Rektör Çakar, TULİP programına katıldı

Düzce Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu tarafından kurulan ve geliştirilen Türk Üniversiteleri Liderlik İyileştirme Programı (TULİP), Balıkesir Üniversitesi ve Karesi Kent Konseyi ev sahipliğinde kadın akademisyenlerin...

Rektör Çakar, TULİP programına katıldı

Düzce Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu tarafından kurulan ve geliştirilen Türk Üniversiteleri Liderlik İyileştirme Programı (TULİP), Balıkesir Üniversitesi ve Karesi Kent Konseyi ev sahipliğinde kadın akademisyenlerin...

13 Şubat 2018 Salı 10:24
Rektör Çakar, TULİP programına katıldı

Düzce Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu tarafından kurulan ve geliştirilen Türk Üniversiteleri Liderlik İyileştirme Programı (TULİP), Balıkesir Üniversitesi ve Karesi Kent Konseyi ev sahipliğinde kadın akademisyenlerin katılımıyla Balıkesir’de gerçekleştirildi.

“Tanışma ve Akademik Yaşamda Karşılaşılan Sorunlar” başlıklı mentorluk oturumuyla başlayan programın açılışında; Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Balıkesir Üniversitesi, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hülya Gür birer konuşma gerçekleştirdi.

Açılış konuşmalarının sonrasında, Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, kurucusu olduğu yükseköğretimde liderlik pozisyonlarına kadınları teşvik etmek amacıyla hayata geçirilen “Türk Üniversiteleri Liderlik İyileştirme Programı” hakkında bilgiler verdi.

Program, moderatörlüğünü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu’nun yaptığı “Yükseköğretimin Kadın Liderleri” başlıklı panelle devam etti. Panelde; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, YÖK Akademide Kadın Sorunları ve Çalışmaları Birim Başkanı Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, Boğaziçi Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Ayşe Soysal, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç ve Prof. Dr. Sondan Durkanoğlu Feyiz konuşmalarını gerçekleştirdi. Rektör Çakar panelde, yükseköğretimde kadın liderliği, mevcut durum ve kadınları yöneticilik kademelerine teşvik etmek amacıyla yapılabilecek çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. TULİP programının ilk bölümü, liderlik testlerinin yorumlanmasıyla sona erdi.

Programın öğleden sonraki bölümündeyse seminer oturumu gerçekleştirildi. Oturumda Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve Düzce Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Yönetim ve Liderlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ayla Keçeci “Liderlik ve İletişim” başlıklı bir sunum yaptı. Rektör Çakar, lider ve yönetici arasındaki farkları kendi tecrübeleri ışığında açıklayarak liderlikte doğru iletişimin önemini vurguladı. Doç. Dr. Ayla Keçeci de liderlik ve iletişim arasındaki bağlantı ve iletişimin nasıl olması gerektiğiyle ilgili faydalı bilgilendirmede bulundu.

Programın son bölümünde ise mentorluk oturumunun ikincisi gerçekleştirildi. Mentorluk oturumunda, kadınlara liderlik pozisyonlarında nasıl başarılı olabilecekleriyle ilgili yol gösterici bilgiler aktarıldı.

Avrupa ile kıyaslandığında ülkemizde çok sayıda kadın profesör olduğu, fakat yükseköğretimde kadın liderliği pozisyonlarında çok az sayıda kadının yer aldığı belirtilen programda, sosyal ve ekonomik kalkınmanın temel unsuru olan kadınların daha fazla katma değer üretmesi için akademide liderlik pozisyonlarına cesaretlendirilmesi ve teşvik edilmesi amaçlandı.

TULİP programı, yapılacak nezaket ziyaretlerinin ardından sona erecek.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.