BAKAN ÖZLÜ DÜZCE'DE AÇIKLADI...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce’de turizme kazandırılması beklenen Efteni Otel’in yıkılarak yerine çocuklar için fizik tedavi merkezi olarak yeniden inşa edileceğini söyledi. 27 Dönem Milletvekili adayları arasında bulunmamasının, “Yeni kurulacak muhtemel kabinede yeri hazır” şeklinde yorumlanmasını da değerlendiren Özlü, “Yürütmede daha faydalı olacağıma inanıyorum” diye konuştu.

BAKAN ÖZLÜ DÜZCE'DE AÇIKLADI...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce’de turizme kazandırılması beklenen Efteni Otel’in yıkılarak yerine çocuklar için fizik tedavi merkezi olarak yeniden inşa edileceğini söyledi. 27 Dönem Milletvekili adayları arasında bulunmamasının, “Yeni kurulacak muhtemel kabinede yeri hazır” şeklinde yorumlanmasını da değerlendiren Özlü, “Yürütmede daha faydalı olacağıma inanıyorum” diye konuştu.

01 Haziran 2018 Cuma 14:08
BAKAN ÖZLÜ DÜZCE'DE AÇIKLADI...

Türkiye, yeni Cumhurbaşkanını ve Milletvekillerini seçmek için 24 Haziran'da sandık başına gidiyor. Düzce’de seçim nabzının tutulduğu 24 Haziran’a Doğru Programı’nın dün akşamki konuğu da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü oldu. Bakan Özlü, seçim sürecinden Düzce’de kangren haline gelen pek çok konuya ilişkin soruları cevaplandırdı.

“Yaklaşık 200 vatandaşımıza iftar yemeği dağıtamadık, özür diliyoruz”

Program öncesinde AK Parti İl Başkanlığı’nın düzenlediği ‘Kardeşlik ve Aile İftarı’na katılan Özlü, yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti: “2015 seçimleri daha önceden karar verilmişti. Bu seçimlerde o kadar uzun bir süre yok. Her gün bir ildeyiz. Her gün bir yerlerdeyiz. Takvim çok kısa ve Ramazan ayındayız. İftar programları da çok yoğun. Dolayısıyla biz de buna göre program yaptık. Cumhurbaşkanımızla birlikte seçim programlarına katılıyorum. İftarda her partiden insan vardı, bütün Düzce vardı. Ancak küçük bir sorun yaşandı. Yaklaşık 200 vatandaşımıza iftar yemeği dağıtamadık, özür diliyoruz. Yaklaşık 5 bin kişilik iftar yemeği düzenlemiştik ama yeterli olmadı.”

“Vahşi ve düzenli depolamaya, hayır”

Düzce’de sorumlu oldukları konular arasında en önemlisinin ‘Çöp’ olduğuna dikkat çeken Özlü, şu ifadelerde bulundu: “360 ton çöp çıkıyor günde Düzce’de. Vahşi depolamaya karşıyım, düzenli depolamaya da karşıyım. Dünyada teknoloji o kadar gelişti ki artık çöpten gübre, enerji elde ediliyor. Bunun için katı atık projesi var. Çöpün yönetilmesi ve ekonomik olarak çöpten faydalanılması gerekiyor. Bu tesin kapalı alanda yapılması gerekiyor. Ayrıca ayrıştırılma yapılmalı ve bazı konularda üretim yapılmalı. Çöplerden gübre yapmalıyız. Diğer taraftan elektrik üretmeliyiz. Getirilen çöplerden gübre, elektrik ve kum elde ediliyor. Şu anda üzerine çalıştığımız bir çöp üretim tesisi kurmaktır. İnşallah gelecek dönemde çöpsel atık yapabilen ender illerden bir tanesi olacağız. Önümüzdeki günlerde bunun ihalesi olacak.”
“Düzce’de bu projeyi askıya aldık”

Organize Sanayi Bölgeleri’ne Mesleki ve Teknik Kolej kurulması konusunu değerlendiren Özlü, “Teknik kolej konusunda çalışma yapıyoruz. Ancak Düzce’de yeteri kadar kapasite olmadığından ve yeteri kadar öğrenci bulamayacağımızdan Düzce’de bu projeyi askıya aldık” diye konuştu.

