BEYKÖY’DE İMAR RANTI İDDİASI YARGIDA…

üzerinden topa tuttuğu Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç’ın, sel ve taşkın alanı olması bile göz ardı edilerek Uğur Deresi’nin yanındaki birinci sınıf tarım arazilerini imara açma planı yargıya taşındı. Adalet, arazileri üzerinde planlar yapılan vatandaşların haklılığını ortaya koydu ancak Danıştay’ın kararını beklemeyen Başkan Kılıç, iddiaya göre imar işlemlerine devam etti. Bölgede AK Partili Düzce İl Genel Meclis Üyesi Musa Küçük’ün de arazisi olduğunun altını çizen vatandaşlar, “Rant sağlamak için imara açmak istiyorlar” iddiasında bulundu. Başkan Kılıç ise iddiaları yalanlayarak sürecin hukuka uygun olduğunu söyledi. Bölgedeki arazilerden yaklaşık 40 ailenin ekmek yediğini belirten arazisi Ömer Kocaman, “Cumhurbaşkanımız tarım tarım diye söylüyor. Bunlar bölüyorlar, parçalıyorlar parselliyorlar.” sözleriyle hukuksuzluğa karşı Düzce Valisi Cevdet Atay’a seslendi.

BEYKÖY’DE İMAR RANTI İDDİASI YARGIDA…

üzerinden topa tuttuğu Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç’ın, sel ve taşkın alanı olması bile göz ardı edilerek Uğur Deresi’nin yanındaki birinci sınıf tarım arazilerini imara açma planı yargıya taşındı. Adalet, arazileri üzerinde planlar yapılan vatandaşların haklılığını ortaya koydu ancak Danıştay’ın kararını beklemeyen Başkan Kılıç, iddiaya göre imar işlemlerine devam etti. Bölgede AK Partili Düzce İl Genel Meclis Üyesi Musa Küçük’ün de arazisi olduğunun altını çizen vatandaşlar, “Rant sağlamak için imara açmak istiyorlar” iddiasında bulundu. Başkan Kılıç ise iddiaları yalanlayarak sürecin hukuka uygun olduğunu söyledi. Bölgedeki arazilerden yaklaşık 40 ailenin ekmek yediğini belirten arazisi Ömer Kocaman, “Cumhurbaşkanımız tarım tarım diye söylüyor. Bunlar bölüyorlar, parçalıyorlar parselliyorlar.” sözleriyle hukuksuzluğa karşı Düzce Valisi Cevdet Atay’a seslendi.

11 Nisan 2022 Pazartesi 20:10
BEYKÖY’DE İMAR RANTI İDDİASI YARGIDA…

Koltukta 3. dönemini yaşayan ancak seçim döneminde vaat edip, bir türlü hayata geçiremediği proje ve yatırımlar nedeniyle sürekli eleştiri oklarının hedefi olan Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç’ı haber ekibimize değerlendiren Beyköylüler, özellikle imar ve 18 uygulaması ile ilgili konularda büyük sıkıntı yaşadıklarını dile getirmişti.

Öncü’ye telefon yağmuru: Biz de mağduruz

Vatandaşın ‘imarda rant’ iddialarının haberleştirilmesinin ardından Beyköylüler, Öncü Medya Grubu’nu telefon ve yorum yağmuruna tutarak Başkan Kılıç ve yönetiminin kendilerini de aynı şekilde mağdur ettiğini savundu.

‘Taşkın riski bile durduramıyor’

Vatandaşların daveti üzerine bir kez daha beldenin yolunu tutan haber ekibimiz, vatandaşlara bir dokunup bin ah işitti. Tüm dünya iklim ve gıda krizini konuşurken, bir yandan 1. OSB’nin Düzce’nin en verimli tarım arazilerine doğru genişletilme kararının savunucularından olan Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, öne sürülene göre yoğun bir sağanakta taşkın riski taşıyan Uğur Suyu’nun kenarında bulunan yerleri bile imara açmak için çalışıyor.

Baştarla mevkiinde tarım arazisi olan vatandaşların iddialarına göre, Kılıç’ın bu ısrarının altında rant yatıyor. Öyle ki imara açılmak istenen tarım arazilerinin bulunduğu bölgede, AK Partili Düzce İl Genel Meclis Üyesi Musa Küçük’ün arazisi de bulunuyor.

