DÜZCE 2 YILDA BİR NEDEN AFETİ YAŞIYOR?

İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, Düzce’yi iki yılda 2 kez vuran sel felaketiyle ilgili bir açıklama yayımladı. Er, geçen sürede kentin dört bir yanında aynı görüntülerin oluşmasının nedeninin sorgulayarak vekillerin ve kurumların Düzce için ne gibi çalışmalar yaptığını, yapılan çalışmaların yeterli olup olmadığı sorularına cevap aradı. Başkan Er, ilgililerin kamuoyunu bu konularda aydınlatmasını istedi.

DÜZCE 2 YILDA BİR NEDEN AFETİ YAŞIYOR?

İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, Düzce’yi iki yılda 2 kez vuran sel felaketiyle ilgili bir açıklama yayımladı. Er, geçen sürede kentin dört bir yanında aynı görüntülerin oluşmasının nedeninin sorgulayarak vekillerin ve kurumların Düzce için ne gibi çalışmalar yaptığını, yapılan çalışmaların yeterli olup olmadığı sorularına cevap aradı. Başkan Er, ilgililerin kamuoyunu bu konularda aydınlatmasını istedi.

13 Temmuz 2021 Salı 12:30
DÜZCE 2 YILDA BİR NEDEN AFETİ YAŞIYOR?

2019 Temmuz’unda kuvvetli sağanak yağışlar felakete dönüşmüş Akçakoca’da 7 kişi yaşamını yitirmişti. Sel ve taşkın nedeniyle yerle bir olan Akçakoca büyük felaketten 2 yıl sonra yine aynı görüntülere sahne oldu. Düzce il genelinde onlarca kişi evlerinde mahsur kalırken evler sular altında kaldı. En büyük teselli ise can kaybının yaşanmaması oldu. 2 yıl öncesi felaketin yaraları henüz tam olarak sarılmamışken Akçakoca’da yıkıldığı için yeniden yapılan yollar ve köprüler yeniden yerle bir oldu. Yaşanan son sel felaketinin en çok etkilediği ilçeler ise Çilimli ve Cumayeri oldu.

“DÜZCE’DE AFETLER SIKLAŞTI”

İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, Düzce’yi iki yıl arayla iki yıl iki kez vuran büyük felaketlerle ilgili alınan önlemlerin yeterliliğini sorguladı. Son dönemde Düzce’de tekrarlayan afetlerin meydana geldiğine dikkat çeken Er, “Doğa’nın dengelerinin bozulması sonucunda sıklıkla tekrarlanmaya başlayan afetler, Düzce’de geçmişe nazaran çok daha sık bir şekilde görülmeye başlanmıştır. 2019 senesinde yaşanan ve 7 hemşerimizin hayatını kaybettiği ve büyük maddi hasar ile karşı karşıya kaldığımız felaketin yaraları tam sarılmadan 2021’de bir sel felaketi daha yasamış olmamız, her ne kadar doğal afetlerin varlığı yadsınmaz bir gerçek olsa da, alınan tedbirlerin de bizler tarafından sorgulanması ve Düzceli hemşerilerimizin de bu konuda bilgilendirilmesi gerektiği gerçeğini gözler önüne sermektedir.” ifadelerini kullandı.

ER’DEN İLGİLİLERE: HALKA BİLGİ VERİN

Açıklamasının devamında ilgililere ‘Halkı bilgilendirin’ çağrısı yapan Er, “Devletin idaresini sürdürmekte olan AK Partili milletvekillerimiz basta olmak üzere, tüm Düzce milletvekilleri, Düzce Valiliği, selden etkilenen ilce belediyeleri ve İl Özel İdaresi şu noktalarda halka açık, anlaşılır ve ivedi bilgi vermelidir” cümlelerini kullandı.

“BUNLARI KAMUOYU NE ZAMAN ÖĞRENECEK?”

2019’da yaşanan sel felaketinin ardından nasıl bir planlama ile hangi önlemlerin alındığını sorgulayan Er, ilgili ve yetkililere “ 2019 yılında yaşanan sel felaketinden 2021 yılında yaşanan sel felaketine kadar ilimize aktarılan maddi yardım tutarı ne kadardır, bu tutar hangi ilçelere ne oranda dağıtılmıştır.2021 felaketi için planlanan nedir? 2019’da yaşanan sel felaketi akabinde yıkılan köprüler ve menfezler basta olmak üzere, dere yataklarının ıslahı ve insanların zarar gören ev ve işyerlerinin bakım onarım veya yeniden yapımı ile alakalı ne gibi adımlar atılmıştır? Örneğin 2019 da yıkılmasına rağmen hala yapılmayan köprü veya kamuya ait her hangi bir eser bulunmakta mıdır? Bölgede 2019 felaketinden bugüne internet sıkıntısı yaşayan köy veya belde var mıdır? İçme sularının durumu nedir? Dere yataklarına istinat duvarları yapılması planlanmakta mıdır? Dere yatağına çökertme havuzları yapmanın olası sel felaketini önlemede nasıl bir fonksiyonu olacaktır, kamunun bu tip bir planlaması var mıdır? Bölgede sürekli hale gelen elektrik kesintilerinin önlenmesi için 2021’de ne gibi adımlar atılması düşünülmektedir? 2019’da yaşadıklarımızın etkisi ile konuya bakarak, 2021 sel felaketinin ardından yapılması düşünülen işler ve bölgenin aynı kaderi tekrar ve tekrar yaşamaması adına atılması planlanan adımları Düzce kamuoyu ne zaman öğrenecektir?” şeklinde bir dizi soru yöneltti.

“DÜZCELİLER OLARAK BİLGİLENDİRİLMEK EN DOĞAL HAKKIMIZ”

Düzcelilerin net bir şekilde bilgilenme haklarının olduğunun altını çizen Er, “Umudumuz yapılan veya yapılmayan işlerin kamu ile şeffaf bir şekilde paylaşılması; insanların 2021 sonrasını daha net görebilmesi ve kendi tedbirlerini alabilmeleri için adımlar atabilmesidir. Düzceliler olarak açık ve net bir şekilde bilgilendirilmek en doğal hakkımızdır.  Bu vesile ile yaşanan son sel felaketinden etkilenen Düzcemizin tüm ilce, belde ve köylerine tekrardan geçmiş olsun diyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.