SEÇİMLERİ AK PARTİ KAZANIR AMA…

Türkiye 24 Haziran’da yeni Cumhurbaşkanını ve TBMM gönderecekleri milletvekilleri için sandık başına gidiyor. Dilimin döndüğünce, aklımın erdiğince seçim dönemini değerlendireceğim.

SEÇİMLERİ AK PARTİ KAZANIR AMA…

Türkiye 24 Haziran’da yeni Cumhurbaşkanını ve TBMM gönderecekleri milletvekilleri için sandık başına gidiyor. Dilimin döndüğünce, aklımın erdiğince seçim dönemini değerlendireceğim.

04 Mayıs 2018 Cuma 10:01
SEÇİMLERİ AK PARTİ KAZANIR AMA…

Öncelikle Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan ile formül bulunması halinde İyi Parti Genel Başkanı Merak Akşener’in seçimlere girmesi ile bu iki ismin 2. Turda yarışacaklarını düşünüyorum. İlk turda Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanının belirlenmesinin mümkün olmadığını benim için çoğu insanın düşünüyordur.

Meral Akşener ile Recep Tayyip Erdoğan arasında yapılmasını beklediğim 2. Tur yarışında ipi mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın alacağını tahmin ediyorum.

İYİ PARTİ KİLİT PARTİ OLACAKTIR

Ak Partinin kuruluş ve girdiği ilk seçimlerde dengeleri değiştirerek kazanmasındaki havanın aynısını şu anda İyi Parti’de de görmeniz mümkün. Eğer doğru strateji ve yoğun çalışma temposuna ayak uydurabilirlerse seçimlerin rengini değiştireceklerinden emin olabilirsiniz. Ki seçimlere iyi bir şekilde hazırlandıklarını görebilirsiniz.

Milletvekilliği noktasında İyi Partinin de TBMM’de olacağını düşünüyorum.

CHP’nin Cumhurbaşkanlığı seçiminde kimi destekleyeceğinin önemi de büyük. Şuandaki görünüşte Meral Akşener’i destekleyecekleri bekleniyor ancak sürpriz bir şekilde kendi adayını da çıkarabilirler. Ancak bunu yapmaları halinde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şansının artacağı bir gerçek. CHP’nin en büyük hatasının da kendi adayı ile 24 Haziran’da yapılacak olan seçimlere girmesi olacağını, eğer Ak Parti karşıtı bir politika izliyorsa ki görünen köy kılavuz istemez İyi Parti ile ittifak yaparak Cumhurbaşkanlığı konusundan Meral Akşener’i desteklemesinin doğru bir strateji olacağını düşünüyorum.

TBMM’DE YİNE AK PARTİ SÖZ SAHİBİ OLUR

Mecliste Ak Parti, MHP, CHP ve İyi Partinin kesin olacağını, Saadet ve HDP’nin meclise girmesinin çok zor olduğunu düşünüyorum. Mecliste ağırlık milletvekilinin yine AK Parti’de olacağını MHP ile yapacakları ittifak sonrasında, ki bu ittifakın ilerleyen zamanlarda bozulacağını tahmin ediyorum, mecliste söz sahibinin yine Ak Parti olacağı yönünde fikir sahibiyim.

DÜZCE’DE DENGELER DEĞİŞEBİLİR

Düzce’de İyi Parti’nin seçimlere girmesi ile var olan dengelerin değişeceği gibi bir ortam var. Göstereceği adayların iyi bir şekilde vatandaşa tanıtımı yapılması başarılırsa Düzce’de vekillik kapma ihtimali olan partiler arasında ön plana çıkıyor.

MHP’nin AK Parti ile iş birliği yapması Düzce’de vekil çıkarma ihtimalini düşür mü yükseltir mi bilinmez ancak bu dönem milletvekilli çıkarabilecek bir potansiyeli olan partiler arasında.

Seçim kararının alınmadan önceki süreçte yaptıkları aktif siyasetin meyvelerini almayı başarabilirlerse CHP adına da milletvekilliği göz kırpıyor.

CHP, MHP, İyi Parti’nin milletvekili alabilmelerinin tek şartı Ak Parti’nin çıkaracağı adaylara bakıyor. Aday adaylığı konusunda 40’ın üzerinde bir listeye sahip olan ve her geçen gün aday adaylarının sayısının artması şüphesiz partinin elinde bir koz olarak duruyor.

Geçmiş seçimlerde olduğu gibi ceketlerini koysalar alırlar algısı ortandan kalktı. Bunun farkında Ak Parti cephesi. Eğer adayları siyaseti iyi bilen, siyasette yıpranmamış ve yerli, yani Düzce’nin çocuklarından oluşan bir liste ile seçimlere girerlerse yine 3-0 olma ihtimali var. Halkın tanıdığı, bildiği kişilerden oluşacaksa, merkezden gönderilen kişiler yerine teşkilatın söylediği adaylar üzerinde yoğunlaşmaları gerekiyor.

Ak Parti Düzce’de bu zamana kadar girdiği hiçbir seçimden eli boş çıkmadı ve bütün milletvekillerini almayı başardı. Düzce Merkez Belediye Başkanlığını da kimselere kaptırmayan Ak Parti, 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde tulum çıkararak 10 belediyenin 10’unu da almayı başarmıştı.

SONUÇ OLARAK;

Sonuç olarak 24 Haziran seçimlerine Düzce’de 2-1 gibi bir sonuç çıkacağını düşünüyorum. 1 milletvekiline en yakın partinin de İyi Parti odluğu kanısı bende hakim. Ancak CHP ve MHP’nin de vekil çıkarma olasılıklarını göz ardı etmemek gerek.  

http://www.malumathaber.com/secimleri-ak-parti-kazanir-ama-makale,67.html

Son Güncelleme: 04.05.2018 10:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.