2 MİLYON'LUK BETON SANTRALİ YATIRIMI TÖRENLE AÇILDI

Düzce Belediyesi'nin Çamköy'de bulunan ve yaklaşık maliyeti 2 milyon TL olan yeni beton santrali yatırımı törenle hizmete girdi.

2 MİLYON'LUK BETON SANTRALİ YATIRIMI TÖRENLE AÇILDI

Düzce Belediyesi'nin Çamköy'de bulunan ve yaklaşık maliyeti 2 milyon TL olan yeni beton santrali yatırımı törenle hizmete girdi.

31 Ağustos 2020 Pazartesi 15:27
2 MİLYON'LUK BETON SANTRALİ YATIRIMI TÖRENLE AÇILDI

Hem belediyeye ek gelir sağlaması hem de beton fiyatlarını aşağıya çekmesi hedeflenen yeni santralin haksız rekabete yol açmayacağını vurgulayan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, "Düzce'de bu iş 3 beton üreticisinin insafına kalıyor. Biz burada inşaat maliyetlerinin çok fazla artmaması için bir denge görevi göreceğiz." dedi. Ayrıca D-100 karayolu üzerinde beton, kilit parke taşı ve normal taş satışı yapılacak bir showroom kuracaklarını söyledi.

Düzce Belediyesi iştirak şirketlerinden olan BELTAŞ’a ait yeni beton santralinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, belediye başkan yardımcıları, BELTAŞ Yönetim Kurulu üyeleri ve belediye personeli katıldı.

DÜZCE'Yİ ŞANTİYEYE ÇEVİRECEĞİZ

Açılışta konuşan Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Düzce’nin iyi bir yapılanmaya ve yapılaşmaya ihtiyacı olduğunu belirterek “Bütün Düzce’yi bir şantiyeye çevireceğiz. “ dedi.

Bu hedef için özellikle beton, taş, kilit parke ve diğer doğal taşların üretimine büyük önem verdiklerinin altını çizen Başkan Özlü, “Kapasitemizi arttırdık. Önümüzdeki günlerde inşallah bu şantiye tam kapasiteyle çalışacak. Düzce’de özel sektörün de, inşaat yapmak isteyen müteahhitlerimizin de, vatandaşlarımızın da beton ihtiyacını rahatlıkla karşılayabilecek. Burada biz fiyatlar noktasında hassasız.” açıklamasında bulundu.

MALİYETLERİ AŞAĞI ÇEKECEK FİYAT POLİTİKASI

Düzce’deki inşaat maliyetlerini aşağı çekecek olan bir fiyat politikası izlediklerini söyleyen Özlü, “ Düzce BELTAŞ, bu fiyat politikasıyla Düzce’deki beton fiyatlarını dengelemekte de ciddi bir rol üstlenecek. Yeni şantiyemiz yaklaşık 2 milyon lira civarında bir yatırım. Bu yatırımı kendi öz kaynaklarımızla ve kendi imkanlarımızla ve kendi kullandığımız kredilerle yapıyoruz. Keza aldığımız mikser ve pompalar da yine Düzce BELTAŞ firması belediyeden hiçbir destek almadan kendi imkanlarıyla bu yatırımları gerçekleştiriyor. Düzce’mize hayırlı olsun. Düzce’mizde yapılacak çok iş var” dedi.

DÜZCELİLERE SHOWROOM MÜJDESİ

Düzce’de şu anda mermer üreten bir tesisin olmadığına dikkat çeken Başkan Özlü, “ Mermer blokları hazır geliyor ve plakalar işleniyor. Bizim güzel bir tesisimiz var. Buranın makinalarını kuvvetlendirdik. Çok güzel bir pazarlık yaptık. Burada mermer silme makinası şeklinde 5-6 makine satın aldık. Montajının yapıyoruz, bitmek üzere. Önümüzdeki günlerde D-100 karayolu üzerinde bir showroom kuruyoruz. Burada Düzcelilere işlenmiş mermer satacağız. Yine burada kilit parke, normal taş ve beton satacağız. Yerini kiraladık. İnşaatına bu hafta başlıyoruz. Bir 10-15 günde bitecek” müjdesini verdi

“HAKSIZ REKABETE NEDEN OLMAZ”

Başkan Özlü, Öncü RTV Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın belediyenin beton tesisinin haksız rekabete neden olup olmayacağıyla ilgili soruya şu şekilde yanıt verdi: “4 dakikada bir mikser dolduracağız. Hayır, haksız rekabet değil. Biz fiyatları dengeliyoruz. Haksız rekabet yapmıyoruz. Biz zarar edecek hiçbir iş yapmayız ama karımızı minimize deriz. Bakın bu santralde çalışan arkadaşlarımız burada. Biz her ay toplanıyoruz. Gelir-gider dengesi hesabı yapıyoruz. Diğer türlü de 3 beton üreticisinin insafına kalıyor. Biz burada Düzce’de inşaat maliyetlerinin çok fazla artmaması için bir denge görevi göreceğiz. Bu işin maliyeti var. Hesaplarsınız. Biz o hesaba göre zararına iş yapmayız. Maliyet artı bir risk payı koyar öyle iş yaparız. Bir haksız rekabet söz konusu değil.”

Düzce Belediyesi’nin Rusya’ya olan bazalt satışının durmasıyla ilgili bir soruya Özlü, “Rusya politik sebeplerle alımı durdurdu. Libya olaylarıyla bu süreç başladı. 4 bin ton satış yaptık. Politik durumun düzelmesini bekliyoruz” cevabını verdi.

“HEDEFİMİZ 60 BİN METREKÜP”

BELTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Çelik açılışı yapılan tesisle ilgili bilgi verdi. Toplam üretimin bu tesisle birlikte 5 katına çıkacağını vurgulayan Çelik, “Daha önce eski santralimiz 40 metreküp beton üretimi yaparken yeni santralimiz 130 metre küp beton üretimi yapacaktır. Şu anda bir kıyaslama yaparsak 2018 yılında 2240 metreküp beton satmışız. 2019 yılında 5540 metreküp beton satmışız. Son 8 ayda ise 31.000 metreküp beton sattık. Hedefimiz 60 bin metreküpün üzerine çıkabilmek. Bu yeteneğe sahibiz” dedi.

Göreve geldiklerinde yalnızca 2 adet beton mikseri olduğunu söyleyen Çelik, “ 6 tane yeni mikser satın aldık ve 3 tane mikser de kiralayarak toplam mikser sayımızı 11’e çıkardık. Yine geldiğimizde beton pompamız yoktu. Biri 34 metre, biri 36 metre biri de 47 metre olmak üzere şu anda 3 adet beton pompamız var. Düzce’ye hizmet edebileceğimiz kapasiteye ulaşmış vaziyetteyiz. Ayrıca iki tane gezici kalite kontrol ve test aracımız beton dökülen bütün sahalarda kontrollerini yapmakta ve hizmetimiz devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Şahin de beton santralinin Düzce’ye ve bölgeye hayırlı olmasını diledi.  Konuşmaların ardından ise beton santralinin açılışı gerçekleştirildi.

Son Güncelleme: 31.08.2020 16:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.