Haydi Çocuklar Üniversite’ye

Düzce Üniversitesi, Düzce’deki çocukların bilim ve sanat alanındaki birikimlerinin desteklenmesi amacıyla dört kez başarı ile uyguladığı “Çocuk Üniversitesi” programını yaygınlaştırıyor. Bu kapsamda Düzce Safir Koleji ile “Safir Çocuk Üniversitesi” iş birliği protokolü imzalandı.

Haydi Çocuklar Üniversite’ye

Düzce Üniversitesi, Düzce’deki çocukların bilim ve sanat alanındaki birikimlerinin desteklenmesi amacıyla dört kez başarı ile uyguladığı “Çocuk Üniversitesi” programını yaygınlaştırıyor. Bu kapsamda Düzce Safir Koleji ile “Safir Çocuk Üniversitesi” iş birliği protokolü imzalandı.

02 Eylül 2019 Pazartesi 18:03
Haydi Çocuklar Üniversite’ye

Rektörlük Makamında gerçekleşen imza törenine Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Safir Türkiye Okulları Kurucusu Cemil Keskin, Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Ayyıldız ve Yavuz Ayyıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Koç, Düzce Safir Koleji temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

İş birliği protokolünü Düzce Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Safir Koleji adına ise Cemil Keskin imzaladı.

Protokol; anaokulu, ilkokul ve ortaokula devam eden öğrencilerin; bilimsel düşünce ve davranışlarla estetik değerleri birleştiren, üreten, problem çözen ve Ülkemizin tüm değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla oluşturulan Safir Çocuk Üniversitesi Programı bünyesinde yer alan programlar doğrultusunda desteklenmesini amaçlıyor.

İmza töreni sonrası açıklamalarda bulunan Cemil Keskin, protokolün üniversite-okul projesi iş birliği olduğunu ifade ederek proje kapsamında birçok alt başlık yer aldığını söyledi. Okulda okuyan çocukların Düzce Üniversitesi’nin tesislerinden ve kültürel alanlarından faydalanabileceğini belirten Keskin, Düzce Üniversitesi’ndeki akademisyenlerin de Düzce Safir Koleji’nde eğitim gören çocuklarla birlikte çeşitli etkinlikler düzenlemesinin planlandığını sözlerine ekledi.

Protokol ile okul tesislerinin sadece Safir Koleji’nde öğrenim gören öğrencilere değil, Düzce’deki bütün okullarda okuyan öğrencilerin faydalanabileceği alanlar haline getirilmesinin söz konusu olduğuna işaret eden Cemil Keskin, “Üniversitemizdeki hocalarımızla birlikte, anne ve babaların desteğiyle çocuklarımız, Düzce’nin geleceği ve kalkınması için güzel şeyler yapabiliriz. Teknolojinin gelişmesine ön ayak olabiliriz. Çocuklarımız için şimdiden farkındalık yaratabiliriz diye düşündük ve Üniversitemize teklifte bulunduk. Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar da büyük destek oldu. Düzce’nin yüz akı olacak projeyi gerçekleştirmek konusunda azimli, gayretli ve kararlıyız. Kendisine destekleri için teşekkür ediyoruz ve ‘Haydi Çocuklar Üniversite’ye’ diyoruz.” şeklinde konuştu.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ise yaptığı konuşmada, Düzce Üniversitesi’ndeki akademik bilginin, donanımın, sosyal alanların ve sahip olunan altyapının Düzce’deki gençler, çocuklar ve talep eden kurumlarla buluşmasının çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

Düzce Safir Koleji’nin teklifinin kendilerini de heyecanlandırdığını ifade eden Rektör Çakar, Düzce Üniversitesi’nin 4 yıl üst üste Çocuk Üniversitesi programını hayata geçirdiğini söyleyerek Çocuk Üniversitesi programından sonra Düzce Teknopark kurulmasıyla Ülkemizde ilk ve tek olarak Çocuk Teknopark adında yeni bir programı yürütmeye başladıklarını dile getirdi.

Çocuk Üniversitesi programının bu şekilde kurumlarla paylaşılması ve Düzce’ye yayılmasından büyük mutluluk duyduklarını belirten Prof. Dr. Çakar, birçok kurumla olduğu gibi Safir Koleji ile de güzel iş birlikleri geliştireceklerine inandığını ifade ederek Üniversitemizle iş birliği yapmak isteyen tüm kurumlara Düzce Üniversitesi’nin kapılarının açık olduğunu belirterek sözlerini sonlandırdı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84