AKÇAKOCA VEKİL İSTİYOR

Ak Partinin kuruluşundan itibaren, her genel seçimde Düzce’nin en büyük ilçesi olması dikkate alınarak Akçakocalı bir isme yer veriliyordu.

AKÇAKOCA VEKİL İSTİYOR

Ak Partinin kuruluşundan itibaren, her genel seçimde Düzce’nin en büyük ilçesi olması dikkate alınarak Akçakocalı bir isme yer veriliyordu.

25 Nisan 2018 Çarşamba 17:58
AKÇAKOCA VEKİL İSTİYOR

Ancak, 2015 genel seçimlerinde Akçakoca’dan milletvekili  aday  adayı olan 12 isimden  hiç biri aday gösterilmeyerek, Düzce ile hiçbir ilintisi olmayan ithal bir ismin listede yer almasıyla Akçakoca siyaseti sukut-u hayale uğradı.

2015 Seçimlerinde hayal kırıklığına uğrayan Akçakoca, çok sürpriz sonuçlara gebe bu seçimlerde Akçakocalı bir ismi ilk üç aday arasında görmek istiyor.

Çarşıda – pazarda, siyasi çevrelerde ve toplumun her kesiminde son birkaç gündür konuşulan ve beklenen bu.

Ancak bu beklentiye kulak asmadığı anlaşılan Ak Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, yaptığı basın toplantısında, her fırsatta Akçakoca’ya övgüler yağdıran tutumundan bir nebze olsun vazgeçmiş anlaşılan.

İl Başkanı Keskin, bu seçeneğin bölgecilik olacağını söyleyerek tavrını net ortaya koymuş. Keskin, bölgecilikten kastının ne olduğu anlaşılmayan bu ifadesi ile Akçakocalıların beklentisini de zayıflatmış oldu.

Hikmet Keskin aynı toplantıda, Akçakoca’ya çok büyük yatırımlar yapıldığını ve yapılmaya devam edileceğini söylemiş.

OSB, yeni balıkçı barınağı, otoyol yapımı, kıyı mahmuzları ve Siyasal Bilgiler Fakültesini tek tek sayan İl Başkanına şu hatırlatılmalıdır; 16 yıllık iktidarları döneminde 12 yıl önce açılması için girişimde bulunulan İşletme Fakültesi, yıllar sonra ancak başka bir fakülte açılmak suretiyle 120 öğrenciyle bu yıl açılabildi.

Keskin’in Düzce basınını davet edip, Akçakoca basınını çağırma gereği bile duymadığı o toplantıda doğal olarak Akçakoca çıkarına konuşabilecek, itiraz edecek, soru soracak bir kişi de çıkamazdı.

Bütün o sayılan yatırımların ise Akçakoca kökenli milletvekilleri Yaşar Yakış ve Osman Çakır dönemlerinde projelendirilmiş, tamamının teklifleri yapılmış olduğu sorusunu da doğal olarak yönelten çıkmadı. 

Kısaca Akçakoca vekil istiyor… Akçakoca’nın bir değil üç vekili var söylemi ile avutulmayı bu kez ciddiye almayacağını da dillendiriyor.

Son olarak İl Başkanı Keskin’e şunu hatırlatmakta da fayda var. Düzce Bolu’nun en büyük ilçesi iken bir seçimde çıkardığı milletvekillerinin tümü Düzceliydi. O zaman bölgecilik yapılmamıştı da, Düzce’nin en büyük ilçesi olan Akçakoca’dan bir vekil adayı önerildiğinde mi bölgecilik yapılmış oluyor?

Şu da iyi bilinmelidir ki, Akçakoca, Düzce’nin sadece nüfus olarak en büyük ilçesi değildir. Akçakoca’nın Düzce’nin turizmine ve tanıtımına yaptığı katkılar kadar, ufkuna ve vizyonuna yaptığı katkılar da son derece büyüktür.

Bu realiteyi dillendirmek ise bölgecilik olmadığı gibi, Akçakoca kadar Düzce’yi de büyüten, yücelten gurur verici bir özelliktir. Siyasetçilere düşen ise realiteye kayıtsız kalmamaktır.

