Düzce Protokolü Bayramlaştı

Düzce Protokolü, Kültür Merkezinde gerçekleştirilen bayramlaşma törenine katıldı.

Düzce Protokolü Bayramlaştı

Düzce Protokolü, Kültür Merkezinde gerçekleştirilen bayramlaşma törenine katıldı.

21 Ağustos 2018 Salı 16:01
Düzce Protokolü Bayramlaştı

Kurban Bayramı vesilesi ile Düzce Valiliği ve Düzce Belediyesinin ortak düzenlediği bayramlaşma programını Düzce Protokolünün katılımı ile gerçekleşti. Törende Belediye Başkanı, Milletvekilleri ve Vali Yardımcısı konuşma gerçekleştirdi.

Katılımcıların bayramını kutlayarak sözlerine başlayan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay 9 günlük bayram nedeniyle katılımın az olduğunu belirtti. Akraba ziyaretlerinin önemine dikkat çeken Ay: “Sılah-ı Rahim’de bulunmayı ihmal etmeyelim. Dinimizde ve kültürümüzde akraba ziyaretinin çok önemli yeri vardır. Allah’ın izni ile kurbanlarımızı kestik ve burada hep birlikte bayramlaştık” şeklinde konuştu.

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz sözlerine, bu bayramın birlik ve beraberlik içinde geçmesini ve önümüzdeki bayramlara vesile olmasını dileyerek başladı. Yılmaz: “Birlik ve beraberliğe en çok duyduğumuz bu dönemlerde sizlerle birlikte olabilmek gerçekten çok önemli. hepinizin bayramını kutluyor ve Allah’a emanet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kurban Bayramının hayırlara vesile olmasını dileyen Ak Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir: “Kurban paylaşmaktır. Bu bayram paylaşımın dorukta yaşanacağı bir bayramdır. Allah hepimize idrak etmeyi nasip eylesin. Hepimize sevdiklerimizle geçireceğimiz nice bayramlar diliyorum. Ne yazık ki trafik kazalarının bilançosu yüksek ilerliyor. İnsanların sağ salim ziyaretlerini gerçekleştirip evlerine dönebilecekleri bir bayram olması temennisindeyim” sözleri ile sürücüleri bir kez daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Bayramların insanları buluşturduğunun altını çizen Ak Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır, ileri ki bayramlarda da bir araya gelmeyi temenni ettiğini belirtti. “Özellikle bayram günleri; devamlı İslam coğrafyasının sıkıntılarından ve Müslüman kanının akıtılmasından dolayı bu bayramları kutlamakta zorlanıyorum. Hepimizin de zorlandığını biliyorum. İnşallah İslam Coğrafyasının acılarının dindiği, Müslüman kanının akıtılmadığı, refah ve mutluluğa kavuştuğu nice gerçek bayramlar kutlamanın temennisi ile bayramın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kurban Bayramının insanları bir araya getiren, milli birlik ve beraberlik duygusunu sağlayan, yardımlaşmayı gözeten bir bayram olduğunu belirterek sözlerine başlayan Düzce Vali Yardımcısı Ruhi Yaylacı: “İslam Aleminin gelişmesi ve güçlü olması elbette ki çalışmaya, bilime ve tekniğe önem vermesine bağlıdır. Dünyanın en ileri gelen devletleri, Birleşmiş Milletlerde gördüğümüz 5 güvenlik konseyinde hiç Müslüman devlet yoktur. İlerleyen zamanlarda Dünyanın güçlü devletlerinden olmak için çalışır ve başarıya ulaşırsak İslam Alemi de yalnız kalmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.