DÜZCE’DEN TAM DESTEK

ABD'nin Kudüs'te İsrail Büyükelçiliği açması kararı sonrası Filistin halkı sokağa döküldü. Gerçekleşen protestolarda İsrail askerleri gerçek mermiler ile katliam yaptı, 59 Filistinli yaşamını yitirdi, 2 bini aşkın Filistinli ise yaralandı. Yaşanan olaylara en yüksek sesle karşı çıkılan yer Türkiye oldu. Düzce’de de düzenlenen yürüyüş ile yaşanan olaylar protesto edildi.

DÜZCE’DEN TAM DESTEK

ABD'nin Kudüs'te İsrail Büyükelçiliği açması kararı sonrası Filistin halkı sokağa döküldü. Gerçekleşen protestolarda İsrail askerleri gerçek mermiler ile katliam yaptı, 59 Filistinli yaşamını yitirdi, 2 bini aşkın Filistinli ise yaralandı. Yaşanan olaylara en yüksek sesle karşı çıkılan yer Türkiye oldu. Düzce’de de düzenlenen yürüyüş ile yaşanan olaylar protesto edildi.

15 Mayıs 2018 Salı 15:39
DÜZCE’DEN TAM DESTEK


Kudüs de İsrail katliamı bitmek bilmiyor. İsrail’in katil devlet oluşuna en fazla destek veren ABD, karşı çıkan ise Türkiye olmaya devam ediyor. 81 ilde olduğu gibi Düzce’de de İsrail’in zulmüne karşı tek ses olundu, “ katil İsrail, katil Amerika” sloganları eşliğinde yürüyüş düzenlendi.

Filistin’de Katil İsrail’in katlettiği, şehit ettiği Müslüman kardeşlerimiz için Cedidiye Camii'nde kılınan gıyabında cenaze namazının ardından Belediye Meydanında toplanan vatandaşlar yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüşe Ak Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, MHP İl Başkanı İlhami Cabaoğlu, Büyük Birlik Partisi İl Bakanı, CHP İl Başkanı, Saadet Başkanı İl Başkanı Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, milletvekili aday adayları, siyasiler, bürokratlar, sivil toplum örgütleri, 7’den 70’e vatandaşlar katıldı.

Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından yürüyüşe katılacaklar Düzce Belediyesi Meydanında toplanmaya başladılar. Katılımcılara Türk Bayrağı ve Filistin Bayrağı, şapkalar dağıtıldı. Açılan dev Türk Bayrağının etrafından toplanan katılımcılar İstanbul Caddesi üzerinden Anıtpark Meydanına kadar yürüyüş gerçekleştirdiler.,

Yürüyüşte başta “ Katil İsrail, Katil Amerika, yaşasın Filistin, İsrail Kudüs’ten çekil” sloganları eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdiler. Anıtpark Meydanında katılımcılar adına ortak basın açıklamasını Ak Parti İl Başkanı Hikmet Keskin okudu. Keskin basın açıklamasına İsrail’e karşı Müslümanların birlik ve beraberlik olması gerektiğini, katılımcılara teşekkür ederek başladı.

Keskin, “ Amerika Birleşik Devletleri’nin Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını, İslam’ın ilk kıblesi, kadim Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma girişimini kabul etmemiz mümkün değildir.

Keskin, “ ABD bu girişimiyle BM’yi, BM kararlarını ve uluslararası hukuku açıkça hiçe saydığını göstermiş, bölgedeki ihtilafın çözümünde bir arabulucu değil açıkça bir taraf olduğunu ilan etmiştir. Kudüs’ün, gerek Birleşmiş Milletler kararlarıyla, gerekse uluslararası antlaşmalarla garanti altına alınmış statüsünü değiştirecek her türlü adımdan şiddetle kaçınılması şarttır. BM Genel Kurulu’nun ve İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Kudüs konusundaki son kararları ortadayken, ABD’nin hayata geçirdiği bu sorumsuz ve hukuksuz girişim, Ortadoğu’da kanı ve gözyaşını artırmaktan, kaosu derinleştirmekten başka bir amaca hizmet etmeyecektir. Çok güçlü uluslararası meşruiyeti olan bunca karara rağmen hakları ihlal edilen Filistinli kardeşlerimizin, onurlu davalarını savunurken İsrail’in eli kanlı katilleri tarafından şehit edilişini içimiz kan ağlayarak takip ettik. İsrail’in, şu ana kadar 55 Filistinli kardeşimizin şehadeti ve binlerce masum kardeşimizin yaralanmasıyla sonuçlanan eylemlerini şiddetle kınıyoruz” dedi.

Keskin, “ İsrail’in dünyanın gözü önünde gerçekleştirdiği bu katliama sessiz kalmayacağız. Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisi, insanlığın kadim silueti, bağımsız Filistin Devleti’nin başkentidir. Filistin ve Filistinliler asla yalnız değildir. Türkiye, Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde mazlumun yanında

durmaya, hakkın, adaletin ve vicdanın yılmaz savunucusu olmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından Düzce Müftüsü tarafından okunan dua ile yürüyüş sona erdi. Kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.   

Son Güncelleme: 15.05.2018 15:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.