1 MAYIS KUTLANDI

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı Düzce’de kutlandı. Sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen kutlamalarda hep bir ağızdan marşlar söylendi, sloganlar atıldı.

1 MAYIS KUTLANDI

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı Düzce’de kutlandı. Sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen kutlamalarda hep bir ağızdan marşlar söylendi, sloganlar atıldı.

01 Mayıs 2018 Salı 14:00
1 MAYIS KUTLANDI

Düzce’de 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı coşkulu bir şekilde kutlandı. Düzce Belediyesi önünden başlayan yürüyüş, İstanbul Caddesi üzerinden Anıtpark Meydanına kadar devam etti.

Kutlamalara Eğitim-İş, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Kamu-İş, Kesk, Disk, Birleşik Kamu İş, Sağlık-İş, Ses temsilcileri, CHP İl ve İlçe, Gençlik Kolları Teşkilatı, Emek Partisi ve sivil toplum örgütleri il temsilcileri ile üyeleri katıldı.

Düzce Belediyesi önünde toplanan katılımcıların üst araması yapıldı. Daha sonra İstanbul Caddesi üzerinden yürüyüşe başlayan katılımcılar hep bir ağızdan marşlar, sloganlar söyledi. Anıtpark Meydanına giriş yapanların tekrardan üst araması yapılarak alana alındılar. Katılımcı temsilciliklerinin teker teker isminin okunması ile başlayan kutlamalar saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti.

Tertip Komitesi adına konuşma yapan Hüseyin Arslan, katılımcıların 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramını kutlayarak konuşmasına başladı. Arslan, “ İşçi sınıfının 6 günü 12 saat çalıştırılmasına karşı haftada 5 gün, günde 8 saat çalışma talebiyle ABD’de başlattığı grev ve eylemlerde yüzdeler işçinin işten atılma ve öldürülme pahasına ırk ve din ayrımı gözetmeksizin burjuvaziye karşı gösterdikleri sınıf dayanışması 2. Enternasyonal’ın kararıyla 1890 yılından bu yana 1 Mayıs “ Uluslararası İşçi sınıfının Birlik ve Mücadele ve Dayanışma” günü olarak kutlanmaktadır” dedi.

Polislerde kutlamada yaşanabilecek olumsuz bir durum karşısında alan çevresinde hazır bekledi.

UZUN UZUN BAKTI

Yürüyüş sırasında ilginç görüntülerde ortaya çıktı. İstanbul Caddesi üzerinde 3 tekerlekli bisikletiyle karton toplayarak emek veren ve ekmek parası için çalışan yaşlı kadının yürüyüşü yapanlara uzun uzun bakması ilginç ve anlamlı görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu.

Son Güncelleme: 01.05.2018 14:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.