HÜKÜMLÜLER FİDAN DİKİMİNE KATILDI

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün ‘Ağaçlandırma ve Koordinasyon’ projesi kapsamında oluşturulan Kazukoğlu Mahallesi Çayırlık mevkisinde bulunan ‘Adalet Ormanı’ alanına bugün 80 hükümlü ile birlikte, 1000 adet fidan dikimi gerçekleştirilirdi.

HÜKÜMLÜLER FİDAN DİKİMİNE KATILDI

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün ‘Ağaçlandırma ve Koordinasyon’ projesi kapsamında oluşturulan Kazukoğlu Mahallesi Çayırlık mevkisinde bulunan ‘Adalet Ormanı’ alanına bugün 80 hükümlü ile birlikte, 1000 adet fidan dikimi gerçekleştirilirdi.

21 Mart 2019 Perşembe 17:10
HÜKÜMLÜLER FİDAN DİKİMİNE KATILDI

Adalet Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği ‘Adalet Ormanı’  projesi hayata geçirildi. Hükümlü ve yükümlülerin sosyal faydası daha yüksek olan ağaçlandırma çalışmalarında istihdam edilerek yeniden topluma kazandırmalarının hedeflendiği ‘Ağaçlandırma ve Koordinasyon Projesi’ kapsamında ‘Adalet Ormanı’ alanına 80 yükümlü ile fidan dikildi.

Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, Adalet Komisyon Başkanı Ferhan Acar, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Düzce adliyesindeki hakimler ve savcılar, Bolu Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, Düzce Denetimli Serbestlik Müdürü İlker Öcal, Düzce Orman İşletme Müdürü Turgay Kağan, Düzce İl Protokolü, Düzce Adalet ve Denetimli Serbestlik Personellerinin katılımı ile gerçekleşen ‘Ağaçlandırma ve Koordinasyon Projesi’ 1000 adet fidan dikimi yapıldı.

“İlimize yakışan güzel bir görüntü olacak”

Gerçekleştirilen faaliyete ilişkin açıklamalarda bulunan Düzce Valisi Zülkif Dağlı şu ifadeleri kullandı:

“ 278 köyümüzden 21 tanesi orman köyü nüfusumuzun neredeyse 86 binine tekabül ediyor. Endüstrimizde sanayimizde orman ürünlerimizin ilk sırada 231 tane orman ürünleri alanında çalışan tesisimiz var. Yarın da su günü biz hepsini beraber kutluyoruz. 2 milyar 200 metreküp su kaynağımız var bu gerçekten önemli bir potansiyel tabi bu yağışlarımızla paralel oranda bir su kaynağı. Şu anda 500 metreküpün üzerinde İSKİ’ye İstanbul’a gönderiyoruz. Melen barajının bitmesiyle birlikte 1 milyar 150 bin metreküp su İstanbul’a gitmiş olacak bu gerçekten önemli. ISKI havzasına baktığımızda nüfusumuzun %89’u güzel ülkemizin 67’si ISKI havzasında yani orman ve suyla tamamen haşır neşir olan  bir iliz bu manada ormanlarımızı ve su barınaklarımızı korumamız gerçekten önem arz ediyor. Uygun ağaçlar olmak şartıyla Gümüşova’dan başlamak suretiyle Kaynaşlı’ya kadar orta refüjümüzle aynı şekilde ağaçlarla inşallah dikebilirsek tamamlayabilirsek bu da ilimize yakışan güzel bir görüntü olacak”

“Her tarafımız orman bunun kıymetini bilmeyiz”

Düzce Belediye Başkan Adayı Dursun Ay ise yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:

“ Orman Bölge Müdürümüz ve Başsavcımız ormanın faydalarını ülkemizin Düzce’mizin akciğerleri olduğunu belirttiler. Özellikle Başsavcımızın meyve veren ağaçları dikme konusundaki uyarısı gerçekten manidar bunu ihmal etmememiz lazım. Her tarafımızda ağaç olduğu için Düzce’de yaşayan insanlar ormanın kıymetini çok bilemezler diye düşünüyorum. Bizim her tarafımız orman bunun kıymetini bilmeyiz. Anadolu’ya açıldığımızda hatta Hacca ve Umre ’ye gelenler çölleşmiş toprakları görünce ormanın kıymetini çok iyi anlayacaklardır.”

 “Ormansız bir yurt vatan değildir”

Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, projenin devamı niteliğinde başka çalışmalar da yapılacağını belirterek şunları söyledi:

“Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te ‘ Ormansız bir yurt vatan değildir’ demiştir. Genel Müdürlüğümüzce  ‘Ağaçlandırma ve Koordinasyon Projesi’ başlatılmıştır. Proje ile hükümlü, yükümlü ve personelde ağaç ve orman sevgisinin pekiştirilmesi, çevre duyarlılığın arttırılması hedeflenmektedir. Bu proje kapsamında Düzce Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüze ‘Adalet Ormanı’ olarak tahsis edilen Düzce Kazukoğlu Mahallesi Çayırlık mevkiinde bulunan 20 dönümlük orman arazisine farklı ağaç türlerinden şimdilik 1000 adet ve daha sonraki çalışmalarda 1000 adet olmak üzere toplam 2 bin adet ağaç dikimi yapılması planlanmaktadır. Ağaç sayısını arttırarak orman alanlarımızı genişletmesi için bütün vatandaşlarımızdan herkesi fidan dikmeye davet ediyoruz.”

“Fidan dikilmekte ve dikilmeye devam etmektedir”

Bolu Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin ise şu şekilde konuştu:

 “2019 yılında bölge müdürlüğümüzce Düzce ilinde okullara hayat olsun protokolü kapsamında 5 okul bahçesi 4122 sayılı ağaçlandırma erozyon kontrolü seferberliği kanun kapsamında toplam 400 adet fidan dikilmekte ve dikilmeye devam etmektedir.“

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84