NAKIŞI SANATA DÖNÜŞTÜRÜYOR

Düzce’nin Cumayeri İlçesinde Yıllardır marketçilik yapan nakış ve sanata olan ilgisine gem vuramayıp Pak nakısı Kuran Mustafa Pak on iki yıldır yıllarca hasretle yapmak istediği mesleğini icra ediyor.

NAKIŞI SANATA DÖNÜŞTÜRÜYOR

Düzce’nin Cumayeri İlçesinde Yıllardır marketçilik yapan nakış ve sanata olan ilgisine gem vuramayıp Pak nakısı Kuran Mustafa Pak on iki yıldır yıllarca hasretle yapmak istediği mesleğini icra ediyor.

01 Haziran 2017 Perşembe 11:01
NAKIŞI SANATA DÖNÜŞTÜRÜYOR

Cumayeri’nin Sırtpınar köyünde 1954 yılında doğan Pak İlkokul mezunu. Ancak içindeki nakış ve makine sevdası onun on iki yıldır hem para kazanmasına hem de yıllardır içindeki nakkaş olma içgüdüsüne hizmet ediyor.

HERŞEY KENDİNE İNANMAKLA BAŞLAR.

Her şeyin insanın kendine inanmasıyla başlayacağını belirten Pak” Yıladır merak ettiğim nakış işini yapmaya bu işten para kazanmaya inandım. Çalışmalarımı Ağrı Doğubayazıt’tan Edirne’ye kadar sektörü tek tek dolaşıp kendimi anlattım tanıttım. Ben ilkokul mezunuyum. Cumayeri’nden başka bir yer bilmezdim. Şimdi ise bilgisayar ve internetten siparişleri alıp kargo ile adreslere teslim ediyoruz. İlk işimi Düzce’de çeyiz işi yapan işyerlerine verdim. Kişi sevdiği işi yaparsa hem kazanır hem de mutlu olur” dedi.

BU SANATIN MESLEĞİN SONU YOK

Potansiyel müşteri kitlesinin özellikle çeyiziler olduğunu ifade edene Pak ”Mesleğin sonu yok. Her türlü işleme, yazı, arma ve logo çalışmalarını işliyoruz. Ailecek çalışıyoruz. Meslek çok zengin kapsamlı bir dünyası olan bir iş. Nakış olarak işletmelerin talep ettiği resmi logoyu gerek elbiselere gerek işyeri kıyafetlerinin tümüne işlememizi yapıyoruz. Şu an Düzce’de tanınan bilinen kabul gören bir işyeriyiz. Tam kapasite ile çalışıyoruz Düzce civarındaki müşterilerimin işleri bana yetiyor hatta yetiştiremiyorum. İşler oldukça yoğun” diyerek mesleğine ve emeğine samimice emek verenlerin bunun karşılığını mutlaka göreceklerini söyledi.

ESNAFIMIZIN EN BÜYÜK BOŞLUĞU TANITIM

Ticaretin ve imalatı kurallarının değiştiğine işaret eden Pak” Ticaret eskisi gibi değil. İşyerleri personelini görüntü olarak farklı olmasını istiyor. Özellikle Süpermarket ve marketlerden yoğun ilgi görüyoruz. Bunun yansıra Nalburlar, Mobilyacılardan, İnşaatçılardan Restoran İşletmelerinden talep görüyoruz. Bilgisayar tasım ve programını oğlum Ertuğrul Pak yapıyor. Bizde bunu makinelerde ilmek ilmek işliyoruz. Dedi.

Fiyatların görüldüğü bilindiği gibi uçuk olmadığının özellikle altını çizen Mustafa Pak” Esnafımız ve işletmelerimiz gelişen piyasa şartlarına uyum sağlamalılar. İşyerinin tabelası gibi kıyafeti tanıtımı olmalı. Bizde işine göre on liradan elli liraya kadar hazır işlenmiş kıyafet var. İnsanların kıyafetleri ile karşılanıp şahsiyeti ile uğurlandığını kimse unutmasın” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84