BU NE VİCDANSIZLIK…

Vicdansızlar, SMA Tip-1 hastalığı ile mücadele eden ve tedavisi için zamanla yarışan Zeynep Sare Baykul bebek için toplanan yardım paralarına dadandı. Henüz 17 aylık olan Sare bebeğin, yurt dışındaki tedavisine bir an önce ulaşabilmesi için marketlere bırakılan yardım kumbarası iddiaya göre Beçi’de bulunan bir marketten ‘LÖSEV’den geliyoruz’ denilerek çalındı.

BU NE VİCDANSIZLIK…

Vicdansızlar, SMA Tip-1 hastalığı ile mücadele eden ve tedavisi için zamanla yarışan Zeynep Sare Baykul bebek için toplanan yardım paralarına dadandı. Henüz 17 aylık olan Sare bebeğin, yurt dışındaki tedavisine bir an önce ulaşabilmesi için marketlere bırakılan yardım kumbarası iddiaya göre Beçi’de bulunan bir marketten ‘LÖSEV’den geliyoruz’ denilerek çalındı.

15 Ağustos 2021 Pazar 12:13
BU NE VİCDANSIZLIK…

Düzce’de meydana gelen hırsızlık olayı ‘artık yeter’ dedirtti!  SMA Tip-1 hastası olan Zeynep Sare Baykul bebeğin tedavisi için gerekli olan 2,4 milyon Dolar’ın tamamlanabilmesi için dört koldan yardım kampanyaları devam ediyor. “Zeynep Sare’ye Nefes Ol” sloganı ile gerekli olan paranın bir araya getirilebilmesi için çalışmalar devam ederken, bir markete bırakılan yardım kumbarası çalındı.

Akıllara durgunluk veren hırsızlık olayı geçtiğimiz perşembe günü Düzce Merkeze bağlı Orhangazi Mahallesi’nde bulunan bir markette meydana geldi. LÖSEV’in adını kullanarak, dini duyguları istismar eden vicdansız hırsız “Sare’ye bizde yardım ediyoruz” diyerek yardım kumbarasını çaldı.

“Bu üçüncü hırsızlık olayı”

Hırsızlık olayı hakkında Öncü Haber muhabirine konuşan Sare bebeğin annesi Gizem Baykul, hırsızlık olayını duyduklarında çok üzüldüklerini belirterek, “Bu üçüncü hırsızlık olayı. Biz dört bir koldan gönüllüler ile gerekli olan paranın toplanabilmesi için mücadele verirken, bu hırsızlık olayları bizi yıpratıyor. Hırsız kendini market sahibine LÖSEV’den geliyorum diyerek tanıtmış ve market sahibine dini konuşmalarda bulunmuş. Bizde Sare bebek için yardım kampanyalarında bulunuyoruz demiş ve kumbarayı alıp dükkândan ayrılmış.” şeklinde konuştu.

“Kumbara dolmak üzereymiş…”

Kumbaranın dolmak üzere olduğunu öğrendiklerini aktaran anne Baykul, “Hırsızlık olayından bir gün sonra bu kumbaralarla ilgilenen bir gönüllümüz kumbaranın dolup dolmadığını öğrenmek için market sahibini aramış ve market sahibi de ‘kumbarayı dün aldınız ya, dolmuştu’ şeklince konuşuna hırsızlık olayı ortaya çıktı.” diyerek yaşadığı üzüntüyü dile getirdi.

 “Bu hırsızlar yakalanamıyor”

Hırsızların Zeynep Sare’nin yardım paralarına göz diktiğini ve bu hırsızların da yakalanmadığını belirten Baykul, “Anlam veremediğim şekilde bu hırsızlar yakalanamıyor. Ufacık hasta bir bebeğin parasını kim çalar? Bunlar yakalanmadığı takdirde tekrar çalmaya devam edecekler. Bizim birçok yerde yardım kumbaralarımız var.” dedi.

“Gerekli olan paranın henüz yüzde 32’si toplandı”

Zeynep Sare bebeğin durumunun her geçen gün kötüye gittiğini ve bir an önce gerekli olan tedaviye kavuşması gerektiğini belirten anne Baykul, “Kızım 2 yaşına girene kadar bu ilacı ve tedaviyi almamız lazım. Ama bu hastalık hiçbir çocuğu 2 yaşına kadar bekletmemiş. Şu anda enfeksiyona açık. Bir an önce tedaviye ulaşmamız lazım ama daha gerekli olan paranın henüz yüzde 32’lik kısmı toplandı. Bir an önce kızımın yaşama tutunabilmesi için bu parayı toplamamız lazım” şeklinde konuştu.

“Düzce bebeğine sahip çıkmalı…”

Türkiye’de farklı illerde SMA Tip-1 hastalığı ile mücadele veren 52 bebeğin tedavisine ulaştığını ve kızının da bir an önce tedaviye ulaşması için Düzcelilere seslenen Baykul, “Düzce bu konuda çok duyarsız. Kimse bize destek olmuyor. Birçok zorlukla karşılaşıyoruz. Dilim varmıyor ama kızım cihaza bağlı kaybetmemiz an meselesi. Elektrikler gittiğinde elim ayağıma dolanıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Lütfen sesimizi duysunlar artık. Bize, kızımıza yardım etsinler. Bu Düzce’nin bebeği, Düzceliler bebeğine sahip çıkmalı” şeklinde konuşarak yardımseverlere seslendi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.