Haşere ile mücadele başladı

Havaların ısınmasıyla beraber ortaya çıkması muhtemel haşere sorununa karşı Düzce Belediyesi tarafından tedbir alınarak, ilaçlama yapıldı.

Haşere ile mücadele başladı

Havaların ısınmasıyla beraber ortaya çıkması muhtemel haşere sorununa karşı Düzce Belediyesi tarafından tedbir alınarak, ilaçlama yapıldı.

08 Mayıs 2019 Çarşamba 13:48
Haşere ile mücadele başladı

Düzce Belediyesi tarafından yıl boyu periyodik olarak gerçekleştirilen ilaçlama çalışmalarına havaların ısınmasıyla birlikte hız verildi. Düzce Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, sinek ve haşereyle mücadelede en doğru zaman olan larva döneminde yoğunlaştırdığı çalışmalarla zararlı canlıların üremesinin önüne geçiyor. Uzman ekipler tarafından hazırlanan ve Sağlık Bakanlığı onaylı olan ilaçlar sayesinde havaların ısınmasıyla beraber oluşan mikropların, insana ve çevreye olan etkisi minimum seviyeye indiriyor.

Vektörlerden Bulaşabilecek Hastalıkların Önüne Geçiliyor

Başıdıkları bakterilerle; sıtma, tifo, tifüs, kene gibi birçok hastalığı insanlara bulaştırabilen haşerelerle etkili bir şekilde mücadele eden Düzce Belediyesi, insan sağlığı için ciddi sağlık sorunlarının yaşanmasının da böylece önüne geçiyor.

Haşereyle mücadelede vatandaşlara da görev düştüğüne dikkat çeken Düzce Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri, apartman arasındaki boş alanlara çöpünü atmamalarını, ağzı açık bir şekilde su depolamamalarını, fosseptik ve kuyu benzeri depoların sinek girmeyecek şekilde ağzının kapalı olmasına özen göstermeleri gerektiğini hatırlattı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.