz Kızılay olarak imkânlarımız dâhilinde kendilerine yardım etmeye çalışıyoruz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84