DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN MASKE ATAĞI

Düzce Belediyesi, korona virüs salgını ile mücadele kapsamında hayata geçirdiği önlemlere ek olarak belediye personelinden oluşturulan ekiplerle, Bahçeşehir bölgesinde binlerce maskeyi kapı kapı dolaşarak vatandaşlara dağıttı.

DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN MASKE ATAĞI

Düzce Belediyesi, korona virüs salgını ile mücadele kapsamında hayata geçirdiği önlemlere ek olarak belediye personelinden oluşturulan ekiplerle, Bahçeşehir bölgesinde binlerce maskeyi kapı kapı dolaşarak vatandaşlara dağıttı.

10 Aralık 2020 Perşembe 12:03
DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN MASKE ATAĞI

Koronavirüs salgınıyla birlikte önemli bir ihtiyaç haline gelen maskelerin vatandaşlara ulaştırılması adına ilk andan itibaren elini taşın altına koyarak kendi bünyesinde üretime başlayıp vatandaşlara ücretsiz maske ulaştırılması konusunda büyük gayret sarfeden Düzce Belediyesi’nden yeni bir adım geldi. Bugüne kadar 3 milyon maske üreterek dağıtım yapan belediye maskelerin daha ucuza mal edilmesi ve artan maske ihtiyacına daha hızlı cevap verilmesi adına üretimi sonlandırarak dışarıdan maske satın alımına başladı.

Başkan Dr. Faruk Özlü’nün 1 milyon maskenin dağıtılacağı müjdesinin ardından Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli’nin koordinatörlüğünde organize olan belediye ekipleri, ilk dağıtım bölgesi olan Bahçeşehirde 80 bin adet maskeyi tek tek evleri dolaşıp vatandaşlara ücretsiz olarak teslim etti. Salgının etkilerin en alt seviyeye indirilmesi için 56 mahallede kapı kapı, ev ev maske dağıtımı her gün devam edecek.

AYDA BİR MİLYON MASKE DAĞITILACAK

Geçtiğimiz günlerde ayda 1 milyon maske dağıtılacağının açıklamasını yapan Başkan Özlü, “Korona virüs hastalığının yayılmasını önlemek için salgının ülkemizde de görülmesinin ardından Düzce Belediyesi olarak adeta seferberlik ilan ettik. İlaçlama ekiplerimiz, vatandaşlarımızın yoğun olduğu alanlarda, toplu ulaşım araçlarında, duraklarda, bankalarda, camilerde, taksilerde, kamu- kurum ve kuruluş binalarında sürekli olarak dezenfekte çalışması gerçekleştirdi. Son zamanlarda da artan vaka sayılarından sebep yine tedbirlerimizi sıkılaştırdık. Her gün düzenli olarak ilaçlama ekiplerimiz saha da olacak” dedi.

MASKELER EN ÜCRA KÖŞEYE ULAŞACAK

Halkın sağlığının korunmasının her şeyden önemli olduğunun da altını çizen Başkan Özlü sözlerine şöyle devam etti:

“Salgın süreci boyunca kendi ürettiğimiz 3 milyon maskeyi, caddelerde, sokaklarda, pazar yerlerinde ve mahalle muhtarlıklarına dağıtım yaparak vatandaşlarımıza ulaştırdık. Bundan sonraki hedefimiz ayda 1 milyon maskeyi hemşerilerimize dağıtmak. Ulaşılmadık ev bırakmayacağız. Mahalle mahalle, sokak sokak gezerek Düzce’deki her eve, hiçbir haneyi atlamaksızın en ücra köşeye kadar maskelerimizi teslim edeceğiz. Halkımızdan tek istediğim alınan tedbirleri harfiyen uygulamaları; zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamaları, toplu alanlarda bulunmamaları, maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet ederek kendi sağlıklarını riske atmamalarını önemle rica ediyorum. Sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş üstü vatandaşlarımız ile 20 yaş altı çocuklarımıza kurallara uydukları için ayrıca teşekkür ediyorum. Alınan tedbirlere uyduğumuz sürece salgının üstesinden geleceğimize inancım tamdır. Kısa süre içerisinde tüm çocuklarımızın yeniden okullarına gitmeleri, parklarda ve sokaklarda gönüllerince oyun oynayarak vakit geçirebilecekleri, güzel günlere kavuşacağımıza inanıyorum”.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84