Girişimcilere destek konusunda örnek duyarlılık

Düzce Üniversitesi, plastik ve tarımsal atıklardan piroliz yöntemiyle enerji elde edilmesi konusunda Ar-Ge çalışması bulunan Antepli Motorlu Araçlar şirketine destek sağlayarak örnek bir duyarlılık sergiledi.

Girişimcilere destek konusunda örnek duyarlılık

Düzce Üniversitesi, plastik ve tarımsal atıklardan piroliz yöntemiyle enerji elde edilmesi konusunda Ar-Ge çalışması bulunan Antepli Motorlu Araçlar şirketine destek sağlayarak örnek bir duyarlılık sergiledi.

06 Temmuz 2018 Cuma 13:07
Girişimcilere destek konusunda örnek duyarlılık

Antepli Motorlu Araçlar San. Tic. Ltd. Şirketi Ar-Ge Yetkilisi Ahmet Balyemez; Düzce Üniversitesi’nin, çevreye duyarlı ve katma değeri yüksek bu çalışmaya verdiği destekle ilgili açıklamalarda bulundu. Öncelikle kendi hayat hikayesinden bahseden Ahmet Balyemez, 1966 yılında Şanlıurfa’da doğduğunu ve ilkokul mezunu olduğunu belirtti. Seyahat işletmeciliği, madeni yağ ve rafine üzerine çalışmaları bulunduğunu ve Irak’ta uzun yıllar çalıştığını ifade eden Balyemez, Türkiye’ye döndükten sonra 25 yıllık deneyimleri sonucunda bu proje çalışmasına başladığını ve yollarının Düzce Üniversitesi ile nasıl kesiştiğini samimi bir üslupla dile getirdi.

Plastik ve tarımsal atıklardan piroliz yöntemiyle enerji elde edilmesi konulu çalışmasını hayata geçirmek için birçok üniversiteye başvurduğunu söyleyen Ahmet Balyemez, ilkokul mezunu olduğu için sürekli ret cevabı aldığını sözlerine ekledi. Basında Düzce Üniversitesi’nin ihtisaslaşma çalışmalarını ve Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ın projelere verdiği büyük desteği gördüğünü belirten Balyemez, buradan hareketle randevu alarak Rektör Çakar’la görüştüğünü ve Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ın kendilerine çok yakın ilgi göstermesinden duyduğu memnuniyeti vurguladı. Görüşmede projelerini anlattıklarını ifade eden başarılı girişimci, Rektör Çakar’ın kendisini Düzce Üniversitesi Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş’a yönlendirdiğini sözlerine ekledi.

Gerekli kolaylığı sağlayan Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş’ın çalışmaların standart bir Ar-Ge’ye dönüştürülmesi için yol haritası konusunda da destek olduğunu söyleyen Ahmet Balyemez, Düzce Teknopark’ta da Ar-Ge şirketi kurmaya karar verdikleri bilgisini paylaştı. Düzce Üniversitesi’yle ihtisaslaşma kapsamında stratejik işbirliği anlaşması da imzaladıklarını dillendiren Balyemez, işbirliği çerçevesinde ilk olarak Düzce KOSGEB İl Müdürlüğü’ne proje yazımını tamamladıklarını söyledi.

Projeyle ilgili iki yıldır kat etmeye çalıştıkları mesafeyi, Düzce Üniversitesi’nin destekleri sayesinde 15 gün içerisinde kat ettiklerinin altını çizen Ahmet Balyemez, inanılmaz derecede ilgiyle karşılandıklarına dikkat çekerek Düzce Üniversitesi’ne destekleri için çok teşekkür etti.

Yeni proje çalışmaları ve işbirliklerinin devam edeceğini dile getiren Balyemez, Düzce Üniversitesi’nin göstermiş olduğu ilgiye layık olmak için gerekli tüm çalışmaları yapacaklarını ifade etti. Türkiye genelindeki girişimcilerin tereddüt etmeden Düzce Üniversitesi’ne başvurabileceğine işaret eden Ahmet Balyemez, Düzce Üniversitesi’ni katma değerli üretime önem veren öncü bir yükseköğretim kurumu olarak nitelendirdi.

Son Güncelleme: 06.07.2018 13:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84