Peki, süreç nasıl gelişti?

Yine bölgede arazileri bulunan vatandaşların anlattığına göre, ‘İl Genel Meclis Üyesi Küçük, Baştarla mevkiinden icradan satılık bir arazi satın aldı. Üzerinden fay hattı geçtiği için belediyeye başvuran Küçük’ün arazisi, 18 uygulaması ile yeşil alana çevrilerek, kendisine imara açılmak istenen tarım arazilerinin hemen yanı başında bulunan Milli Emlak’a ait arsa verildi. Bu arsanın Küçük’e verilmesinin ardından ise Beyköy Belediyesi, arazileri imara açmak için çalışma başlattı.’

Vatandaşın mücadelesi sürüyor

Geçim kaynakları olan birinci sınıf tarım arazilerini imara açtırmak istemeyen vatandaşlar, belediye ile yaptıkları görüşmelerden hiçbir sonuç çıkmayınca ‘imar’ kararını yargıya taşıdı. Mahkemeden vatandaşların lehine karar çıkmasının ardından Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, karşı hamle yaparak dosyayı istinaf mahkemesine taşıdı. İstinaf da vatandaşın haklılığını ortaya koyarken konu Danıştay’da…

Tarım arazilerinin imara açılması ile ilgili dava süreci devam ederken Öncü Haber’e konuşan arazi sahipleri, Beyköy Belediyesi’nin mahkeme sonucunu beklemeden işlemlere devam ettiğini belirterek tarım alanlarını ranta kurban vermemek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. İmar ısrarının arkasında Düzce İl Genel Meclis Üyesi AK Partili Musa Küçük’ün de parmağının olduğunu ileri süren vatandaşlar, “O arsanın Musa Küçük’e verilmesinin ardından, bunlar bizim başımıza geldi.” şeklinde konuştu. 

‘Bunlar ne hukuku dinliyorlar ne yargıyı dinliyorlar’

Bölgede tarım arazisi bulunan Ömer Kocaman, Uğur Suyu kenarının olası sel ve taşkın bölgesi olduğunu ve bu nedenle imara açılmasının yasalara aykırı olduğunu ifade ederek,  “Buralar bizim tarım arazilerimiz. Toprak Koruma Kurulu’nun, Büyük Ova Koruma Projesi’nin içindedir. Ben mahkemeye verdim, dosyalarımız Danıştay’da olduğu halde tapularımızı takır takır bölüp attılar. Tarım İl Müdürlüğü’nün ‘Bölemezsiniz’ diye hükmettiği evrakı var elimde, görebilirsiniz. Ama bunlar ne hukuku dinliyorlar ne yargıyı dinliyorlar.” dedi.

‘Musa Küçük ne derse, onu yapmaya çalışıyorlar’

Musa Küçük ve birkaç inşaat şirketinin çıkarına bu kararın alındığını savunan Kocaman, “Musa Küçük olayı var o ayrı bir şey zaten. O orayı aldıktan sonra bu konular gündeme geldi, başımıza bu işler ondan sonra geldi. Ranta gitti, rant için yani. Yani Musa Küçük ne derse ona göre davranıyorlar, etrafında birkaç tane inşaatçı var. AK Parti Belde Başkanı Osman Yavuz diye birisi var. O da şu an oradaki temeli kazan kişinin yakını… Bu şekilde buraları parçalıyorlar. Buralar tarım arazisi biz de geçimimizi buralardan sağlıyoruz. Buraların tarım arazisi olarak kalmasını istiyoruz, buraların imara açılmasını istemiyoruz ve kabul de etmiyoruz.” diye konuştu.

‘Su yollarının bile üstü kapatılmış’

Rant uğruna olası derelerin bile üzerinin kapatıldığını söyleyen Kocaman, “ Suların üstünü kapattılar burada öbür taraftan beri kazıkları çakmış bu tarafa doğru, imar planı falan dere yatağını da kaybetmiş. Su İşlerine dilekçe verdim, ne derece doğru bilmiyorum belediyenin tek elinde olduğunu söylediler. Sadece Uğur Suyu’nun ana arteri su işlerine bağlıymış. Biz dilekçe verdik hep reddetti, bizim işimizi kabul etmedi. Biz de mahkemeye gittik mahkeme bizim lehimize karar verdi adamlar kabul etmediler, istinaf mahkemesine gittiler, o da bizim lehimize karar verdi, onu da kabul etmediler. Onu da kabul etmediler Danıştay’a gittiler dosyalar Danıştay’dayken adamlar bizim tapuları bölmüş parçalamış. Soruyorsun; Musa Küçük diyor ki ‘Belediye bana tapu verdi’. Yukarıdaki yerine karşılık buradan aşağıdan tarım arazisinden yer vermişler.” ifadelerini kullandı.

