ÇAKAR VE GÜNDEN KARŞI KARŞIYA GELDİ

Düzce Belediyesi’ne ait Aydınpınar Caddesi üzerinde ki arsanın LPG tahsisi konularak, ihale yolu ile satışa çıkartılması, İYİ Partili Ender Çakar ile AK Parti’li Hassan Günden’i karşı karşıya getirdi. Çakar Arsanın satılması istenmesi ile ilgili sorumlunun Hasan Günden olduğunu belirtirken, Günden ise, AK Parti gurubu olarak arsanın satışında kamu menfaatini düşündüklerini söyledi.

ÇAKAR VE GÜNDEN KARŞI KARŞIYA GELDİ

Düzce Belediyesi’ne ait Aydınpınar Caddesi üzerinde ki arsanın LPG tahsisi konularak, ihale yolu ile satışa çıkartılması, İYİ Partili Ender Çakar ile AK Parti’li Hassan Günden’i karşı karşıya getirdi. Çakar Arsanın satılması istenmesi ile ilgili sorumlunun Hasan Günden olduğunu belirtirken, Günden ise, AK Parti gurubu olarak arsanın satışında kamu menfaatini düşündüklerini söyledi.

08 Temmuz 2020 Çarşamba 13:56
ÇAKAR VE GÜNDEN KARŞI KARŞIYA GELDİ

Dün akşam yapılan Düzce Belediyesi Temmuz ayı Meclis Toplantısında, Aydınpınar Caddesi üzerinde bulunan Düzce Belediyesine ait arsanın LPG tahsisi konularak ihale yolu ile satılmak istenmesi, AK Parti ve İYİ Partili Meclis üyeleri arasında gerginlik çıkarttı.

Mecliste gündem dışı söz alan İYİ Parti Düzce Belediye Meclis Üyesi Ender Çakar, arsanın satılması istenmesi ile ilgili AK Parti Düzce Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Hasan Günden’i hedef gösterdi. Çakar, “Geçtiğimiz Mart ayından beri hem meclisi hem de kamuoyunu çok fazla meşgul eden bana göre büyüklük olarak da işlevi açısından çok önemsiz olmasına rağmen Aydınpınar Caddesi’ndeki benzin istasyonunun yanında 200 küsür metrekarelik arsa ile alakalı bunun satış kararı geldi, meclise satış kararı çıktı, sonra itiraz edildi. İtiraz oy birliği ile kabul gördü. Sanki bu arsanın satış konusu Celal Kasapoğlu’na mal olmuş. Sanki Celal Bey’in üstlendiği bir konuymuş gibi lanse edildi. Ben bu konuda Celal Bey’in haksızlığa uğradığını düşünüyorum. Çünkü bunun satış kararıyla alakalı meclis gündeminde bize o dönem İmar Komisyonunda olan gündem bu arsanın satışıyla alakalı tüm ürün tanıtım, reklam, promosyonu Hasan Bey yaptı. Bunu satarsak şöyle olur, böyle olur dedi. Aman efendim bunun üzerine LPG yazalım ki birisi alır, üzerine 3 katlı bina yapar daha kötü olur diye bize bunu Hasan Bey anlattı. Hasan Bey’in özelliği ne, Hasan Bey 6.5 yıldır bu Belediye’de Belediye Meclis Üyesi ve bu 6.5 yılın tamamı İmar Komisyonu’nda geçti. Şimdi Düzce Belediye’si herhangi bir arsasını satmaya kalktığında, Emlak İstimlak Müdürlüğü’ne bunu getirdiğinde, Emlak İstimlak Müdürlüğü’nden Belediye’nin bu arsayı nasıl edindiğiyle ilgili bilgi almıyorlar mı veya Emlak İstimlak Müdürlüğü’nden bu arsanın geçmişiyle ilgili bilgi almadılar mı, bunun hukuki süreci nedir diye bakmıyorlar mı? Çünkü kamuoyunda bize buranın satışıyla ilgili bir hukuki sorun var denmesi iş bilmezlik diyebiliriz. İşini ciddiye almamak diyebiliriz” diye konuştu.