“Mülk sahiplerinin karlı çıkacağı bir proje yürütüyoruz” Şehir merkezinde bulunan Eski Sanayi Çarşısı’nın kaldırılmasına ilişkin de konuşan Özlü, şunları kaydetti: “Merkez sanayi sitesi problem oldu. Bunu taşıyacağız. Stadın olduğu yere yapacaktık ama spor bakanlığı buna izin vermedi. Spor alanları şehrin içinde olsun ve halk spor merkezlerine kolay ulaşabilsin denildi. Oradan vazgeçtik. Şu anda eski sanayi çarşısının olduğu bölgeyi dönüşüme tabi tutacağız. Yeni bir yer hem belediyeye hem Milli Emlak’a ait bir yeri kooperatiflerden birine tahsis edeceğiz, bakanlığımızdan kredilendireceğiz. Eski Sanayi çarşısındaki hak sahiplerinin tamamını kapsayacak şekilde onlara yer yapacağız ve burada belediye başkanımız imar değişikliği yapacak. Mülk sahiplerinin karlı çıkacağı bir proje yürütüyoruz. Belediyemizin bütçesi yeni sanayi sitesinin yapımı için uygun olmadığından bunu iki kooperatifimizden birisi eliyle yürüteceğiz. Bunun da çalışmaları son aşamada.”

“Sayın Başbakan geldiğinde vereceği müjde bulamadık”

Projelerde sorun olmadığına dikkat çeken Özlü, “Sayın Başbakanımız Düzce’ye gelecek. O geldiğinde ne müjde versin diye baktığımızda inanın bir şey bulamadık” dedi.

“Milletvekilleriyle il başkanları arasında uyum olması gerekiyor”

Milletvekili adaylarının belirlenmesinde hangi kriterlerin belirli olduğuna ilişkin bir değerlendirmede bulunan Özlü, şunları kaydetti: “Şimdi ben bakanlar kurulundayım ve parti yönetim kurulunda görevli değilim. Partinin yetkili kurumları var ve milletvekillerinin seçiminde bu kurumlar etkili oluyor. Anketler yaparız, mülakattan geçiririz. Teşkilat bünyesinde değerlendiririz. Bu kriterlerin hepsini dikkate aldığımızda ortaya başka bir sonuç çıkar. Düzce’ye bu konuda önem veriyoruz. Milletvekilleriyle il başkanları arasında uyum olması gerekiyor. Bu konuda çekişme olursa partiye zarar veriyor. Her dönemde 3 milletvekilinden en az birisi il başkanıdır. Fahri Bey, Metin Bey, Fevai Bey bunlardandır. Kriter kriter düşünürseniz ortaya başka bir aday çıkar. Bütün olarak kriterleri düşünürseniz ortaya başka bir süreç çıkar. Bu listelerde kimi koyarsanız koyun bir kritik olabilir. Biz partiye oy veriyoruz. Cumhurbaşkanlığında isme oy veriyoruz ama milletvekillerinde partiye oy veriyoruz. Adaylar önemli midir evet önemlidir ama biz isme değil partiye oy veriyoruz. Bu iki tarafı birbirinden ayırmak mümkün değildir. Biz güçlü bir hükümet istiyoruz. Tek kanatlı kuş uçmaz, tek kanatlı uçak olmaz. Biz bu yüzden bu ayrımı doğru görmüyoruz.” 

“Algılandığı maksatla söylenmediği kanaatindeyim”

Geçtiğimiz günlerde AK Parti’nin düzenlediği teşkilat iftarında AK Parti Milletvekili Adayı Ayşe Keşir ve İl Başkanı Hikmet Keskin’in “Erdoğan’a oy var ama vekillere yok, FETÖ’cü ağzıdır” söylemlerine ilişkin de bir değerlendirmede bulunan Özlü, şöyle konuştu: “Erdoğan’a oy veren partiye oy vermiş sayılır. Bu nedenle biz şahsa değil partiye oy vermekten yanayız. Böyle bir şey yok böyle bir şey olmaz. FETÖ konusu şu an yargıda olan bir konudur. Bu söylemin algılandığı maksatla söylenmediği kanaatindeyim. Bakın cumhur ittifakı var. Cumhurbaşkanlığında tek kişiye oy verilecek ama milletvekilliğinde herkes kendi partisinin adayına oy verecek. Düzceli herkes bizim kardeşimizdir. Parti ayrımı yapmıyorum. 5 güçte çalışacak bir meclis oluşturmamız lazım. Seçim dönemleri hassas dönemlerdir. Bazı ifadeler farklı algılanabilir. Ben arkadaşımızın yanlış anlaşıldığı kanaatindeyim. Böyle bir yorum yapmak şu aşamada yanlış olacaktır.”

