HER AYRINTI DÜŞÜNÜLDÜ

Düzce Valiliği, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili süresince il genelinde alınacak trafik tedbirlerini açıkladı. Buna göre; toplam 132 trafik personeli ve 22 takviye ekiple hem havadan hem de karadan sıkı denetim yapılacak. Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, bayram sevincinin hüzne dönüşmemesi için araç kullanacak vatandaşları trafikte dikkatli olmaları konusuna uyardı.

HER AYRINTI DÜŞÜNÜLDÜ

Düzce Valiliği, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili süresince il genelinde alınacak trafik tedbirlerini açıkladı. Buna göre; toplam 132 trafik personeli ve 22 takviye ekiple hem havadan hem de karadan sıkı denetim yapılacak. Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, bayram sevincinin hüzne dönüşmemesi için araç kullanacak vatandaşları trafikte dikkatli olmaları konusuna uyardı.

31 Mayıs 2019 Cuma 18:04
HER AYRINTI DÜŞÜNÜLDÜ

Vatandaşların bayramı huzur ve güven içinde geçirmeleri için Düzce’de güvenlik başta olmak üzere trafik, sağlık ve gıda alanında her türlü tedbir alındı. Her bayram çok sayıda ölümlü ve yaralanmalı kazanın yaşandığı ülkemizde aynı acıların yaşanmaması için Düzce Valiliği trafikte alınacak güvenlik önlemlerine yönelik bilgilendirme yaptı. Açıklamada şunlar kaydedildi:

Sürücü ve yolculara trafik kuralları anlatılacak

“04 Haziran 2019 tarihinde başlayacak olan Ramazan Bayramı münasebetiyle İlimiz genelinde alınacak trafik tedbirleri kapsamında; bayram süresince otogarda yaşanacak yoğunluk nedeniyle otogar nokta personeli yanında görevlendirilecek ekip ile otobüs sürücülerinin denetlenmesi yapılacak olup, farkındalık oluşturmak amacıyla sürücü ve yolculara seyahat öncesi trafik kuralları konulu sunum gerçekleştirilecektir.

Kazaların en yoğun olduğu saatlerde otobüs denetimleri yapılacak

Ayrıca hazırlanan denetim programı çerçevesinde kazaların en yoğun olduğu 05.00 – 07.00 saatleri için şehirlerarası otobüs denetimlerine ağırlık verilecektir. Yine tüm yol kullanıcıları için algılanan yakalanma riskini arttırmak ve trafikte can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla gerek sabit gerekse seyir halinde “Görünür, Tepe Lambaları Açık” olacak şekilde sorumluluk bölgemiz dâhilinde resmi ekip otoları görevlendirilmiş ve bu tedbirler özellikle kazaların en yoğun olduğu 16.00 – 20.00 saatleri arasında en üst seviyede olacak şekilde ayarlanmıştır.

Yayalar da unutulmadı

Şehir merkezinde ise vatandaşların Arife ve Ramazan Bayramı süresince yaya kaldırımlarının rahatça kullanabilmeleri ve rahatça gezebilmelerini temin etmek amacıyla kaldırım üzerine yapılacak park ve duraklamalara karşı motorize ekipler görevlendirilmiştir. Ramazan Bayramı tatili nedeni ile yollarımızda trafiğin artacağı düşünüldüğünden özel izin belgesi gerektiren taşıtlar arasında bulunan yük taşımacılığı yapan gabari dışı ağır tonajlı araçlara ve mikserlere 01-09 Haziran 2019 tarihlerinde 9 gün süre ile trafiğe çıkmalarına izin verilmeyecektir.

Havadan da kontrol edilecek

Bayram öncesi 31 Mayıs – 03 Haziran tarihleri ile bayram sonrası 08-09 Haziran 2019 tarihlerinde ilimiz şehir merkezi D-100 Karayolu üzerinde, trafiğin yoğun olduğu güzergâhlarda ve ihtiyaç duyulan kesimlerde havadan Drone (İHA) ile trafiğin denetimi yapılacaktır.

Pat patlara geçit yok

Valiliğimizin Nisan 2018 tarihli kararı doğrultusunda, Düzce il sınırları içerisinde usulsüz olarak imal edilmiş araçların sürülmesi yasaklanmıştır.  Bu kapsamda, tarım mevsiminin başlaması ile birlikte pat pat türü araçlar üzerinde uygulamalar yapılacak olup, bu tür araçlar trafikten men edilecektir.

Vali’den sürücülere çağrı: Kurallara uyun

Öte yandan açıklamada Düzce Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’nın mesajına da yer verildi. Vali Dağlı, “İlimiz genelinde alınacak olan trafik tedbirleri kapsamında 17 trafik ekip otosu 4 radar aracı, 2 iki resmi asayiş ekibi ve 4 motosikletli trafik timi ile birlikte toplam 132 trafik personeli ve 22 takviye resmi genel hizmet personeli görevlendirilmiştir. Ayrıca İl Jandarma Komutanlığı ile oluşturulan karma ekiplerde önemli noktalarda görevlendirilecektir. Vatandaşlarımızın bayramı huzur ve güven içinde geçirmeleri için; başta güvenlik, trafik, sağlık ve gıda kontrol hizmetleri olmak üzere her türlü tedbir alınmıştır. Her yıl bayramlarda meydana gelen trafik kazalarında çok sayıda vatandaşımızı kaybediyoruz.  Bu kazalar hem can hem de mal kayıplarına yol açıyor. Bayram sevincinin hüzne dönüşmemesi için araç kullanacak vatandaşlarımızın trafikte dikkatli olmaları, hız limitlerine uymaları, seyir halinde iken cep telefonu ile konuşmamaları ve kırmızı ışık ihlali yapmamaları hususlarını bir kez daha hatırlatmak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 31.05.2019 18:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.