Düzce tarihinin en büyük nimetlerinden biri gözümüzün önünden hayal gibi akıp gidiyor.

İktidar olundu ama muktedir olmamak için elbirliği ile mücadele ediyoruz.

Avni Akyol Necmi Hoşver derken Düzce Faruk Özlü gibi bir nimetle makus talihini yenmek için bir fırsat yakaladı.

Özlü Düzceli teşkilattan gelen iki Düzceliyi kadrosuna alarak Düzce için ne yapılabileceğine ivme kazandırdı.

İl Başkanlığı yapmış ticaret ve basın camiasında Bulunmuş Saim Tut bakanın yanında bir şekilde konuşlandı. Ama öyle bir talihsiz şekilde Hasan Mezarcı denilen meczuba sardı ki geldiğine geleceğine pişman etti milleti. Ne gereği vardı ki o arıza ile muhatap olmanın.

Düzce ye hizmet hayali ile büyümüş Düzce aşkı ile bugünlere gelmiş misyonu vizyonu zücaciye dükkanına giren fil misali kırdı geçirdi ortalığı. Kimlere ne malzemeler verdi Saim Tut. Çok yazık etti hem kendine hemde Sayın Özlüye.

Yanında teşkilatlardan yetişmiş Burçin Sarıcan ekibe katıldı. Burçin Sarıcanı Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemeniciye hatırlı Dostların devreye girip belediyede a takımına alınmasına ikna edememişlerdi. Ancak Özlü bu kişiye tarihi bir imkan verip ekibine dahil ederek Düzce için dava için misyon için biryerden başlamak lazım dedi ve başladı.

Kadın Kolları Başkanı Meral Çalışkanı KOSGEB’e istihdam ederek ne olup bitiğini ve hizmetlerin devamında ivediliğe kavuşması için somut neticeler almak için inandığı kişileri Düzce için seferber etti.

İşin İlginci Düzce nin en etkili kişisinden en yetkisiz kişisine kadar Özlünün Düzce için ne anlama geldiğinin farkına bile varamadık.

Düzce Ticaret Odası yönetimi Sayın Bakanın katıldığı bir organizasyonda ikram edilen ikramı söz konusu yapacak kadar anlayamadı bu vizyonu. Anlamayanı anlamazlar misali Bakan Bey kaç zamandır Ticaret odasını ziyaret bile etmedi.

Kimi özel kimi iş kimi de keyfi işlerine Sayın Bakanı dahil etmeye gayret ediyor.

Düzce’nin yenilenen yüzüne bakmak istemeyen görmek istemeyen fosilleşmiş akıllar etki bizd, yetki bizde, imkan bizde, söz bizde olsun Düzce ne olursa olsun diyecek kadar makam mevki saltanat peşindeler.

Düzce de Belediye Başkanı Mehmet Keleşle birlikte Audi Marka araç hastalığı başladı. Yörük malı ile kurban kesen Başlar ve Başkanlar Audileri ile orası senin burası benim, handa benim hamamda benim misali gezip tozuyorlar. Şoför devletten, yakıtı milletten, havası cakası illetten.

Düzce’nin geleceğine yönelik esnafı halkı ve Düzce’nin çehresini değiştirecek çalışmalar için harcanması gereken emekler egzozlardan çıkıp yemek faturalarına sarılıp yurtdışı gezilerinde savrulup gidiyor.

Bizim ülkeye mal olmuş 2023 hedefine inanmış ülkeyi 2071 ruhuna hazırlayan bir bakanımız var. Biz kurum ve kuruluşlar olarak imar, sanayi, tarım ve turizm konularında uzmanlardan oluşan bir ekip kuralım. Bu ekiple Düzce’nin maddi ve manevi geleceği için projeler hazırlayalım. Bu projeler için Bakanımız gerek genelge gerekse kanun bile teklif edebilecek seviyeden sesimizse ses olur derde derman olur diye bir çaba yok.

Düzce tarihi bir fırsatını kaçırıyor…

Eğer Düzce’nin siyasi bürokratik ve Sivil toplum kuruluşları ne istediğini bilen ve ne istemediğini bilen seviyeye gelip Düzce’nin çehresini değiştirme derdiyle dertlenen Bakan Özlü nimetinden faydalanma cihetine gitmezse yarım asırda bir gelen fırsatı ayaklar altına alır.

Yeter ki hepimiz nefsimizi, hırsımızı, egomuzu ve ikbalimizi Düzce’nin geleceğinin önüne geçirmeyelim.

Öyle bir fırsat ki yarım asırda gelebilecek bir fırsat elden sabun gibi kayıp gidiyor.

Demedi demeyin. Bunları bilmek söylemek için çok bilmek görmek lazım değil. Sadece malumun ikrarı gibi bişey oldu.

Hikmet Keskinden Kerem Yalçınere Ak Partide bilinmesi gerekenler.

Düzce İl Başkanlığı Hikmet Keskine İkinci defa hayırlı olsun diyelim. İki kere iki elde var Hikmet misali Ak Partinin iradesi Düzce’de Hikmet Keskine yeşil ışık yaktı bile.

Ancak siyaset çok ama çok garip. Her halin mesele yapılır. Sebep sonuç ilişkisinden bakılınca siyasetçi övülürken sövülür sövülürken övülür.

Eleştirilerin yol göstereni de olur yol kapatanı da.

Hikmet Keskin i Düzce’nin geleneksel siyasi kavgalarında malzeme etmek isteyenler kurda kuşa yem etmek isteyenler umduklarını bulamadılar bulamayacaklar. İt ürüyecek kervan yürüyecek. Yürüyecek ama bu itler bu kapının besleme itleri. Hem kapıdan beslenip hem kapının sahibine salan itleri bu evin içindeki hinler besliyor. Hırsız evin içinden olunca kapı kilit tutmazmış. Bu hırsızları besleyen bu ruhsuzlara güç veren mihraklar Hikmet Keskin ve ekibinin karşısında zamanı gelince savrulup gider. Yeterki Keskini gönüldaşları ve ekibi kavgadan uzak dursun.

Yığılca İlçe Başkanı Kerem Yalçıner e de gider yaptı algı yaptı bu sütü bozuklar. Lafa bakarım lafmı diye söyleyene bakarım adam mı diye bir söz vardır. Bu söz geldi aklıma. Yalçıner Başkan Belediye Başkanı ile et tırnak olmuş adam gibi misyonuna sahip çıkmış genel yerel seçimlerde üzerine düşeni yapmış çalışkan bir başkan. İlçesine yatırım için belediye başkanı ile el ele gönül gönüle çalışıyor. Yüz liraya yazılan ikiyüzliraya bozulan yazının ne ehemmiyeti olur. Sinek mundar değil ama mide bulandırıyor işte.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84