İlla Cezai İşlem Mi Uygulanmalı?

İstanbul Caddesinde alınan hiçbir önlem, yapılan hiçbir uyarı dikkate alınmıyor. Dev tabelalar da koyuldu ama Motosiklet ve Elektrikli Bisiklet sürücüleri caddeyi kullanmaya ve kural tanımamaya devam ediyor.

İlla Cezai İşlem Mi Uygulanmalı?

İstanbul Caddesinde alınan hiçbir önlem, yapılan hiçbir uyarı dikkate alınmıyor. Dev tabelalar da koyuldu ama Motosiklet ve Elektrikli Bisiklet sürücüleri caddeyi kullanmaya ve kural tanımamaya devam ediyor.

04 Ağustos 2018 Cumartesi 13:26
İlla Cezai İşlem Mi Uygulanmalı?

Geçtiğimiz sene araç trafiğine kapatılan İstanbul Caddesi o günden bu yana tartışma konusu oldu. Bu kararın doğru veya yanlış olduğu uzunca bir süre tartışılmıştı. Zaman zaman gündeme gelen cadde yeniden araç trafiğine açılacak mı sorusuna, belediye tarafından düzenlenen anketlerle, cevap bulunmuş, halkın genel isteği üzerine cadde kapalı bırakılmıştı.

Halk Neden Kapalı Kalmasını İstedi?

Vatandaşlar, dar kaldırımlarda iç içe yürümemek, trafiğin gürültü ve kirliliğinden kurtulmak ve prestijli bir caddeye kavuşmak için bu uygulamanın arkasında durmuş, caddenin araç trafiğine açılmamasını istemişti. Kısaca Cadde rahat kullanılabilmesi için araç trafiğine kapalı kalmıştı.

Cadde Araç Trafiğine Kapalı Mı?

İstanbul Caddesi günün erken saatlerinde, esnafların ihtiyaçlarını giderebilmesi için, araç trafiğine açılıyor. Bu durumdan şimdiye dek şikayetçi olan da olmadı. Fakat günün geri kalanında adeta motosiklet parkuruna dönüşen caddenin durumu halk tarafından şikâyet konusu. Caddede özgürce ve güvenle yürümek isteyen vatandaşlar bu soruna çözüm bulunmasını istediklerini defalarca dile getiridi. Belediye de farklı çözüm varyasyonları üzerinde durdu. Fakat çare bulamadı.

Hangi Araçlar Bu Caddeye Giremez?

İstanbul Caddesinin sabah saatlerinin ardından trafiğe kapatılması ile hiçbir motorlu araç bu caddeye giremez. Elektrikli bisikletler de motorlu araçlar kategorisinde yer almaktadır ve caddeye girmesi yasaktır. Fakat bisiklet için herhangi bir yasaklama yok. Bisiklet sürücüleri yayaların güvenliğini tehlikeye atmayacak şekilde bu caddeyi kullanmaya devam edebilirler.

Bu Sorun Nasıl Çözülecek?

Belediye daha önceleri de bu soruna çözüm bulmak için caddeye pankartlar ve uyarı levhaları konumlandırmıştı. Ancak soruna çözüm olmamıştı. Bu kez dev tabelalar ile bu caddenin motorlu araç trafiğine kapalı olduğunu duyurdu ama nafile. Düzceli sürücüler yazılı ve görsel hiçbir uyarıyı kabul etmemekte kararlı. Şöyle bir yapılanlara baktığımızda, bir dönem uygulanan ve olumlu sonuç veren denetimler dışında çözüm kalmıyor. Devletin emniyet güçleri halkın güvenliğini sağlamak için suçlu peşinde koşmayı bırakıp, bir süre daha cadde nöbeti tutmak zorunda kalacak gibi görünüyor.

Son Güncelleme: 04.08.2018 14:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84