Akçakoca’dan Muhtemel Ak Parti aday adayları olarak konuşulan isimler ise şunlar:  

Osman Çakır… Aday Adayı olduğu dönemde, kamuoyunda hiç şans tanınmamasına karşın ilk üçte yer alarak büyük bir sürpriz yapan ve milletvekili seçilen Osman Çakır’ın 24 Haziran seçimleri için milletvekili aday adayı olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

İbrahim Bilgin… Ak Parti’nin kuruluşundan itibaren ağırlığını her dönem hissettirmiş isimlerden biri. İki dönem başarılı bir İGM üyeliği yapmış olup Parti’nin en zor döneminde ilçe başkanlığına getirilmiş; toparlayıcı ve uzlaşıcı tavrıyla başarılı bir grafik çizmiş ve kaybedilen Akçakoca Belediye başkanlığını geri almış, yapılan her seçimde oylarını artırmış bir isim.

Aile içinde ve siyasi çevrelerde istişarelerde bulunduğu ve aday adayı olacağına kesin gözüyle bakılan isimlerden.

Esvet Sarıoğlu… Başarılı ticaret hayatına sahip duyarlı bir işadamı olmanın yanı sıra, yıllarca içinde yer aldığı belediyecilik deneyimleri ve Ak Parti’nin tüm seçimlerinde yüklendiği sorumluluk bilinciyle çalışan ve bu çalışmalarla sürekli takdir kazanan genç bir isim.

Geçtiğimiz seçimlerde de aday adayı olmuş, dikkate değer bir kampanya yürütmüş fakat aday gösterilmemişti. Bu seçimlerinde muhtemel milletvekili aday adaylarından olarak kamuoyunun konuştuğu isimlerden.  

Dursun Çakır…  Ak Parti kurucular listesinde yer alan isimlerden. Her dönemde ilçe teşkilatında etkin görevlerde bulunmuş 2014 de İGM üyeliğine seçilmiş ve  bu kurumun başkanlığı görevini yürütmekte. İstişarelerde bulunduğu ve 26 Nisan 2018 de istifa edeceği kuvvetle muhtemel.

Gönül İnceoğlu İşgören... Ak Parti’den Akçakoca Belediye Meclisi üyeliği yapan İşgören, önceki milletvekilliği seçimlerinde aday adaylığını koyan tecrübeli bir siyaset insanıydı

.

Partisi tarafından milletvekili adayı gösterilmeyen İşgören hakkında kamuoyu tarafından yapılan değerlendirmeler, kadın kotası gereği aday gösterilmeye en yakın isim olarak görülen İşgören’in, dışarıdan Düzce adayı olarak gösterilen Ayşe Keşir’in gelmesiyle birlikte son anda aday gösterilmekten vazgeçildiği yönündeydi.

Ali Tokgöz… Siyaset ve kamu yönetiminde tecrübe dendiği zaman Akçakoca’da akla ilk isimlerden biri olan Ali Tokgöz, Akçakocalı Bakan Yaşar Yakış’a iki dönem boyunca danışmanlık yapmanın ve ardından bugüne değin Başbakanlık’ta verdiği hizmetin kendisine sağladığı tecrübelerini artık milletvekili olarak sürdürme düzeyine gelmiş bir Akçakocalı.

Bir siyasetçi kadar siyasetçi, bir devlet yöneticisi kadar kamu idarecisi olan Ali Tokgöz, ilçe seçmeninin milletvekili olarak Meclis’te görmeyi istediği isimlerin de başında geliyor.

Mustafa Ezer…  Ak Parti İlçe Başkanlığı yapmış olan Ezer, genç yaşta edindiği siyaset tecrübelerini Parlamento çatısı altında devam ettirebilmek adına önceki milletvekili seçimlerinde aday adayı olmuştu. 

Ali Uzun… 7 Haziran 2015 seçimlerinde de Ak Partiden milletvekili aday adayı olmuş olan Ali uzun, yurt içinde ve yurt dışında yürüttüğü zirai tohumculuk çalışmalarıyla gözlerin üzerine çevrildiği bir isim.

Bilimsel çevreler ve üniversitelerle birlikte yürüttüğü çalışmaların içerisinde en göz dolduranı ise Akçakoca domates tohumunu geliştirip tescilleme çalışmaları oldu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84