AF YOK

Düzce Valiliğinden 112 Acil Numaralarını gereksiz yere meşgul edenlere yönelik olarak 250 liralık cezai işlemde uygulandığı açıklandı.

AF YOK

Düzce Valiliğinden 112 Acil Numaralarını gereksiz yere meşgul edenlere yönelik olarak 250 liralık cezai işlemde uygulandığı açıklandı.

11 Temmuz 2018 Çarşamba 12:43
AF YOK


Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü; İtfaiye, AFAD, Orman, Sağlık, Jandarma ve Emniyet çağrı hizmetlerini bünyesine dahil ederek, 19 Kasım 2015 tarihinden bu yana 7/24 sürekli ve kesintisiz hizmet vermektedir.

Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi; birden çok numaranın bilinmesinde zorluklar ve kurumlar arası yetersiz koordinasyon nedeniyle yaşanan can ve mal kayıplarının önlenmesi, kurumların daha etkin çalışması yönünde faaliyet göstererek, acil çağrı alındıktan sonra ihtiyaç duyulacak tüm ekiplerin en kısa sürede olay mahalline ulaşmalarını hedeflemektedir.

112 Acil Çağrı Numarasının amacı dışında kullanılması, çağrıyı karşılayan personel gereksiz çağrılarla ilgilenirken acil yardım bekleyen kişilerin Çağrı Merkezine ulaşmasında zaman kaybı yaşanmasına, maddi ve manevi kayıplara ve hatta can kayıplarına neden olabilmektedir.

Bu itibarla; geçtiğimiz yıl 112 Acil Çağrı Merkezleri Kuruluş, Görev ve Çalışma Yönetmeliği ile Türk Ceza Kanununun ilgili maddeleri uyarınca Valiliğimiz tarafından alınan idari yaptırım kararına göre cezai işlem uygulanması öngörülmüştü. Son olarak yayınlanan 703 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname uyarınca, 112 Acil Çağrı Merkezini asılsız ihbarda bulunmak suretiyle meşgul ettikleri tespit edilen kişilere bu Kanuna göre İl Valileri tarafından ikiyüzelli Türk Lirası idari para cezası verilecektir. Tekerrürü halinde bu ceza iki katı olarak uygulanacaktır.

Konu ile ilgili vatandaşların hassasiyet göstermeleri istendi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.