HANİ DEVLET MİLLETE TUZAK KURMAZDI.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylunun “Millet Vatandaşına Tuzak Kurmaz” söylemi gündemdeyken Düzce Belediyesinin Referandumdan birkaç ay önce kurduğu EDS Sistemleri tepki topluyor. Gerekli gereksiz yerlere konuşlandırılan sitemle Düzce ve çevre ilçelere gidip gelmek binlerce liraya malolabilir.

HANİ DEVLET MİLLETE TUZAK KURMAZDI.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylunun “Millet Vatandaşına Tuzak Kurmaz” söylemi gündemdeyken Düzce Belediyesinin Referandumdan birkaç ay önce kurduğu EDS Sistemleri tepki topluyor. Gerekli gereksiz yerlere konuşlandırılan sitemle Düzce ve çevre ilçelere gidip gelmek binlerce liraya malolabilir.

31 Mayıs 2017 Çarşamba 00:30
HANİ DEVLET MİLLETE TUZAK KURMAZDI.

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte Akçakoca’ya Denize gitmeye karar veren bir araç eğer gidiş gelişte yolardaki EDS sistemine dikkat etmezse 1600 lira ile 2400 arasında bir ceza ödeyebilir. Aynı Zamanda Çoban Kavşağından Hastane Yönüne giden Her vatandaş bu sisteme dikkat etmezse bir günde binlerce lira ceza ödeyebilir. Belediyelerin gelir ettiği EDS sitemini kuran teşvik eden Şirketlerin büyük bölümü Fetö soruşturmasında inceleme altında olduğu belirlendi.

SEÇİMLERDEN ÖNCE NEDEN KONUÇLANDIRLIDI.

Sisteme tepki büyürken referandum seçimlerinden evvel Türkiye’nin birçok yerinde iptal edilen Çorum Osmancıktan Kalkan sistemin Düzce’ye kurulması amaç mı araç mı şüphesini gündeme getirdi. Son Günlerde Başkan Keleş hakkında görevden alınacağı iması, Düzce Belediyesine Operasyon yapılacağı vurgusu, parti teşkilatı ile yaşanan gerilimler ve basında çıkan haberlere değerlendirildiğinde EDS sisteminin önceden hazırlanmış nispet gibi kademe kademe geçekleştirildiği öne sürüldü.

DEVLET VATANDAŞINA TUZAK KURMAZ!.. AMAÇ TRAFİK GÜVENLİĞİ DEĞİL SOYGUNDU.. HIZ DENETİMİNİ TRAFİK EKİPLERİ YAPACAK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Yol güzergahlarında 2013’de daha az kaza olsun, denetimi elektronik olsun diye kurulan bir kanunun belki de yanlış yorumlanmasıyla vatandaşlarımız sıkıntı çekmektedir” diyen Bakan Soylu şunları kaydetti: “Bunun bilinci içindeyiz. Radar uygulamalarının ve bir takım elektronik denetimlerin özellikle ağır bir ceza ile karşı karşıya bıraktığı vatandaşlarımıza bir açıklığı buradan getirmek istiyoruz. Öyle tuzak radar uygulaması, elektronik radar uygulaması sona ermiştir. Bunu çok net bir şekilde söylemek istiyorum. 500 metre öncesinden uygulamayı vatandaşa giydiren, öyle istedikleri yere elektronik radar koyulabilecek bir anlayışı ortaya kaldırabilecek yönetmeliği veya üst üste cezaları gerçekleştirebilecek yönetmeliği düzeltecek bir anlayışı getirdik. Yani her 300 metrede bir, 1 kilometrede bir ceza anlayışı ortadan kalkmıştır. Bu konuda elbette ki vatandaşlarımızın bizim ortaya koyduğumuz bu sürece karşı daha dikkatli olmaları gerektiğini ifade etmek istiyorum. Kesintisiz kabahatlerde fiil tek fiil sayılacak. Yani aynı yerden giderken üst üste kesilen cezalarla ilgili fiil tek fiildir. 10 kilometreden sonra tekrardan aynı şey olursa elbette ki yeni bir değerlendirme yapılabilme şansına sahip olur. Bir taraftan biz dikkatli olacağız ama bir taraftan da vatandaşımız dikkatli olacaktır” dedi.

Mehmet keleşin açıklaması.

Sağduyulu herkesin can emniyeti açısından EDES’e karşı olmayacağını işaret eden Başkan Mehmet Keleş ‘ Düzce’de karayollarındaki trafik ihlalleri sonucunda yüzlerce kaza meydana gelmektedir. Kazalar sonucunda birçok insan hayatını kaybetmektedir. Bizim çocuklarımız, yaşlılarımız, engellilerimiz trafik ihlallerine karşı tamamen savunmasız durumdadır. Bunun için kontrol sistemi şarttır’ dedi.

“ EDES Türkiye’nin yüzde 80’inde kuruludur. EDES’in olmaması eksiklik olur. Düzce’de her sene yüzlerce kaza olmaktadır. Bu kazalarda insanlarımız hayatlarını kaybetmektedir. Bu açıdan bakıldığında hiç kimse trafik kontrol edilmesin demez. Bu sistemin devreye alınması bir tedbirdir. Zaten mevcut sistemde radar bulunmaktadır. Biz bunu sabit hale getiriyoruz. Sürücüler, bu sisteme göre süratlerini ayarlayacaklardır. Hiç kimse, trafik ihlallerini, aşırı hızı savunmaz. Sağduyulu kişilerin buna karşı olması mümkün değildir.’

