OTOPARK FIRSATÇILARINA KÖTÜ HABER…

Düzce Belediye Meclisi Ağustos Ayı 2. Toplantısında, Şerefiye Mahallesinde bulunan Düzce Belediyesi Hacı Bayramzade Kapalı Katlı Otopark ücretleri belirlendi. Düzce Belediye Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından günlük KDV dahil 4 TL olarak belirlenen otopark ücretleri, Meclis Üyeleri tarafından kabul edildi.

OTOPARK FIRSATÇILARINA KÖTÜ HABER…

Düzce Belediye Meclisi Ağustos Ayı 2. Toplantısında, Şerefiye Mahallesinde bulunan Düzce Belediyesi Hacı Bayramzade Kapalı Katlı Otopark ücretleri belirlendi. Düzce Belediye Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından günlük KDV dahil 4 TL olarak belirlenen otopark ücretleri, Meclis Üyeleri tarafından kabul edildi.

06 Ağustos 2021 Cuma 12:25
OTOPARK FIRSATÇILARINA KÖTÜ HABER…

Otopark fırsatçılarına kötü haber, Düzce Belediye Meclisinden geldi.  Düzce Belediyesi Hacı Bayramzade Katlı Otoparkının özel bir işletmedeyken mahkeme süreci nedeniyle ihalesinin fesih edilip kapatılmasının ardından, Düzce’deki bazı özel otoparkların fiyatlarını 5 TL’den 7 ve 10 TL’ye kadar yükseltmesi tepkilere yol açmıştı. Bu tepkilerin üzerine Düzce Belediyesi Kurban Bayramı Öncesi Katlı Otoparkı yeniden hizmete açmıştı.

Dün yapılan Düzce Belediye Meclisi Ağustos Ayı 2. Toplantısında, Belediye Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından tespit edilen ve otopark ücretinin gün boyu KDV dahil 4 TL olmasına yönelik fiyat tarifesi meclis üyelerinin onayına sunuldu. Yapılan oylamada Katlı Otopark fiyat tarifeleri Meclis Üyeleri tarafından oy birliği kabul edildi.

Konu ile ilgili Öncü Haber mikrofonuna konuşan Düzce Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Hasan Günden, belirlenen otopark ücretinin özel otopark ücretlerine de yansımasını beklediklerini söyledi.   

“Katlı otoparkın kapatılmasının ardından, özel otoparklar fiyatlarına zam yaptı”

Mahkeme süreci nedeniyle Katlı Otoparkın kapanmasının ardından, Düzce’deki özel otoparkların fiyatlarını fahiş bir şekilde arttırdıklarına dikkat çeken Günden,  “Düzce’de tek katlı otoparkımız Şerefiye mahallemizde bizim katlı otoparkımız var. Bununda bir mahkeme süreci oldu, bir kapanma oldu. Şuanda faaliyete başladı. Katlı otopark kapalıyken serbest piyasada otopark fiyatları yükselmiş oldu. Müdürlüğümüzde bize KDV dâhil günlük 5 TL olsun, girdi çıktı ve tek seferlik günlük fiyat 5 TL olarak talep etmişti. Civardaki özel işletme otoparklara baktık. Ortalama 5-7-8-10 TL ye olanlar var. Tabii biz belediyeyiz hem onlardan farkımız olmalı hem de fiyatları aşağıya çekme yönünde Komisyonda ki arkadaşlarımız sağ olsunlar Müdürlüğün KDV dahil 5 TL olan bedeli Komisyon KDV dahil 4 TL olarak Meclisimizin gündemine getirdiler. Bizde hem kendi grup toplantımızda hem de grubumuzda bunu çok uygun bulduk. Meclisimiz de sağ olsun kapalı Katlı otoparkımız KDV dahil 4 TL olarak hizmet verecek” diye konuştu

“Bu fiyat diğer özel otoparkçıları da örnek teşkil edecektir”

Katlı Otopark için belirlenen giriş ücretlerinin diğer özel otoparkçılara da örnek teşkil edeceğini kaydeden Günden, “Diğer otoparklar özel olduğu için, özel sektörün fiyatlarına şuanda müdahale edemiyoruz. Ama bir tarafta 7-8-10 TL’lik otoparklar varken, bir tarafta da 4 TL’lik otopark varsa ki; şehir merkezinde merkezin her yerine hitap eden bir otopark; vatandaşlarımız 4 TL’lik katlı otoparkımızı tercih edecektir diye düşünüyorum. Öbür tarafta ki arkadaşlarımızda, kendi maliyetlerine göre kendilerini kurtaracak derecede indirim yapacaklarını düşünüyorum” açıklamalarında bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84