İNÖNÜ PARKINDA SON KARAR VERİLDİ

Tüm baskı ve müdahalelere rağmen partisine karşı sessiz kalan Cahit Aydın sonunda muradına kavuştu.

İNÖNÜ PARKINDA SON KARAR VERİLDİ

Tüm baskı ve müdahalelere rağmen partisine karşı sessiz kalan Cahit Aydın sonunda muradına kavuştu.

28 Haziran 2018 Perşembe 18:48
İNÖNÜ PARKINDA SON KARAR VERİLDİ

Gerek kamuoyunda gerekse partili iradenin baskılarına Eyüp peygamber sabrı gösteren İl genel meclis üyesi Cahit Aydın İnönü Parkında kesin kararla kiranın devamı yönündeki kararla son noktayı koydu.

Düzce Belediyesi tarafından tek taraflı olarak İnönü Parkının kiralık sözleşmesinin fesih edilmesi ile ilgili olarak İnönü Parkının Müsteciri olan Cahit Aydın’ın açtığı dava sonuçlandı.

Düzce 1. Sulh Hukuk Mahkemesinde görülen davada 01.01.2017 tarihinde Düzce Belediyesi tarafından kiralanan İnönü Parkının 10 yıl süre ile işletmeciliğini alan Cahit Aydın’a Düzce Belediyesi tarafından 08.09.2017 tarihinde ihtarname çekilerek 01.01.2018 tarihi itibariyle 3 yıllığına açık artırım usulü kiralanacağı bildirildi.

Aydın’a çekilen ihtarname de kararın belediye meclisinde alındığı belirtilmiş ancak ihtarnamede sadece belediye başkanının imzasının olduğu da ifade edilmiş olması yargı engeline takıldı.. Aydın mahkemeye verdiği dilekçede Düzce Belediyesi tarafından yetki gaspı yapıldığını, kararın iki tarafın anlaşması veya mahkeme yolu ile iptal edilebileceğini vurgulamıştı.

Aydın’a cevap olarak Düzce Belediyesinin mahkemeye sunduğu dilekçede; Düzce Belediye Başkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü’nün 02.09.2016 tarihinde gönderdiği yazıyla sözleşmenin iptal edildiği belirtilmiştir. Parkın Aydın’a mevzuatlara aykırı olarak kiralandığına ilişkin belediye tarafından tespit edilmiş, ve sözleşmenin iptalinin gerçekleştirildiği belirtilmişti.

Davada taraflar arasından 01.01.2017 tarihinde başlayan ve 10 yıl sürecek olan kiralık sözleşmesinde bir uyuşmazlık olmadığı da belirtildi. 01.11.1997 tarihinde başlayan ve 9 ay süreli ilk kira sözleşmesinin 2886 Sayılı kanunlara uygun olarak yapıldığı belirtildi. Kira sözleşmesi bittikten sonra 01.01.2017 tarihinde bağlayan ve 10 yıl süre ile taraflar arasında sözleşme yapıldığı belirtilmiştir. Davada tek taraflı iptallerin geçersiz olacağı belirterek sözleşmenin devam ettiği vurgulandı.

Davanın hüküm bölümünde “taraflar arasında akdedilen sözleşmeye istinaden davacının kiracılık sıfatının devam ettiğine karar verilmiştir” denildi.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 15. Hukuk Dairesinin kesin verdiği karar uyarınca Cahit Aydın’ın Kiracılığı devam yönünde karar verildiğinden İnönü parkında müstecir olarak hizmete devam edecek.

Son Güncelleme: 28.06.2018 18:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.