“BÜYÜK PANİK YAŞADIK…”

Bugün Düzce’de meydana gelen merkez üstü Yayakbaşı Köyü olan 5.3 büyüklüğündeki deprem nedeniyle vatandaşlar büyük panik yaşadı. Kendisini sokağa atan vatandaşlar, yaşadıkları şoku Öncü Haber mikrofonuna anlattı.

“BÜYÜK PANİK YAŞADIK…”

Bugün Düzce’de meydana gelen merkez üstü Yayakbaşı Köyü olan 5.3 büyüklüğündeki deprem nedeniyle vatandaşlar büyük panik yaşadı. Kendisini sokağa atan vatandaşlar, yaşadıkları şoku Öncü Haber mikrofonuna anlattı.

17 Kasım 2021 Çarşamba 19:53
“BÜYÜK PANİK YAŞADIK…”

22 yıl sonra Düzce deprem gerçeği ile yeniden karşılaştı. Düzce’de bugün 15:40 sıralarında meydana gelen deprem nedeniyle, vatandaşlar kendilerini sokağa attı. Büyük bir panik yaşayarak sağa – sola koşturan vatandaşlar, aynı zamanda cep telefonları ile yakınlarını arayarak, haber almaya çalıştı. Telefon operatörlerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle, telefonlar bir süreliğine hizmet dışı kaldı.

Depremin hemen ardından yaşanan panik anlarını Öncü Haber kamerası görüntüledi. Yaşadıkları şoku Öncü Haber mikrofonuna anlatan Düzceli vatandaşlar, büyük panik yaşadıklarını söylediler.

“Büyük Korku Yaşadım”

Deprem anında büyük bir korku yaşadığını ifade eden vatandaşlar,  “Korktuk. Kaçtık dışarıya. Giremiyoruz içeriye korkudan. Dükkâna bile giremiyorum şuanda eve nasıl girerim onu bilmiyorum. Korkutucuydu Allah yaşatmasın bir daha. Kasım ayındayız 20 sene geçti, bir Kasım daha ne olacak bilmiyorum? Allah bilir. Şuan korku endişe o günler aklıma geldi. İnşallah arkası gelmez” diye konuştu.

“İki kere sallandık”

5.3’lük deprem ve ardından gelen artçı sarsıntı ile büyük panik yaşadıklarını söyleyen vatandaşlar, “Çok korktuk. Başımıza daha önce 2 deprem geldiği için baya korktuk. İnşallah bir daha olmaz.  Bizim ev 2 katlı olduğu için eve girebilirim diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“Ofisteki vazolar devrildi”

“Ufak depremlere alışığız ama uzun sürünce yaklaşık 10 saniye kadar sürdü” diyen Avukat Ata Hazar Çınarlı,  “Uzun sürünce ofiste herkes panik oldu. Herkesi düzenli şekilde aşağıya aldık. Ofiste vazolar falan devrildi. Evlerimiz yeni evler olduğu için güvende hissedip girebiliriz ama deprem öncesi yapılan evlere girilmeyi pek tercih etmiyorum” ifadelerini kullandı.

“Bir patlama sesi duydum”

Deprem esnasında caddede yürüdüğünü patlama sesi ile irkildiği söyleyen Selin Gökçe, “Ben dışarıdaydım korktum sadece ama şöyle ben dükkânın önünden geçiyordum deprem değil de bir patlama sesi oldu falan sandım. Korktum baya bir sonra etrafa baktım her yer sallanınca korktum ama çok hissetmedim. İçeride değildim, içeridekiler daha çok hissetmiştir. Şimdi Konuralp’e gidiyorum orası daha sağlam. Fazla korkmuyorum geçti zaten” açıklamalarında bulundu.

“Allah bu milletin başına bir daha böyle afetler vermesin”

Mehmet Koç isimli bir başka vatandaş ise deprem anını şu şekilde anlattı:

“Allah korusun çok korktuk. Dükkândaydık bizde 2. Katta eski günler yine aklımıza geldi. İnşallah Allah ümmeti Müslümanın başına tekrar böyle bir afet vermesin. Tabi gençler bunu çok fazla hatırlamıyorlar da bizim yaş gurupları 40 yaş üzeri bunu hatırladığı için daha uygun davrandıklarını düşünüyorum. Halkımız sakin ama tabi sonuçta bu can herkes sokağa çıkacak. Caddeye çıkacak ama Allah’ın izniyle inşallah burada kalır. Allah bir daha yaşatmasın. Gireceğiz evlerimize yavaş yavaş gidiyoruz Allah nasip ederse gireceğiz.”

HABER: Savaş ARI

Son Güncelleme: 17.11.2021 20:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84