BELEDİYE BAŞKANI “HAYIRLI OLSUN”

Türkiye Cumhuriyetinin ilk Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Düzceli siyasilere tokat yerine geçecek bir ders verdi. Bu dersi de Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı ile verdi.

BELEDİYE BAŞKANI “HAYIRLI OLSUN”

Türkiye Cumhuriyetinin ilk Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Düzceli siyasilere tokat yerine geçecek bir ders verdi. Bu dersi de Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı ile verdi.

11 Temmuz 2018 Çarşamba 09:53
BELEDİYE BAŞKANI “HAYIRLI OLSUN”

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görev yapan Faruk Özlü’yü sorumlu olduğu birçok projeye rağmen kabine dışında bırakılmasına vesile olan herkes Düzcelilere hesap vermesi gerekiyor.

Düzce’nin Bakanı, Düzce’nin Ağabey’inin ayağını kaydırdılar. Düzce’de 24 Haziran seçimlerinde başarısız olan Ak Parti’nin bu durumda bir numaralı aktör olduğu bir gerçek. Başarısızlığın faturası tabi ki Düzce adına en üst makamda olan Bakan Özlü’ye yani Düzce’ye kesildi.

Şimdi bekleyelim duralım Düzce’ye bir bakanlık daha verilsin diye…

Öncelikle Bakan Özlü’yü Düzce’ye geldiği zamanlarda tatlıcı, börekçi, yufkası, kafeterya gibi çok çok çok önemli olan ticarethanelerin açılmasına getirenler, boş işler ile oyalayanlar dizlerine vurmaya başlamıştır.

Bilim Sanayi ve Teknoloji BAKANLIĞININ başında bulunan, Türkiye’nin yerli ve milli otomobil gibi önemli bir projesinin sorumluluğunu taşıyan Faruk Özlü’ye 24 Haziran seçimleri sonrasında itirazların sürdüğü dönemde yanlış bilgi vererek kamuoyunun önüne atanlar hesap vermesi gerekiyor Düzce’ye…

24 Haziran seçimlerinde partisine ve içinde bulunduğu Cumhur İttifakına zarar verecek şekilde açıklamalar yapan Milletvekillerinin de hesap vermesi gerekiyor Düzce halkına. Ne demek “ Recep Tayyip Erdoğan’a oy verip de Ak Parti’ye milletvekilliğinde oy vermeyenler FETÖ’cü ağzıyla konuşuyor”? bu açıklamanın arkasından 10 dakika sonra İl Başkanı nasıl bu açıklamaya destek verircesine konuşma yapabilir? Bu açıklamalar dil sürçmesi olarak değerlendirmek isterdim açıkçası ancak sonraki süreçte kamuoyuna tatmin edici bir açıklama yapılmaması da durumun dil sürçmesinden ibaret olmadığı gerçeğini ortaya çıkarıyor. Ak Parti’nin seçimlerde oy kaybetmesinde dolaylı olarak Faruk Özlü’nün yeni kabinede yer alamamasında etkili olduğu bir gerçektir.

Ak Parti’nin oy kaybetmesinde etkili olan etkenlerine örnekleri daha da artırabilirim ama şimdilik gerek yok…

Faruk Özlü’nün Bakanlığı kaybetmesinde etkili olan bir durumda Düzce Belediyesi…

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş döneminde yaşananlar ve sonraki süreçte yerine atama usulü Dursun Ay’ın geçirilmesi Düzce halkının belediyecilik anlamında Ak Parti’ye cephe aldığı da gözlemleniyor.

Öncelikle halkın seçtiği birinin Başkanlıktan istifa ettirilerek yerine bir başkasının geçirilmesine karşıyım. Eğer Mehmet Keleş’in yaptığı bir usulsüzlük tespit edildiyse görevinden alınması doğrudur ancak burada da bir soru işareti çıkıyor karşımıza. Eğer Mehmet Keleş usulsüzlük yaptıysa neden yargılanması yapılmadı? Düzcelilere istifa sonrasında yine tatmin edici açıklamalar yapılmadı.

Mehmet Keleş’ten sonra Dursun Ay kişilik olarak iyi biri olduğundan dolayı Düzce Belediyesinin başına geçirildi. Bir insan iyi olabilir, ahlaklı olabilir, kişilik sahibi olabilir ancak bu özellikler yöneticilik için yeterli değil. Belediye Başkanı dediğin kişi tuttuğunu koparacak, gerekirse halkı adına ortalığı birbirine katacak halkı adına istediğini yapacak. Dursun Ay bu anlamda sınıfta kaldı. Düzce’de proje üretmek yerine sürekli olarak ziyaretler yaptı. Bu durumda da Düzce halkı belediyecilik anlamında sıkıntı yaşamasına neden oldu.

Ak Parti, Belediye, Bakan Özlü…

Bunları şimdi birbirine bağlayalım.

Ak Parti’nin Düzce’deki tutumu ve seçimlerdeki başarısızlığı Faruk Özlü’nün Bakanlığını kaybetmesine neden oldu.

Yerel Seçimleri kaybetmek istemeyen Ak Parti’de toparlayıcı olma özelliğine sahip tek isim Faruk Özlü’dür. Özellikle MHP’nin Düzce’de güç kazanması ve Düzce Belediye Başkanlığına şimdiden ciddi anlamda çalıştığı biliniyor. MHP’nin karşısına çıkarılabilecek aday MHP’nin karşısında güçlü olması isteniyor.

Tüm bu bileşenleri bir araya getirdiğimiz zaman Ak Parti’nin Düzce Belediye Başkan Adayı Faruk Özlü olacaktır. Düzce’nin ağabeyi olarak anılan Faruk Özlü’ye karşı diğer siyasi partililerin de karşı çıkacağını düşünmüyorum.

Şimdi adam attan inip eşeğe mi binecek diyenler olacaktır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından istifa ederek Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olan ve belediye başkanı olan Fatma Şahin Düzce’nin içinde bulunduğu bu duruma çok güzel bir örnek olacaktır.

Eğer Faruk Özlü Bakanlıkta düşünülmeyecek olunsaydı emin olun 24 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı olarak listelerde yer alırdı. Seçim sonuçlarında Düzce’de %15’e yakın bin oy kaybı yaşanmasının ardından ve milletvekilliğini kaptırılmasından dolayı şehrimiz için önlem alınacaktır.

Düzce Belediye Başkanı olarak görev yapacağını düşündüğüm Faruk Özlü’nün Bakanlığı döneminde yürüttüğü önemli projelerde de söz sahibi olarak Ankara’daki etkinliğini kaybetmeyeceğini bekliyorum.

Saygılar…

Son Güncelleme: 11.07.2018 10:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.