“Meclise gelen satış değil, tahsis değişikliği talebidir”

Ender Çakar’ın bu konuşması üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanı Vekili Hasan Günden ise, “Ender Bey’in dediği doğru 6.5 yıldır mesleğim gereği de, katkı sağladığım İmar Komisyonu’nda görev aldım. Şunu da hatırlatayım; bu geçtiğimiz ayda gelen talep hep aynı yönde yanılıyorlar. Satış değil tahsis değişikliği. Bunu 100 sefer söyledik. Şimdi de 101 olsun. İmar Komisyonu’na gelen talepler tahsis değişiklikleri ile alakalıdır. Belediye Meclisimizin satışla alakalı kararları vardır. Hukuki kısmıyla alakalı bir dilekçe yoktu. Hukuki kısımda İmar Komisyonunda ki arkadaşlarımız geçmiş toplantı da evet bu bizim eksikliğimiz biz bunu araştırmadık demişlerdi, geçmiş toplantıda. İYİ Parti Komisyon üyemiz Erkan Bey’de vardı. Kendisi de Komisyon toplantısında, bize tabi biz kendimiz tutup da bilebildiğimiz kadar araştırabiliriz, ama bilemediğimiz bir şeyi de böyleymiş, şöyleymiş diyemeyiz. Biz önümüze gelen evraklar üzerinden kararımızı veririz. Bu da, karar olarak değil Meclise Komisyon görüşü olarak girer. Kararı Meclisin kendisi verir. Katılınır veya katılınmaz Meclisin idaresine bağlıdır. Tekrar söylüyorum gelen satış değildir tahsis değişikliği talebidir” şeklinde konuştu.

Çakar: “Meclisi ve Kamuoyunu yanıtmasınlar”

Bunun üzerine tekrar söz alan Ender Çakar’da Hasan Günden’e şu şekilde cevap verdi:

“Bu işi yapamıyorlarsa topu İmar servisine veya Emlak İstimlak servisine atmasınlar. Yani belki de Emlak İstimlak servisindeki birçok insanın mesleki Belediye’de ki mesleki Hasan Bey’in Belediye Meclis Üyeliği geçmişinden daha yenidir yani. Burada sorumluluk Hasan Bey’indir. Ne kamuoyunda bu işin yani büyüklerin hakkı korunur. Celal Kasapoğlu’na mal edilmesi de yanlıştır. Hasan Bey’in işidir. Bunu Meclise çok güzel bir şeymiş gibi anlatan da Hasan Bey’dir. Sorumlusu Hasan Bey’dir. Sorumluluğu üstlenip ben bir hata yaptım özür dilerim demek yerine çıkıp tahsisti satış değildi. Satış biraz sonra olacaktı falanda Meclisi ve kamuoyunu yanıltmasınlar. Kendilerinden rica ediyoruz. Hepimiz yetişkin, meslek erbabı insanlarız. Bazılarımı işsiz ama Hasan Bey’in işi de var. İşiyle ilgili konuda bizi yanıltmasın.”

Günden: “Çakar konuyu başka yere çekmek istiyor”

Çakar’ın bu konuşmaları üzerine yeniden söz alan Günden Çakar’a şu şekilde cevap verdi:

 “Beni nereye çekmek istediğini ben anlayamıyorum. Hasan Bey’in işi, Hasan Bey’in tahsisi ve o Meclis toplantısında Ender Bey’in anlattıkları kelimelerin hiçbirini söylediğini zannetmiyorum. Çünkü ne alıcısını bilirim. Ne satıcısını bilirim. Ne işin kendisini bilirim. Ama kendileri hayal dünyasında veya nerelerden dışarlardan dedikoduya bağlayacağım işi. Dedikodulardan ve yaptıkları Meclis Üyeliğinden, yok Hasan Bey’in işidir, yok onun bilgisi dahilindedir. Böyle saçma sapan suçlamalara girilmesini çok yadırgadım. Çok ayıpladım da daha doğrusu. Komisyonda bu konuyla alakalı ne bir görüşme oldu ne bununla alakalı bilgi verildi. 5 kişilik İmar Komisyonu. Ne alanları tanırım, ne satanları tanırım. Yine anlatıyorum tahsis değişikliği. Aydınpınar Caddesi’nin açık olması gerekmektedir. Çünkü bina yapılma ihtimali vardır. Ama biz tahsis değişikliği yaparken açık olma ihtimali %100’dür. Arkadaşlarla da konuştuk, tankı alta gömersek hem Cadde açık olmuş olacak hem de Belediye ödediği bir parayı geri almış olacaktır. Hukuki süreci de biz hemen oy birliği ile oylama yaptık ve bu durumu reddettik. Konunun çekilmek istendiği yeri çok anlayamadım. Hoş bir durum değil. Bu durumu kınıyorum. Çekmek istediği yerden dolayı.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.