‘Cumhurbaşkanımız tarım derken bunlar bölüp, parçalayıp parselliyorlar’

Yapılan hukuksuzluğa karşı Düzce Valisi Cevdet Atay’a seslenen Kocaman, “Yol değil bunların dertleri, rant sağlamak, bu nedenle tarım arazilerimizi imara açmak istiyorlar. Bir de buralar hep sel bölgesi, bizim bu dereler yağmur suyunu kesiyor seli önlüyor, oraları da daralttılar. Dere yatağının imara açılması olur mu hiç?  Cumhurbaşkanımız tarım tarım diye söylüyor, bunlar bölüyorlar, parçalıyorlar parselliyorlar. Adam kimseyi dinlemiyor.  Burada en az 35 – 40 aile buralardan geçiniyor. Mahkemeye hiçbir belge sunamadı. Bire bir görüştüm diyor. Hepimiz buradayız bizimle görüşen kimse olmadı. İSKİ’ye de yazı yazdık gönderdik, buralar dere yatağı, İSKİ ye en az 150 metre mesafesi olması lazım onu da uygulamıyor. Buradan cumhuriyet savcısına ve vali beye sesleniyorum. Mahkeme kararına uymuyorlar. Ben nasıl uyuyorsam mahkeme kararına onlarda uymak zorundadır. Onların bizden ne üstünlüğü var?” diye konuştu.

Avukat Bahçekapılı: Belediye yasal sürecin bitmesini beklemedi

Arazi sahiplerinin avukatı Zafer Bahçekapılı ise, belediyenin yasal sürecin sonunu beklemeden çalışmalarını sürdürdüğünü kaydederek, “Burada 150-200 dönüm arazi var. Burası Ova Kalkındırma Planı içerisinde. Burayı belediye imara açmak istiyor, sahipleri de buranın imara açılmamasını buranın tarım arazisi olarak kalmasını istiyor. Tabii kanımca belediye bir takım yasal olmayan işler yapıyor gördüğüm kadarıyla. Vatandaşlar bu yanlışlığı ortadan kaldırmak için dava açtılar, kazandılar. Daha sonra belediye istinafa gönderdi oradan da vatandaş lehine karar geldi, şu an dosya Yargıtay’da. Belediye bu süreçte yasal olmayan bir şekilde tabuları dağıtmaya devam ediyor. Şimdi burada belediye tarafından hukuka riayet, çok düşük seviyelerde! Yani belediye bu yasal sürecin sonunu beklemedi aceleci bir şekilde tapuları dağıttı. Bunu ilgili kurumlar dinlemeli ve vatandaşın mağduriyetini mutlaka gidermeliler.” açıklamalarında bulundu.

Kılıç: Hukuksuz hiçbir şey yok

Konu ile ilgili muhabirimizin sorularını yanıtlayan Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç ise, vatandaşların iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. İl Genel Meclis Üyesi Musa Küçük’ün arazisinin 18 uygulaması ile yeşil alana çevrildiğini ve kendisine Milli Emlak’a ait başka bir arsa verildiğini söyleyen Kılıç, “Burada Musa Küçük ile ilgili iddialara katılmıyorum. Adam zamanında bir yer almış, üzerinden fay hattı geçiyor. Biz de burayı 18 uygulaması yaparak yeşil alana çevirdik. Hatta yeşil alana çevirdiğimiz alan, kendisine Milli Emlak’tan verilen alandan daha büyük. Burada Musa Küçük değil de normal bir vatandaş olsaydı yine aynı uygulamayı biz yapacaktık. Burada hukuksuz yapılan bir çalışma yok. İmara açılacak yerler Milli Emlak’ın.” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 18.04.2022 18:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84