Doğalgaz kullanılan mahallelere kömür yardımı yok

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 170 aileye tesisat yardımı yapıldığını belirten Dağlı, 400’ün üzerinde aileye de doğalgaz ödemeleri için yıllık 700 lira nakdi yardım verileceğini hatırlattı.Vali Zülkif Dağlı,...

Doğalgaz kullanılan mahallelere kömür yardımı yok

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 170 aileye tesisat yardımı yapıldığını belirten Dağlı, 400’ün üzerinde aileye de doğalgaz ödemeleri için yıllık 700 lira nakdi yardım verileceğini hatırlattı.Vali Zülkif Dağlı,...

30 Ekim 2017 Pazartesi 15:28
Doğalgaz kullanılan mahallelere kömür yardımı yok

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 170 aileye tesisat yardımı yapıldığını belirten Dağlı, 400’ün üzerinde aileye de doğalgaz ödemeleri için yıllık 700 lira nakdi yardım verileceğini hatırlattı.

Vali Zülkif Dağlı, Düzce’de her yıl düzenli olarak kış aylarında yaşanan hava kirliliği ile mücadele için önlemler almak amacıyla yapılacak değerlendirme toplantısı öncesinde makamında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Tanas, Temiz Hava Bölge Müdürü Zeliha Gemici, İTÜ Meteoroloji Bölümü Doç.Dr. Hüseyin Torun ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nurhan Kartal’ı kabul etti.

Vali Zülkif Dağlı burada yaptığı açıklamada, doğalgaz ulaşan mahallelerde kömür yakılmaması kararı alındığını söyledi.

Dağlı, “İlimiz Hava Kirliliği konusunda pilot il olarak seçildi. İlimiz coğrafi yapısı itibari ile çanak şeklinde sirkülasyonun gayet zor olduğu ve bu manada özel ilgi ve çalışma yapılması gereken bir il olduğundan Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız yetkilileri önemli bir konu olarak ele aldılar ilimize geldiler. Yedi ay önce bu çalışma başladı, çalışma bu sürede olgunlaştı, bizde il olarak yapacaklarımızı yapmaya devam ediyoruz. Temmuz ayında Mahalli Çevre Kurulu Kararı ile doğalgaz ulaşan mahallelerimizde kömür yakılmaması üzerine karar aldık. Bu kararı yürürlüğe koyduk, belediye zabıta bu konuda ki denetim ve bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor” dedi.

Ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının doğalgaz olan yerlerde kömür dağıtımı yapmaması kararını alındığını da belirten Vali Dağlı, “400’ün üzerinde vatandaşımıza doğalgaz veya elektrikle ısınma bedeli olarak yılda iki defa 350 TL olmak üzere toplam 700 TL ısınma yardımı veriyoruz. Ayrıca 170’in üzerinde evimize de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız imkânlarıyla doğalgaz takılmış olacak yılbaşına kadar. Bu çalışmalar devam ediyor. İlimizde hizmet veren 125’in üzerinde tesisatçı ile görüşüldü. Bunların tamamını biz sahaya gönderdik. Onlar bizde ki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında ki listelerden durumları iyi olmayan vatandaşlarımızın evlerine gitmek sureti ile doğalgaz dönüşümlerini yapmaları yönünde görüşmelerini yapıyorlar. Vatandaşımızın evine doğalgaz açıldığı andan itibaren tesisatçının parasını ödüyoruz. Şu anda 170’in üzerinde evimize yılbaşına kadar doğalgaz bağlanmış olacak” İfadelerini kullandı.

Düzce’de Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından sanayi kuruluşlarının denetimlerinin gece- gündüz yapıldığını söyleyen Vali Dağlı, amacın çevre kirliliği konusunda bilinçlendirmek olduğunun altını çizdi.

Vali Dağlı, “Ama burada asıl amaç cezadan ziyade, işletmelerin çevre kirliliği konusunda eğitim vererek bilinçlendirmek. Ayrıca mahalle muhtarlarımızın tamamına eğitim verildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın hazırlamış olduğu yol haritası çerçevesinde bütün kurumlarımızın katılımı ile çalışmalarımız devam ediyor. İlimizde hava kirliliğini bu şekilde yoğun ve sistemli bir çalışma ile hep birlikte önleyeceğiz. Tabi coğrafyanın getirdiği şartlar, ilimizin coğrafi yapısı ortada, bu imkanlarla bu tedbirlerle ne yapabiliyorsak bunları yapacağız" şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından ise toplantı yapıldı.

Son Güncelleme: 30.10.2017 22:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.