“Yürütmede daha faydalı olabileceğim kanaatindeyim”

21 Mayıs’ta açıklanan AK Parti Milletvekili Adayları arasında bulunmayan Özlü’nün, yeni kurulacak muhtemel kabinede yerinin hazır olması, yorumlarını da beraberinde getirmesine ilişkin bir değerlendirmede bulunan Bakan Özlü, şöyle konuştu: “Böyle bir yorumlama yapmak erken olur. Şimdi seçim sürecindeyiz, hükümetin kurulması sonraki bir süreç. Şu anda milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimleri var bunlara yoğunlaşacağız. Ama ben yürütmede daha faydalı olabileceğim kanaatindeyim. Türkiye’ye, Düzce’ye ve Cumhurbaşkanımıza daha yararlı olabileceğimi düşünüyorum yürütmede. Hükümet kurulma aşamasına geldiğinde takdir Cumhurbaşkanımızın. O yüzden süreç çalışıyor. Ben ne olursam olayım, sahip olduğum potansiyeli Düzce lehine kullanacağım. Benim Düzce’ye hizmet etmek için bakan olmam gerekmiyor.”

“O gün gelsin bakarız”

AK Parti’nin Düzce’de 3’te 3 vekil çıkarma konusunda iddialarının tersi çıkması durumunu da değerlendiren Özlü, şunları kaydetti: Bakanlık gücü önemli bir güç bir il için. Bazı iller vardır mutlaka bir bakanlık verilir. Düzce bu kapasitede bir il değil. Düzce orta kapasite, küçük ölçekli kapasite iller arasında giriyor. Sizin hükümete yapabileceğini katkı, sizden istifade edebileceklerin size bakış açısı burada önemli bir rol oynayacak. Bizim Düzce çalışmalarımız bakış açısı ve yönetim şekli. Diyelim başka bir durum ortaya çıktı, o gün gelsin bakarız. Yani şunu ifade edeyim. Ben siyasete girmeden de Düzce’yi takip ediyordum. Seçimler olsun oylar bir belirlensin. Ondan sonra bir kadro oluşturulacak. Şu aşamada o süreci tartışmak için erken. Düzce’de başka parti milletvekili çıkarırsa bakanımıza ne olur denilmesin kötü bir şey olmaz merak etmeyin. AK Parti seçim beyannamesinde yapacağımız çalışmalar yer alıyor. Siz iyi bir çalışma yapın partimiz, insanlar bunu değerlendiriyor."

“Efteni Otel, çocuklar için fizik tedavi merkezi oluyor”

Geçtiğimiz yıl Efteni Gölü için maliyeti 145 milyonluk bir projenin imzalarının atılmasının ardından projenin detaylarını paylaşan Bakan Özlü, şöyle konuştu: “Efteni Gölü ve oradaki otelin oraya koruma alanı yapılacak. Orada bir göl oluşturulacak. Bunun ihalesi de yapıldı. Burada inşaata başlanacak. Burada çok güzel bir göl oluşturulacak. Otel için de büyük bir çalışma var. Oradaki bina yıllardır kullanılmadığı için bu binada önemli firmalar araştırma yaptılar ve binanın işe yaramayacağını söylediler. Bu binayı yıkacağız. Türkiye’de ilk defa oraya çocuklar için fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi yapacağız. Buraya bir firma gelecek ve bizden Sağlık Bakanlığıyla hastalar konusunda yardım istedi. Bu konuda çalışmalar yapacağız. Bir otel ruhsatı ve hasta anlaşması için isteklerini yerine getireceğiz.”

“Şu anda mümkün değil”

Hemen her yerel seçimde vaatler arasında bulunan Kalıcı Konutlar-şehir merkezi raylı sistem ile, hızlı trenin Düzce’den geçmesinin fizibıl olmadığını kaydeden Bakan Özlü, şöyle konuştu: “Düzce’nin olduğu konum o kadar önemli bir konu ki jeolojik konum olarak çok güzel bir yere sahiptir. Ankara ile İstanbul arasında bir hızlı tren projesi var. Bunun Düzce’den de geçmesi söz konusu olabilir. Bu o aşamada belli olacak. Sadece Düzce’den Sakarya’ya bir banliyö ya da hızlı tren yapmış olsa hesaplar ortada. Bunun büyük maliyeti olur. Düzce ile Kalıcı Konutlar arasında yol yapım konusunda sıkıntılar olmuştu. Ben o aşamada bir raylı sistem yapılır mı diye düşünmüştüm. Ama insan sayısı ve maliyeti konusunda bunun mümkün olmayacağını anladım. Ben Düzce’de daha acil konular olduğunu düşünüyorum. Bu tamamen hesap kitap işitir.” Son olarak 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2.tura kalmayacağını belirten Özlü, Düzce’den de beklentisinin yüksek olduğunu söyledi. 
 

Son Güncelleme: 01.06.2018 15:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84