ELEKTRİK VE DOĞALGAZ FATURALARI CEP YAKIYOR

Özellikle kış aylarında yüksek gelen elektrik ve doğalgaz faturaları, Düzceli vatandaşların cebini yakıyor. Elektrik ve doğalgaz faturalarını ödemekte zorluk çektiklerini ifade eden Düzceli vatandaşlar, “Zaten geçinemiyoruz. Faturalar çok yüksek geliyor. Elektrik ve doğalgazdaki zam oranları geri çekilmeli” serzenişinde bulundular.

ELEKTRİK VE DOĞALGAZ FATURALARI CEP YAKIYOR

Özellikle kış aylarında yüksek gelen elektrik ve doğalgaz faturaları, Düzceli vatandaşların cebini yakıyor. Elektrik ve doğalgaz faturalarını ödemekte zorluk çektiklerini ifade eden Düzceli vatandaşlar, “Zaten geçinemiyoruz. Faturalar çok yüksek geliyor. Elektrik ve doğalgazdaki zam oranları geri çekilmeli” serzenişinde bulundular.

21 Ocak 2021 Perşembe 17:17
ELEKTRİK VE DOĞALGAZ FATURALARI CEP YAKIYOR

Yeni yılın başında elektrik ve doğalgaza yapılan zamlar, vatandaşların belini büktü. Özellikle kış aylarında zamlarla birlikte yüksek gelen elektrik ve doğalgaz faturalarını ödemekte zorluk çeken vatandaşlar, duruma tepki gösterdi. 

Özellikle kış aylarında yüksek gelen elektrik ve doğalgaz faturalarıyla birlikte ekonomik yükü daha çok artan Düzceli vatandaşlar, zamların geri çekilmesi talebinde bulundu.

Doğalgaz ve elektrik faturaları ile ilgili sokağın nabzını tutan Öncü Haber ekibi, bir dokunup bin ah işitti. İte Düzce Halkının yüksek gelen elektrik ve doğalgaz faturalarına tepkisi:

“Faturalar son zamanlarda çok yüksek geliyor”

Kadir Can Atan: Son zamanlarda elektrik ve doğalgaz faturaları baya bir fazla geliyor. Yani normalin üstünde geliyor. Biz evde 3 kişiyiz. Sadece bir kişi çalışıyor. Üstünden kalkamıyoruz. Ben öğrenciyim, bazen aldığım burslardan katkı sağlıyorum. Gerçekten aldığımız maaşlarla bu faturaları ödemek çok zor. Özellikle kış aylarında, doğalgaz faturalarında indirim yapılması gerekiyor.”

“Ödemekte sıkıntı çekiyoruz”

İsa Gürbüz: Elektrik ve doğalgaz faturaları yüksek geliyor, ama idare etmeye çalışıyoruz. Ödemekte sıkıntı çekiyoruz. Aldığımız maaş belli, geçimimizi zaten zor sağlıyoruz. Birde elektrik ve doğalgaz faturaları bizi çok zorluyor.

“Kış aylarında doğalgaza yapılan zammı doğru bulmuyorum”

Ali Yılmaz: “Elektrik ve doğalgaz faturaları oldukça yüksek geliyor. Özellikle doğalgaz faturaları yüksek gelmesin diye kombiyi kısmak zorunda kalıyoruz. Bu nedenle ısınmakta problem yaşıyoruz. Kış aylarında doğalgaza getirilen zamlar nedeniyle çoğu vatandaş zorlanıyor. Zaten insanları maaşlar belli, emekliye yapılan zam belli. Ben kış aylarında doğalgaza yapılan zammı doğru bulmuyorum.”

“Bu millet ne yiyip-içecek?”

Metin Yörükoğlu: “Sadece elektrik ve doğalgaza zam gelmedi, suya da zam yapıldı. Bu zamlarla birlikte emekliye verdiği zammı geri fazlasıyla almış oldular. Türkiye şartlarında bir çalışanın aldığı maaşla bir ev geçindirmek gerçekten çok zor. Bir, elektrik, doğalgaz ve suya gelen zamlarla, bu milletin geçinmesi mümkün değil. Mesela pazara gidiyorsun, aldığın 3 şeyin fiyatı 30 TL tutuyor. Bu millet ne yiyip –içecek?

“Asgari ücretle çalışanların işleri gerçekten çok zor”

Nurten Demir: Elektrik ve doğalgaza yapılan zamların, normal bir vatandaş için çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Herkesin kendisine göre bir ekonomik düzeyi var. İnsanlar, kazandıkları paralara geçinemez hale geldi. Doğalgaz ve elektrik faturaları çok yüksek. Özellikle asgari ücretle çalışanların çok dikkatli olmaları gerekiyor. Özellikle de çocukları varsa, Allah yardımcıları olsun.”

“Aldığımız maaş faturalara yetişmiyor”

Remzi Tanır: Özellikle son yapılan zamlarla birlikte elektrik ve doğalgaz çok pahalandı. Piyasalar zaten çok kötü, insanlar geçim sıkıntısı çekiyor. Ben emekliyim, ama parayı yetiştiremiyorum. Zor durumdayız. Faturalar çok yüksek geliyor. Aldığımız maaşı faturalara yetiştiremiyoruz. Doğalgaza yapılan zammın biraz daha düşürülmesini istiyoruz. Özellikle bu pandemi döneminde, indirim yapılırsa çok iyi olur.”

HABER: Savaş ARI

Son Güncelleme: 21.01.2021 17:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84