BAŞKAN ÖZLÜ MERAKLA BEKLENEN LOGOYU AÇIKLADI

Modern bir kurumsal kimlik oluşturulmasına dair çalışmalarda sona gelinmesiyle birlikte Düzce Belediyesi’nin yeni logosu bugün toplumun her kesiminin katıldığı büyük lansmanla tanıtıldı. Logoda Düzce ve bölgesinin manevi fatihi Konur Alp yer aldı. Renkler ise Düzcespor'un renklerinden oluştu. Düzce’yi kucaklayacak ortak bir figür üzerinde çalıştıklarını kaydeden Dr. Faruk Özlü, “Bu amblem bizim şehirleşmemizin, gerçek anlamda il olmamızın, kültürel bütünleşme ve şehir kimliğinin oluşumunda bize katkı sağlayacak önemli bir adımdır” diyerek yeni logonun belediye meclisine sunulacağını kaydetti.

BAŞKAN ÖZLÜ MERAKLA BEKLENEN LOGOYU AÇIKLADI

Modern bir kurumsal kimlik oluşturulmasına dair çalışmalarda sona gelinmesiyle birlikte Düzce Belediyesi’nin yeni logosu bugün toplumun her kesiminin katıldığı büyük lansmanla tanıtıldı. Logoda Düzce ve bölgesinin manevi fatihi Konur Alp yer aldı. Renkler ise Düzcespor'un renklerinden oluştu. Düzce’yi kucaklayacak ortak bir figür üzerinde çalıştıklarını kaydeden Dr. Faruk Özlü, “Bu amblem bizim şehirleşmemizin, gerçek anlamda il olmamızın, kültürel bütünleşme ve şehir kimliğinin oluşumunda bize katkı sağlayacak önemli bir adımdır” diyerek yeni logonun belediye meclisine sunulacağını kaydetti.

24 Mayıs 2021 Pazartesi 15:53
BAŞKAN ÖZLÜ MERAKLA BEKLENEN LOGOYU AÇIKLADI

Başkan Dr. Faruk Özlü liderliğinde kentin dört köşesinde projeleri bir bir hayata geçiren Düzce Belediyesi’nde bir süredir modern bir kurumsal kimlik oluşturulmasına dair çalışmalarda sona gelindi. Düzce Belediyesi’nin yeni logosu ve kurumsal kimliği bugün Düzce Belediyesi Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’ndeki lansmanla kamuoyuna tanıtıldı.

YENİ LOGO’DA KONUR ALP DETAYI

Tanıtım toplantısına siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar yoğun bir katılım sağladı. Bir video gösterisiyle tanıtılan yeni logonun ekranda görülmesini ardından salondan alkışlar yükseldi. Yeni logoda Düzce ve bölgesinin manevi fatihi Konur Alp şaha kalkmış bir at üzerinde lacivert renkle tasvir edilirken etrafında ise kırmızı bir halka yer aldı. Logoda kullanılan renklerin Düzcespor’un renkleri olması dikkat çekti.

ÖZLÜ: DÜZCE ÇOK GÜZEL BİR ŞEHİR

Törende bir konuşma yapan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, yeni logo üzerinde yaklaşık 6 aydır titizlikle çalıştıklarını belirtirken, “Burada alanında uzman Ankaralı bir danışman firma ile çalıştık. Şehirlere kimlik veren, bütünleşmeyi sağlayan ortak bağlar ve değerler vardır. Mesela Bolu deyince Köroğlu, Kayseri deyince Erciyes, Bursa deyince Uludağ, Denizli’de horoz akla gelir. Çok güzel bir şehirde yaşıyoruz. Türkiye’nin bütün illerine gittim. Dünyada da gitmediğim çok az ülke vardır. Bunu bütün kalbimle söylüyorum ki Düzce gerçekten çok güzel bir şehir.” dedi.

“KİMSENİN HAYIR DİYEMEYECEĞİ ORTAK PAYDA ARADIK”

Yeni logo için çalışma aşamasından da bahseden Başkan Özlü, “Düzce’de tarım derseniz var. Sanayi derseniz var. Turizm derseniz güzel yaylalarımız şelalelerimiz var. Kavşak bir güzergâh olarak ticaret de var.  Ama bunların hepsinden bir miktar var. Hangisi öne çıkıyor dediğimizde dengede kalıyoruz. Biz arzu ettik ki bir sembolle Düzce’yi ifade edelim. Yani bizi birbirimize bağlayan ortak bir değer, ortak bir paydamız olsun istedik. Düzce bir yönüyle milattan önce 3 ila 5. Yüzyıla kadar giden çok zengin bir tarihe sahip. Bir yönüyle de özellikle 1864 yılından itibaren yoğunlaşan göçlere sahip olmuş bir kentimiz. Doğu’dan, Balkanlar ve Kafkaslardan gelen. Hiç kimsenin itiraz edemeyec eği, hayır diyemeyeceği ortak bir payda aradık. Bunu bizi birbirimize bağlayacak, bizi gerçek anlamda il yapacak bir değer olarak düşündük. Gerçekten çok çalıştık.” diye konuştu.