VATANDAŞ NE DİYOR

Sosyal Medyada vatandaşlar tepkilerini dile getirdiler.

Nihat Düzyıldız Yazici; Sayın belediye bşk nı hep alma ağacında büyümüş sanayi Koop.dükkankarının olduğu siteye bi baksın ne yol var ne altyapı var ama tabela çöp vergisi almasını biliyo. Düzce'nin Mah bi dolaşsın midesi kaldırıyorsa aldığı vergileri hazmedebiliyosa diyecek lafım yok tam istediğimiz bi bşkn bide Başkanlar Bşk nı bu ülke işte böyle bi ülke oldu vasıfsız işten anlamayan adamları başınıza yönetici seçersek Keleşten üstün performans beklemek çok komik olur .

Samet Çuhadar; Büyük şehirlerde bile bu yok böle hani bunlar kalkacaktı bakanlık açıklamasına göre sadece şehir içinden ibaret olacaktı şehirler arası e5 yollarına koymak ne oluyor anlamadım.

Adem Atacan ;Arkadaşlar sizde yapıştırma plaka takın cihaz okuyamıyor, kafanızda cebinizde ve hatta arabanızda rahat olsun, şöyle yapıyorsunuz diyelim ki plaka numaranız 81 AJ 123 hiç plakaya dokunmadan oto aksesuarcılardan plakanızın harf ve rakamlarını alın üzerine yapıştırın, yapıştırdığınız harfler plastik olduğu için kızılötesi ışık sistemi ile çalışan eds sistemleri okuyamıyor hepsi bu.

Ibrahim Varıçlı ;Bu adam bir kere geldi ne yaptı hiç bişey . yine seçildi ne yaptı yine hiç bişey yok.Servis çekenlere s plaka dağıtıp bide taksitlendirdi hala normal plakayla servis çekenler var.Düzce modern kent oldu diyor yeni sanayi aygazın ordan çoban kavşağına kadar halan depremden kalma izler var ne yapıyor. hiç bi bk ilk geldiğinde garajı çobana geçici olarak taşındı dedi tam 13 yıl kaldı Ömer küçük abi adaylığını koyduğunda millet dalga geçti şimdi düzce halkı düşünsün Düzceli seçti Düzceli katlanacak bir dahaki seçimlere kadar katlanacaz

Mustafa Gönül; Çok güzel bir uygulama. Herkes kurallara göre hareket etsin. Karmakarışık trafik. Belki azcık trafiğe uyulur. Avrupada köy yollarında bile var. Süper bişey.

Mücahit Güner; eğer bunu iptal ettirmek istiyorsanız bimer e yazı yazın arkadaşlar ben yazdım isteyen olursa gelen cevabı sizlerde atarım özelden ama tek bir şikayet işe yaramıyor toplu olarak başvuru gerekiyor aksi taktirde bu soygun devam eder !

Peki bu NERDE BU EDS LER.NASIL İŞLİYOR

İki nokta arasında hız sınırını aşanlar yandı

Hız Koridoru İhlal Tespit Sistemi ise kameralar ve sensorlar vasıtasıyla araçların TEDES sistemine giriş koridoru başlangıcı ile çıkış koridoru sonundaki konum- hız- zaman bilgilerini referans alarak iki nokta arasında ortalama hızı tespit ederek ve bulunan ortalama hızın hız sınırını geçmesi halinde aracın tescil plakasına cezai işlemlerin yapılmasını sağlayacak. Park Yasağı kameraları ise, il trafik komisyonu tarafından daha önce park araç park yasağı uygulanan sokak ve caddelerde denetleme yapacak. Yasağa uymayanlar cezalandırılacak.

TEDES sistemi tam anlamıyla devreye girdiğinde, kurallara uymayan sürücülere cezalar 3 gün içinde plakalarındaki ev adreslerine gönderileceği belirtildi.

İşte TEDES Kameralarının bulduğu noktalar

KIRMIZI IŞIK KAMERALARI: Yığılca Kavşağı, Karaca Kavşağı, Olimpiyat Kavşağı, Metek Kavşağı, Cedidiye Kavşağı

PARK YASAĞI KAMERALARI: Celal Kasapoğlu Caddesi, Mimar Sinan Caddesi, Necip Güney Sokak, Orta Çarşı(Kızılay Meydanı) ,Bolu Caddesi Adil Seven Caddesi Önü, Cedidiye Işıklı Kavşağı, İstanbul Caddesi İş Bankası Önü, İstanbul Caddesi Ankara Pastanesi Önü, İstanbul Caddesi Yapı Kredi Bankası Önü.

SABİT RADAR KAMERALARI: Şen Sokak Kavşağı (Valilik Arkası),Aydınpınar Caddesi (Emniyet Sokak Girişi),Ela Bahriye Oral Bulvarı (Ağa Mahallesi Girişi)

HIZ KORİDORU KAMERALARI:D-655 Karayolu Aykut Petrol - Osmanca Trafosu Arası, Kuzey Çevre Yolu Yığılca Çıkışı - Kalıcı Konutlar Çıkışı Arası, Kalıcı Konutlar Yolu (Metek Işıklı Kavşağı Kazukoğlu Kavşağı Arası), Eski Bolu Caddesi (Fisko Kavşağı-Adliye Arası), Hürriyet Bulvarı (Memursen Yolu), Mergiç Yolu (Eski İstanbul Caddesi), D-100 Karayolu Soğancı Kavşağı İle Kervan Arası,D-100 Karayolu Oto Aygaz Kavşağı Olimpiyat Kavşağı Arası

Son Güncelleme: 31.05.2017 00:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84