BAYRAM TATİLİNDE 270 BİN ARAÇ GEÇİŞ YAPTI

Batı Karadeniz’in en önemli kıyı kentlerinden birisi olan Akçakoca’dan 9 günlük Kurban Bayramı tatili boyunca yaklaşık 270 bin aracın geçiş yaptığı belirtildi.

BAYRAM TATİLİNDE 270 BİN ARAÇ GEÇİŞ YAPTI

Batı Karadeniz’in en önemli kıyı kentlerinden birisi olan Akçakoca’dan 9 günlük Kurban Bayramı tatili boyunca yaklaşık 270 bin aracın geçiş yaptığı belirtildi.

28 Temmuz 2021 Çarşamba 10:24
BAYRAM TATİLİNDE 270 BİN ARAÇ GEÇİŞ YAPTI

Batı Karadeniz’in İncisi, Düzce ve Bolu’nun denize açılan kapısı Akçakoca’dan önceki yıllarda olduğu gibi yine araç geçişlerinde rekor kırıldı. Ankara, İstanbul, Bolu’nun yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanından gelen yerli ve yabancı turistler 9 günlük Kurban Bayramı tatili boyunca Akçakoca’yı tercih ederek tatillerini bu bölgede geçirdi. 9 Günlük Kurban Bayramı Boyunca Akçakoca’dan 270 bine yakın aracın geçiş yaptığı öğrenildi. Geçiş yapan araçların en çok tatil için Akçakoca’yı tercih ettikleri öğrenildi.

720 Ton atık çöp toplanıldı

Bayramda yaşanan yoğunluk nedeniyle izinleri kaldırılan Akçakoca Belediyesi zabıta, temizlik işleri, fen işleri ve destek hizmetleri müdürlüğü ekipleri olası sorunlara anında müdahale etti.

Akçakoca Belediyesi temizlik işleri ekipleri de Kurban Bayramı tatili boyunca aralıksız çalıştı. İlçe genelinde günlük 80 tona yakın çöp toplayan temizlik ekipleri 15 Temmuz’dan itibaren 9 günlük süreçte yaklaşık 720 ton çöp topladı.

Halk plajlarında yoğun mesai

Yapılan tüm uyarılara rağmen çevre konusunda gereken hassasiyetin gösterilmemesi temizlik işçilerinin yoğun mesai harcamasına neden oldu. 7/24 esasına göre çalışan 61 kişilik ekip halk plajları, ilçe merkezi ve kırsal mahalleler ile belediyenin sorumluluk alanında olmayan yol kenarları, mesire alanları, koylar, seyir tepeleri gibi alanlarda aralıksız olarak çöp topladı.

Temizlik çalışanlarının en çok mesai harcadığı yer ise halk plajları oldu. Sabahın ilk saatlerinden gece geç saatlere kadar temizlik yapılan plajda en çok sigara izmariti ve plastik atıklar toplandı. Öte yandan kimi tatilcinin gece uyumak için halk plajında kalması temizlik işçilerinin işini daha da zorlaştırdı. Bayramı duyarsız vatandaşların bıraktığı çöpleri toplamakla geçiren çalışanlar ayrıca dereleri, kanalları ve ara sokakları da temizledi.

Yanmaz’dan emekçilere teşekkür

Belediye ekiplerinin bayram boyunca büyük bir özveriyle çalıştığını söyleyen Akçakoca Belediye Başkanı Mehmet Okan Yanmaz, “9 günlük bayram tatili süresince nüfusu 5 kat artan ilçemizde tüm ekiplerimizle 7/24 sahadaydık. İlçemizin her mahallesinde yaşanan olumsuzluklara anında müdahale etmek için büyük gayret gösterdik. Ama maalesef bazı tatilcilerin duyarsız davranışları nedeniyle istenmeyen görüntüler oluştu. 9 gün boyunca ilçenin her noktasını hatta kendi yetki alanımızda olmayan yerleri de temizledik. Ben bir kez daha izinlerinden feragat ederek 9 gün boyunca olağanüstü bir çabayla Akçakoca’da en iyi hizmeti veren tüm emekçi kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Karadeniz’in incisi Akçakoca’mıza hak ettiği değeri veren tüm vatandaşlarımızı da saygıyla selamlıyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.