HERKES BU AÇIKLAMAYI BEKLİYORDU

Ak Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, genel merkez tarafından 24 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde Düzce Milletvekili aday adayı olmak isteyenler için belirlenen şartlar hakkında kamuoyuna bilgi verdi.

HERKES BU AÇIKLAMAYI BEKLİYORDU

Ak Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, genel merkez tarafından 24 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde Düzce Milletvekili aday adayı olmak isteyenler için belirlenen şartlar hakkında kamuoyuna bilgi verdi.

25 Nisan 2018 Çarşamba 14:08
HERKES BU AÇIKLAMAYI BEKLİYORDU

Ak Parti’den 24 Haziran’da yapılacak olan Genel Seçimlerde Düzce’den milletvekili aday adayı olmak isteyenler için şartlar belirlendi. AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, Genel Merkez tarafından belirlenen şartları Düzce kamuoyu ile paylaştı.

İSİTFA ETMESİ GEREKENLERİ SIRALADI

Keskin, “24 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde partimizin yol haritasını kamuoyu ile paylaşmak adına basın açıklaması yapıyoruz. Yapılacak olan seçimin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Sadece bu seçimin bizler için değil tüm Dünya için büyük önemi var. 25 -29 Nisan tarihleri arasında saat 17:00’a kadar başvurular alınacaktır. 26 Nisan tarihine kadar görevinden istifa etmesi gerekenlerin istifalarını ilgili birimlere iletmesi zorunludur. Görevinden istifa etmesi gerekenler ise; kamu görevi yapanlar yani hakimler ve savcılar, yüksek yargı organı mensupları, öğretim elemanları, Yüksek Öğretim Kurulu Üyeleri, televizyon Yüksek Kurulu Üyeleri, kamu görevini yapan ve yaptıkları işler itibariyle işçi statüsü taşımayan diğer kamu görevlileri, belediye başkaları, subaylar ve astsubaylar, siyasi partilerin il ve ilçe yönetim kurulu başkan ve yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, sendikaların yönetim kurulunda görev alanların 2738 Sayılı Kanunun 18. Maddesine göre görevlerinden ayrılmış olmaları gerekmektedir” şekline konuştu.

GEREKLİ EVRAKLARIN TAM OLARAK GETİRİLMESİ GEREKİYOR

Başvuru yapmak isteyenlerin Ak Parti Genel Merkezine veya İl Başkanlarına şahsi olarak gitmeleri gerektiğine vurgu yaparak konuşmasına devam eden Keskin, “Gerekli evrakları da söylemek istiyorum. Başvuru formları il başkanlığımızdan temin edilebilir. Başvuru belgelerini doldurmaları gerekiyor, bizlere taahhüt name imzalamaları gerekiyor, aynı şekilde alındı belgesi alınması gerekiyor. Erkek adaylar için 6 bin lira, kadın ve 18-25 yaş arası adaylar için 3 bin lira engelli statüsünde yer alan adaylarımız içinde bin lira yatırmaları gerekiyor.  Engelli raporunda durumlarının yüzde 40 olması gerekiyor. Engelli statüsünden aday olmak isteyenlerin engelli kimlik kartlarının olması gerekmektedir. Bunların dışında genel şartları da belirtmek istiyorum. Milletvekilliği aday adaylığı diye belirtilmiş adli sicil belgeleri, diploma fotokopileri nüfus cüzdanı örneği, askerlik durum belgesi, ücretleri Vakıflar Bankasına yatırmaları, 2 adet fotoğraf, istifası zorunlu olan kişilerin ilgili mercilere sundukları belgeler, engelli kim kartları ve raporları getirmeleri gerekiyor” şeklinde konuştu.

İSTİFA ETMEDEN BİLGİ ALSINLAR

Parti teşkilatı içerisinde istifa etmesi zorunlu olan kişilerin öncelikle il başkanlığına gelerek bilgi almaları gerektiğin belirten Keskin, 29 Nisan 2018 saat 17:00’ye kadar başvuru yapmaları gerektiğine vurgu yaptı. Keskin, “ 5-6 Mayıs tarihlerinde tahammül yoklamaları yapılacak. 15 Mayıs 2018 tarihinde ise Yüksek Seçim Kuruluna Düzce’de milletvekili adayı olacak 3 ismi vereceğiz” dedi.

ADAY OLMAZLAR

Keskin, “ Aday olamayacak olan kişileri de paylaşmak istiyorum. Anayasanın 76. Ve milletvekili seçim kanunun 11. Maddelerinde belirlenen nitelikleri taşımayan, Ak Parti Tüzüğüne göre disiplin kurulu kararı ile partimizden ihraç edilenler, Ak Parti Genel Merkezimiz tarafından tüzükte öngörülen ve partisinden el çektirilmesine karar verilen teşkilat başkan ve yönetim kurulu ile yönetim kurulu başkan ve üyelerinin partimizden milletvekili aday adayı olamazlar. Hakkında Ak Parti Genel Merkezi ve Ak Parti İl Başkanlığınca disiplin soruşturması yürütülen kişilerinde aday adayı olmazlar” dedi. .    

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84