ARTIK ÜCRETLİ OLACAK

Vatandaşın ve esnafın günde bir çok kez kullandığı Büyük Camii Yanındaki tuvaletler Belediye bünyesine alındıktan sonra ücretsiz hale gelmişti. Bakımsız, kirli, hırsızlık ve maliyet gibi sorunların olmasından dolayı tuvaletler belediye tarafından Camii derneğine devir ediliyor.

ARTIK ÜCRETLİ OLACAK

Vatandaşın ve esnafın günde bir çok kez kullandığı Büyük Camii Yanındaki tuvaletler Belediye bünyesine alındıktan sonra ücretsiz hale gelmişti. Bakımsız, kirli, hırsızlık ve maliyet gibi sorunların olmasından dolayı tuvaletler belediye tarafından Camii derneğine devir ediliyor.

29 Ağustos 2019 Perşembe 16:45
ARTIK ÜCRETLİ OLACAK

Düzce Büyük Caminin yanındaki tuvalet ve beş cami civarında bulunan tuvaletler Dursun Ay döneminde belediye bünyesine alınarak ücretsiz hale getirilmişti.  Yeni seçilen Belediye Başkanı Faruk Özlü döneminde ise hırsızlık olaylarının yaşanması, maliyetinin yüksek olması ve bakımsız kalmasından dolayı Büyük Camii Derneğine devir edildi.

Devir edilmesinin ardından ise tuvaletlerin ücretli olması gündemde, vatandaş ve esnaftan bir kısım durumu normal karşılarken bir kısım ise memnun kalmadı.

Peçete ve deterjanlar çalındı

Ayrıca Belediyeden alınan bilgiye göre ise tuvaletlere koyulan havlu, deterjan gibi temizlik malzemelerin çalındığını, çalışan dokuz işçinin iki defa tuvalet temizliği yaptığını, sabun ve havlu olamamasına rağmen belediyeye fatura kesildiğini , yıllık maliyetinin ise 660 bin TL olduğunu fakat hoş karşılamayan vatandaş ve esnafın 66 kuruş vermek istemediği belirtildi.

“Şimdi 4 tuvalete bir adam bakıyor”

Tuvaletlerin bakımsız ve temiz olmadığını gördüklerini belirten Büyük Camii Dernek Başkanı Mehmet Özen şu ifadeleri kullandı : “Yaklaşık bir buçuk yıl kadar  Dönemin Belediye Başkanı Dursun AY , vali bey ve müftümüz Belediyenin camii tuvaletlerini temizleyeceğini belirttiler ve ücretsiz olmasını istediler. Bizde kabul ettik aradan biraz zaman geçti tuvaletlerin temiz olmadığı bakımsız olduğunu gördük biz hiç müdahil olmadık. Eskiden bir tuvalete bir adam veriyorlardı. Şimdi ise 4 tuvalete bir adam veriyorlar. Belediye reisin danışmanı Doktor Tuncer beyde baktı çok kötü dedi. Belediyeden bizleri çağırdılar ve tuvaletleri almamızı rica ettiler bizde aldık.”

“Bizleri çağırdılar ve tuvaletleri almamızı rica ettiler”

Tuvaletlerden ticaret yapmadıklarını belirten Özen şunları söyledi : 

“Belediyeden bizleri çağırdılar ve tuvaletleri almamızı rica ettiler bizde aldık. Şuanda bakımları yapılıyor. Biz oradan ticaret yapmıyoruz oradan gelen kazanç oranın temizliği ve bakımı olacak. Tuvaletin girişi 50 kuruştur. Parası olan verecek parası olmayan vermeyecek.” 

“Çocuk ve yaşlılardan ücret talep etmiyoruz”

Esnaf için bedava olmasının söz konusu olmadığını ifade eden özen şunları dedi:

 “Orada esnaf için bedava olmaz , çocuklardan yaşlılardan bizler zorla para talep etmiyoruz. Ama burada esnaf hali vakti yerinde 100 bin liralık arabaya binip  de tuvalete 50 kuruş vermem diyen adamı kabul etmem. Demir kepenk yaptırdık o kepenkleri yaptırmamız 7-8 bin liramıza mal oldu. Tuvaletlerimizin bir kısmını kapatacağız bir kısmını açık bırakacağız. Siz bu işi yaparken para alıyorsunuz o tuvaletlerinde bir bedeli var temizliği var, pisliği var klozetlerde kırılan yerleri var. Burada kimse ticaret yapmıyor. Tepki verecek adam tuvalete gelmez gider evinde oturur.”

“1 milyon liralık temizlik maddesi var “

Belediyenin yapacağı bir iş olmadığını söyleyen Başkan Mehmet Özen şu kelimeleri kullandı :

“Belediye bana en son 1 milyon liralık temizlik maddesi faturası konuldu dediler. Bu iş belediyenin yapacağı bir iş değil. “ 

“Ücretliyken de temizdi”

Belediye alınca da temiz oldu ama bazı şeyler denediler başarılı olamadılar sanırım diyen Düzce esnafından Rami Duman şu ifadeleri kullandı :

“Daha öncesinde camii tuvaletleri ücretliydi zaten, ücretliyken de temizdi. Tuvaletler temiz temiz kullanılıyordu. Belediye alınca da temiz oldu ama bazı şeyler denediler başarılı olamadılar herhalde. Tuvaletler son zamanda çok pis haller almaya başladı. Ücretliyken daha temizdi yine ücretlendirilmesinde bir sakınca bulamıyorum ben daha temiz daha güzel olacağına inanıyorum.”

“Esnafa kolaylık sağlasalar güzel olur”

Günde 5-10 kere tuvalete gittiklerini belirten Duman şunları söyledi :

“Esnafa kolaylık sallasalar güzel olur ama nasıl bir kolaylık sağlayacaklarını bilemiyorum. Günde 5 kere tuvalete gidiyorsam ben ve  bir iki girişin ücretini vermeme yardımcı oluralarsa ben seve seve kabul ederim . Ama biz günde 5 ve 10 sefer gittiğimiz oluyor tuvalete. Esnaf için kolaylık sağlarlarsa güzel olur ama gündelik fiyatta sakınca yok.”

“Dursun Ay’ın yaptığı uygulamayı başarılı buluyorum”

Halk olarak tuvaletlerin ücretsiz kullanılmasının taraftarıyım diye ifade eden Mehmet Ali Yıldız şunları söyledi :

“Ben Dursun Ayın yaptığı uygulamayı doğru ve  başarılı buluyorum. Halk olarak tuvaletlerin ücretsiz kullanılmasının taraftarıydım. Şuan ki dönemde de camii yararına olması sevindirici  ama bizler  zaten elimizden geldiği kadar camii çıkışlarında da yardım etmeye çalışıyoruz. Tuvalet ücretsiz kalırsa vatandaş için daha hayırlı olacağını düşünüyorum. Ben görüyorum belediye personelleri burada tuvaletlerin temizliğini yapıyor bundan önceki süreçte de tuvaletler  5 yıldızlı otel kıvamında değildi. Bundan önce nasılsa bundan sonrada öyle olacaktır tuvaletler ben temizlikle alakalı olacağını düşünmüyorum bu işin.”  





r

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84