YENİ LOGO MECLİSİN ONAYINA SUNULACAK

Yeni logonun bir öneri olarak belediye meclisine sunulacağını kaydeden Özlü, “Bu logonun değişimi meclisin takdirine bağlı. Düzce Belediyesi Meclisi bunu onaylar veya onaylamaz. Bunu öneriyoruz. Buradaki Konuralp Gazi figürüdür. 1323’te bu toprakları fethederek bizlere miras bırakan ortak atamızı temsil ediyor. Konur Alp, Orhan Gazi’nin silah arkadaşıdır. Söğüt’ten sonra Bilecik, Sakarya, Düzce, Bolu bölgesini fetheden komutandır. Konur Alp Gazi deyince aklınıza sadece Düzce’de bir mahalle gelmesin. Kırmızı çemberde Selçuklu güneşinden etkilendik. Aynı zamanda gök kubbeyi temsil ediyor. Yani gök kubbenin altında bir Düzce ve burayı bize miras bırakan bir komutan. Bizi temsil eden figürün sade olmasını arzu ettik.” dedi.

1881 DETAYI DİKKAT ÇEKTİ

1881 yazısındaki vurguya da değinen Özlü, “1881 ise hem Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün doğun tarihidir hem de Düzce Belediyesi’nin kuruluş tarihidir. Buradaki 1881’deki 81 ayırımı da bizim plakamızı temsil ediyor. Çok farklı alternatifler üzerinde çalıştık. İstersek tarımı temsil eden bir başak, sanayiyi temsil eden bir baca, turizmle ilgili bir şelale veya yayla, ticarette bugünlerde gündemde olan bitcoin koyabilirdik. Ancak karışık figürlere temsilde sıkıntı oluşturuyor. Dolayısıyla sade ve üzerinde mutabık kalacağı bir sembol olsun istedik. “ dedi.

“ASİL, GÜÇLÜ VE GÜVENLİ BİR DÜZCE İÇİN HEP BİRLİKTE DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

Logo ile ilgili detaylı bilgi veren özlü, “Ortak atamızın figürü ve bundan sonra atılım yaparak şaha kalkmasını istediğimiz bir şehir özelinde de şaha kalkmış bir at figürü seçtik. Çok zorlandık. Bunu gelecek ay meclisimizin onayına sunacağız. Meclisin onayından sonra bu resmiyet kazanacak. Lacivert rengi asaleti temsil ediyor, kırmızı gücü ve güveni temsil ediyor. Asil, güçlü ve güvenli bir gök kubbe altında bir Düzce için hep birlikte daha çok çalışacağız. Burada güzel işler yapacağız.” İfadelerini kullandı.

ELEŞTİRİLERE PEŞİNEN CEV AP VERDİ

Kendisine yöneltilebilecek eleştirilere de peşinen cevap veren Özlü, “Bazı eleştiriler olacağını düşünüyorum. Diyecekler ki Faruk Bey kala kala ambleme mi kaldın, senin başka işin yok muydu diyecek olanlar olabilir. Her alanda çalışıyoruz sadece amblem değil. Bakın geçen hafta eski sanayide ofisi açarak uzlaşmaya başladık. Burayı taşıyacağız. Önümüzdeki 3-6 ay arasında görüşeceğiz. Biz Düzce’nin kronikleşmiş bütün sorunlarına eğiliyoruz. Efteni Otel de yıllardır konuşulurdu onu da satın aldık. Bu amblem bizim şehirleşmemizin, gerçek anlamda il olmamızın, kültürel bütünleşme ve şehir kimliğinin oluşumunda bize katkı sağlayacak önemli bir adımdır.” diyerek yeni logonun şehrin kimliğine yapacağı katkıya değindi.

LOGOYU TASARLAYAN DEMİRCİ: KONUR ALP ÖNERİSİ BAŞKAN ÖZLÜ’DEN GELDİ

Yeni logonun mimarı olan  şirketin sahibi Nurettin Demirci ise Konuralp ile ilgili önerinin Başkan Özlü’den geldiğini ve bunun üzerine çalışmaya başladıklarını kaydederek, “İyi bir öneri oldu. Düzce’nin antik çağdan bu yana gelen kültürel alt yapısı var. Dolayısıyla bu altyapının üzerine bu amblemin kurulmuş olması Düzce’nin markalaşması yönünden iyi bir başlangıç oldu. Biz burada ajans olarak öncelikle sade olması yönünde çaba gösterdik. Sadelik algıyı güçlendiriyor.” diye konuştu.  

Coşkuyla geçen lansmanın ardından program logoda da ruhu şad edilen Konur Alp Gazi’ye hürmeten Konuralp’te devam etti. Burada misafirlere meşhur Konuralp pirinciyle yapılan pilavı ikram edilirken Başkan Özlü kazı çalışmalarının son sürat devam ettiği Prusias Ad Hypium Antik Kenti’ndeki çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.