2 GÜNDE 500 KİLOMETRE YOL AÇILDI

Türkiye’nin bütün bölgelerini etkisi altına alan ve ülkenin İstanbul ve Ankara gibi iki büyük metropol şehrinin önemli geçiş güzergahlarından biri olan Düzce, 3 gündür karla mücadelesini ara vermeden sürdürüyor. 24 saat esasına göre çalışan Düzce Belediyesi ekipleri iş makineleri ile 500 kilometre yol açtı

2 GÜNDE 500 KİLOMETRE YOL AÇILDI

Türkiye’nin bütün bölgelerini etkisi altına alan ve ülkenin İstanbul ve Ankara gibi iki büyük metropol şehrinin önemli geçiş güzergahlarından biri olan Düzce, 3 gündür karla mücadelesini ara vermeden sürdürüyor. 24 saat esasına göre çalışan Düzce Belediyesi ekipleri iş makineleri ile 500 kilometre yol açtı

24 Ocak 2022 Pazartesi 16:47
2 GÜNDE 500 KİLOMETRE YOL AÇILDI

Düzce Belediyesi, yoğun kar yağışının etkilerini azaltmak için tam kadro sahada çalışıyor. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün yakından takip ettiği ve organize ettiği ekipler, yolların açılmasından tuzlanmasına, kaldırımların kardan temizlenmesinden zorda kalan vatandaşlara ve sokak hayvanlarına belediyenin şefkat elinin uzatılmasına kadar birçok alanda çalışmalarını canla başla devam ediyor.

Kar yağışının başlamasıyla birlikte öncelik olarak ana arterleri açmak için tüm araçlarını sahaya süren Düzce Belediyesi, 2 gün içinde 500 kilometre yolun açılmasını sağladı. Kar yağışının durmaması ve açılan yolları yeniden kapatmasından dolayı yolları defalarca açmak zorunda kalan iş makineleri, daha sonra tuzlama çalışmalarına başlıyor.

VATANDAŞLAR VE CAN DOSTLAR UNUTULMADI

Düzce Belediyesi kar yağışı dolayısıyla TEM ve D-100 Bolu Dağı Tünelinin kapanmasıyla birlikte harekete geçerek zor durumda olan vatandaşlara yardım elini uzattı. Hasta olan veya hastaneye gidecek vatandaşların sokaklarına öncelik veren ekipler, ana arterlerden sonra bu sokaklara da girerek yolları açıyor. Düzce Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri de can dostları unutmayarak şehrin belirli noktalarına yem ve mama bırakmaya devam ediyor.

ŞEHRİN DÖRT BİR YANINDA ÇALIŞIYORUZ

Hız kesmeyen kar yağışına hız kesmeden çalışma ile karşılık veren Düzce Belediyesi, onlarca personel ve araçla çalışmalarını sürdürüyor. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, ana arterlere öncelik verdiklerini ardından ara sokaklara gireceklerini belirterek, “Eksi derecelerde sabaha kadar uyumadan ana arterler başta olmak üzere yolları açıyoruz. Ancak kar yağışının durmaması nedeniyle açtığımız yolları yeniden açmak zorunda kalıyoruz. Trafik kazalarında ve yolda mahsur kalan vatandaşlarımızı ağırlıyoruz, ihtiyaçlarını bir nebze de olsa karşılıyoruz. Sokak hayvanlarımızın aç kalmaması için ekiplerimiz Düzce’nin dört bir yanını geziyor. Düzce Belediyesi zorlu hava şartlarından vatandaşlarımız daha az etkilenmesi için durmadan, hız kesmeden ve canla başla çalışıyor” ifadelerinde bulundu.

TÜM İMKÂNLAR SEFERBER EDİLDİ

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, belediye olarak tüm imkânları seferber ettiklerinin altını çizerek, “Karla mücadelede hummalı bir çalışma yürütüyoruz. 250 kişi ile kaldırımları temizliyor, 29 iş makinesi ile yolları açıyoruz. Toplam 1.100 ton tuz ve tuz agregası kullanıyoruz. Bahçeşehir’de kurduğumuz kriz merkezine gelen tüm bilgileri değerlendiriyoruz. Mahalle muhtarlarımızla işbirliği içerisindeyiz. Onların talepleri doğrultusunda araçlarımızı aciliyetine göre mahallelere yönlendiriyoruz. Son yılların en etkili kar yağışında Düzce Belediyesi olarak uyumadan gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84