DÜZCE’DE SİYASET İNSANLARI GERDİ…

Düzce’de 24 Haziran seçimleri sonrasında siyasiler ortamı fazlasıyla gerdi. Oyların yeniden sayılmak istenmesi, oyların yeniden sayılmaması için çaba gösterilmesi, itirazlar, red edilen talepler derken insanlar siyasetten soğudu.

DÜZCE’DE SİYASET İNSANLARI GERDİ…

Düzce’de 24 Haziran seçimleri sonrasında siyasiler ortamı fazlasıyla gerdi. Oyların yeniden sayılmak istenmesi, oyların yeniden sayılmaması için çaba gösterilmesi, itirazlar, red edilen talepler derken insanlar siyasetten soğudu.

03 Temmuz 2018 Salı 18:27
DÜZCE’DE SİYASET İNSANLARI GERDİ…

Düzce’de seçimler 1 günde yapılırdı. Vatandaşlar sandıklara gider oylarını kullanır, saat 17:00’de sayımlar başlar ve en geç 20:00 gibi sonuçlar netlik kazanırdı. Sevilenler meydanlara iner, kaybedenler ise köşelerine çekilerek yenilgiyi hazmederlerdi.

Ancak 24 Haziran seçimler Düzce’de 1 gün değil 6 gün olmuş gibi oldu. Seçim sonuçlarına daha sayılırken itirazlar gelmeye başladı. Resmi olmayan sonuçlara itirazlar ile başlayan süreç Düzce’nin tamamı için sayılmaya talebi ile devam etti. Sayım talebi YSK tarafından kabul edilmedi konu bir üst mahkemeye taşındı derken olay dallandı, budaklandı.  Merkez İlçe, Yığılca ve Gölyaka’da oylar yeniden sayıldı, geçersiz oylar eklendi, çıkarıldı, yurt dışı oyları eklendi, çıkarıldı derken Düzceliler siyasetten bir tık daha uzaklaştı.

Sonuç değişmedi, 1. Ağır Ceza Reisliği Akçakoca, Cumayeri, Gümüşova, Çilimli ve Kaynaşlı’nın oylarının yeniden sayılmasına gerek duymadan seçim sonuçlarında herhangi bir sorun olmadığı kamuoyu ile paylaşıldı.

İnsanları kahreden bir diğer gelişmede Cumhur ittifakı içerisinde vekil dağılımlarına yapılan itirazlar oldu şüphesiz. Ak Parti neden 3-0 olmadı derken MHP neden bizim elimizdeki vekili almaya çalışıyorsunuz kavgasını yaşamaya başladı.

Bu süreçte MHP cephesinden İl yönetimine gözle görülür bir destek gelirken Ak Parti Genel Merkezi olaya çok da dahil olmadı. MHP MYK Üyesi, MHP Genel Başkan Yardımcısı, MHP Genel Merkez avukatları derken Ankara’dan Düzce’ye çıkarma yapıldı. Ankara’dan Düzce’ye gelen yetkililer sonuçlara direk olarak etki edip etmediği bilinmez ama İl yönetiminin elini güçlendiği tartışılamaz bir gerçek.

Yine seçim sonrasında yaşanan belirsizlik insanlar yordu. Partilerin temsilcileri tarafından yapılan oy farkları ile ilgili açıklamalar ve iki parti arasındaki açıklanan oyların farklı olması insanları ikilemeye soktu.

Bu süreçte Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Faruk Özlü’nün yaptığı veya yaptırılan açıklama sonrasında Ak Parti ve MHP arasında kılıçların çekilmesine neden oldu. İl Başkanı Hikmet Keskin tarafından Bakan Özlü açıklama yaptığı sırada arkasından bilgiler vermesi ve bu bilgilerin son açıklanan resmi belgelerle yanlış olduğunun anlaşılması üzerine olayların rengi değişti. Düzce kamuoyunda Bakan Özlü’ye karşı duyulan güven mi azaltılmak istendi, Bakan Özlü’nün Düzce’deki güvenilir kişiliğine darbe mi vurulmak istendi bilinmez ama Düzce’nin ağabeyine zarar verdi bu açıklama.

Düzce’nin bakanı olarak hizmet alma aşamasında şehrin elini kuvvetlendiren bir kişi üzerinden böylesi bir açıklama yaptırılması, yapılan açıklamanın yanlış bilgi olduğunun anlaşılması ve Bakan Özlü’nün bu topa atılmasının anlamı gayet açıktır.

Seçim sonuçlarının resmiyet kazanması ile birlikte Cumhur İttifakı içerisinde Ak Parti Fahri Çakır ve Ayşe Keşir’i MHP ise Ümit Yılmaz’ı Ankara’da Düzce’yi temsil etme hakkı kazandılar. Milletvekili seçilen vekillerin hizmet yarışına girerek Düzce’yi en iyi şekilde temsil etmek adına da mücadele vermesi gerektiğini herkes gibi düşünenlerin başındayım.

Vekillerin Düzce’de kesinleşmesinin ardından MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’ın seçim öncesinde vermiş olduğu sözlerin başında gelen “Teşekkür Ziyaretlerine” başlaması kamuoyunda takdirle karşılandı hiç şüphesiz. Eğer Yılmaz çalışmalarına bu şekilde devam eder ve mecliste fındık ile ilgili çalışma yapar, üreticinin sorunlarını Düzce adına paylaşırsa bundan sonraki süreçte de yapılacak olan yerel seçimlerde MHP’nin elini güçlendirecek bir gerçek. Aynı şekilde Yılmaz’ın yapmayı vaat ettiklerinden yola çıkarak Düzce için Ak Parti vekilleri geçmiş dönemlere kıyasla daha aktif olurlarsa hizmet yarışı içine girilmiş olunur.

Bu hizmet yarışı kime yarar; tabi ki Düzce’ye yararlı olur.

Eğer Ak Parti Düzce’den bir daha vekil kaybetmek istemiyorsa, eğer belediyeleri kaptırmak istemiyorsa biraz daha fazla çalışacak…

Eğer MHP bir sonraki seçim döneminde en az bir vekil almak istiyorsa, eğer belediyeyi almak istiyorsa vaat ettiklerini yapacak.

Sonuç olarak toplamak gerekirse seçim sonrasında yaşanan sancılı süreci demokrasi şöleni olarak adlandırarak, her ne kadar buna katılmasam da, sürecin bundan sonraki sürecinin Düzce’ye yararlı olmasını temenni etmek istiyorum…

Saygılar…

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.