MAKAMIN BORCU YOKMUŞ

Ankara merkezli bir firmanın borçlarına karşılık Akçakoca Belediyesi’ne ait hizmet aracını haczetmesi olayı ile ilgili olarak, Akçakoca Belediyesi Eski Başkanı Cüneyt Yemenici sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. Yemenici, haciz olayı ile ilgili olarak vatandaşların kendisine sorduğu soruları tek tek cevap vermektense sosyal medya üzerinden açıklama yapma gereği hissettiğini belirtti.

MAKAMIN BORCU YOKMUŞ

Ankara merkezli bir firmanın borçlarına karşılık Akçakoca Belediyesi’ne ait hizmet aracını haczetmesi olayı ile ilgili olarak, Akçakoca Belediyesi Eski Başkanı Cüneyt Yemenici sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. Yemenici, haciz olayı ile ilgili olarak vatandaşların kendisine sorduğu soruları tek tek cevap vermektense sosyal medya üzerinden açıklama yapma gereği hissettiğini belirtti.

22 Aralık 2019 Pazar 12:17
MAKAMIN BORCU YOKMUŞ

Ankara merkezli bir  firmanın Akçakoca Belediyesi’nden alacakları nedeniyle başlattığı  haciz işlemi ile ilgili olarak eski başkan Cüneyt Yemenici sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. Yemenici yaptığı açıklamada, mevzuya konu olan aracın kendi başkanlığı döneminde alındığını belirterek, aracın bedelinin ödenmediğinden dolayı icra konduğu gibi yanlış bir bilginin kamuoyunda yayıldığını ifade etti.
  

“Belediye makam aracı alım satımından 38000 ₺ bir para arttırılmıştır”
Belediyenin makam aracı alım satımından 38000 ₺  para arttırdığını ifade eden Yemenici şunları söyledi: “Bugün bazı hemşerilerimizin belediyemize ait makam aracının bağlanması ile ilgili şahsıma sordukları sorulara tek tek cevap vermektense sosyal medyadan açıklama yapma gereği hissettim. Mevzuya konu olan araç şahsımın başkanlığı döneminde alınmıştır ve aracın bedelinin ödenemediğinden dolayı icra konduğu gibi bir yanlış bilginin kamuoyuna yayıldığını müşahede ettim. Göreve geldiğimde Passat CC marka makam aracına sahip olan belediyemizin mevcut makam aracını 2014 yılı koşullarında 120000 ₺’ye satıp, Mercedes 250 GLK marka araç 2014 yılı değeri 254000 ₺ iken KDV teşviki alınarak 82000 ₺’ye Düzce Hasmer firmasından ihale ile peşin para ödenerek alınmıştır. Hesapta da görüldüğü gibi belediye makam aracı alım satımından 38000 ₺ bir para arttırılmıştır. Eğer makam aracı almak veya kullanmak yanlış ise, aralık ayı belediye meclis toplantısında yeni makam aracı almak üzere 500000 ₺ kredi kullanılması kararı alınmış, ihtiyaç üzerine alındığına inandığım yeni bir araç alınmış veya alınacak olması kararını da kamuoyunun takdirine bıraktığımı ifade etmek isterim.”
 

“Mevcut makam aracının bağlanması olayı çok üzücü”

Makam aracının bağlanmasına üzüldüğünü ifade eden Yemenici şöyle konuştu: "Dönemimiz içerisinde halkımızın ve belediyemizin ihtiyaçları doğrultusunda birçok harcama yapılmıştır. Bu harcamaların dönem ayrımı yapılmaksızın devlette devamlılık esastır anlayışıyla yaklaşılması doğru olandır. Mevcut makam aracının bağlanması olayı çok üzücü olmakla beraber, şahsıma bugün sorulan yanlış algılamadan farklı bir sebep içerdiğini söylemek isterim.  Dönemimle ilgili en ufak bir şaibeli işlem olduğu şüphesi var ise; ki Sayıştay ve İç İşleri Bakanlığı’nca yapılan denetimlerde hiçbir yanlışa ve eksiğe rastlanmadığı raporlarda açık iken, pazartesi günü şahsımın da katılımı ile Akçakoca Cumhuriyet Savcılığı’na dönemimizde yapılan tüm işlemlerle ilgili suç duyurusunda bulunmaya hazırım."

 
 “Hemşerilerimizin ve belediyemizin menfaatleri doğrultusunda görev yaptım”
Her zaman Akçakoca Belediyesi'nin menfaatleri doğrultusunda görev yaptığını belirten Yemenici şunları söyledi: "Her zaman Akçakoca’nın, hemşerilerimizin ve belediyemizin menfaatleri doğrultusunda görev yaptım ve yine söz konusu Akçakoca olduğunda mevcut yönetime her zaman destek olacağımı da bizzat devir teslim töreninde belirtmekle birlikte bir kere daha ifade etmek isterim. Bir an önce sanal, yalan ve hiçbir anlam ifade etmeyen hayali gündemler oluşturmaya çalışan bir kısım medya organlarına kulak asmadan Akçakoca’nın ihtiyaçları doğrultusunda bir ve beraber olarak çalışmak gerekmektedir. Her ne kadar herhangi bir resmi göreviminiz olmamasına rağmen Akçakoca’nın sıcak gündemi ve ihtiyaçları tarafımca yetkili kişiler nezdinde takip edilmektedir." 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.