SEÇİMLERDE DENGELER DEĞİŞİR

SEÇİMLERDE DENGELER DEĞİŞİR

21 Mayıs 2018 Pazartesi 12:37
SEÇİMLERDE DENGELER DEĞİŞİR

24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Genel Seçimlerinde Düzce’de Milletvekili adaylarının isimleri belli olmaya başladı. MHP ve CHP'de listeye giren isimlerin yanı sıra listede yer alamayan isimler de konuşuluyor.

İlk olarak Düzce’de Milletvekili adaylarını açıklayan MHP olmuştu. MHP’yi Vatan Partisi, CHP ve İyi Parti takip etti. MHP ve CHP de listede yer alan adayları kadar listeye giremeyen aday adayları da konuşuluyor. MHP’de Milletvekili Adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Ömer Küçük, CHP’yi Düzce’de durağan bir siyasetten aktif siyasette taşımayan ve Milletvekili Aday Adaylığı için İl Başkanlığından istifa eden Zekeriya Tozan, Milletvekili aday listelerinde yer alamaması büyük sürpriz olarak görüldü.

ÖMER KÜÇÜK;

Daha önce Düzce’de MHP adına Milletvekilli Adayı ve Belediye Başkan Adayı olarak siyaset arenasında boy gösteren Ömer Küçük, 24 Haziran’da MHP’den aday adayı olması seçimlerin dengelerini değiştirecek hamle olarak görülmüştü.

Gerek Düzce’de ciddi bir oy potansiyeli olmasından, gerek sevilen bir kişi olması, gerekse tecrübesi nedeniyle MHP’den Düzce Milletvekili Adayı olarak gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyordu.

Kulislerde Ömer Küçük’ün Aday gösterilmemesi olarak; MHP’den aday adayı olmadan önce Ak Parti ile görüştüğü iddiası, Düzce’de aktif siyaset yerine sadece seçimlerden seçimlere Düzce’de boy göstermesi ve partinin kendisini 2. Sıradan aday göstermesini kabul etmediği iddiaları gösteriliyor.

ZEKERİYA TOZAN;

Düzce CHP İl Başkanı olduktan sonraki süreçte siyaset anlayışını tamamen değiştiren, muhalefet anlayışını hakkıyla yapan, özellikle Hecinler’deki ve Kabalak’daki çöp sorununda halkın yanında olan Zekeriya Tozan’ın Adaylığına da kesin gözüyle bakılıyordu.

CHP’nin Genel Kurulunda Kemal Kılıçdaroğlu’nun rakibi olan Muharrem İnce’yi desteklemesinden dolayı Genel merkez tarafından gözden çıkarıldığı konuşulan Tozan’ın Düzce siyaseti üzerindeki etkisi ve aday gösterilmemesi CHP’nin oy kaybedeceği yorumlarını da beraberinde getirdi

MHP’den Ömer Küçük’ün ve CHP’den Zekeriya Tozan’ın millletvekili adayı olarak partileri tarafından gösterilmemesi seçimlere doğrudan etki edeceği tartışmasız bir gerçek. Düzce’de girdiği bütün seçimleri kazanmayı başaran Ak Parti’nin karşısında en büyük rakipleri olan isimlerin teker teker isimlerine çizik atılması seçimlerin dengesini ciddi anlamda değiştirecektir.

Son Güncelleme: 21.05.2018 18:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
akçakoca'lı 2018-05-21 14:33:58

bu isimlerin olmaması muhalefetin elini güçlendirir kimse mhp ye oy atmaz adayı akçakoca lı diye