AKÇAKOCA’DA 3 PLAJA MAVİ BAYRAK

Akçakoca Belediyesinin çalışmalarıyla bu yıl da 3 plajı mavi bayrak almaya hak kazandı.

AKÇAKOCA’DA 3 PLAJA MAVİ BAYRAK

Akçakoca Belediyesinin çalışmalarıyla bu yıl da 3 plajı mavi bayrak almaya hak kazandı.

12 Ağustos 2020 Çarşamba 10:21
AKÇAKOCA’DA 3 PLAJA MAVİ BAYRAK

Karadeniz incisi Akçakoca’da, Akevler, Çuhalı ve Kale Plajları deniz suyunun temizliği, çevre yönetimine verilen önem, engellilere yönelik verilen hizmet ve plajların donanımı gibi kriterleri başarıyla geçerek mavi bayrak ödülünü kazandı. Akçakoca Belediyesi hazırlıkların tamamlanmasıyla plajların kontrollerinin ardından bayrakları teslim edilecektir.

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, “Batı Karadeniz’in İncisi Düzce’nin denize açılan yüzü turizm kendi Akçakoca’nın sahillerine tatilcilerin gönül rahatlığı ile gelmeleri için çalışıyoruz. İlçemizde 3 adet Mavi Bayraklı plajımız bulunuyor. Akçakoca Belediyesi olarak ilerleyen zamanda Akçakoca’nın bazı plajlarını da mavi bayraklı hale getirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

MAVİ BAYRAKLI PLAJ NEDİR?

Mavi Bayraklı plaj; yüzme suyu kalitesi, çevre yönetimi, çevre eğitimi ve can güvenliği kriterlerinde yüksek standartları yakalayan yüzülebilir alanları kapsıyor. Global ölçütlerde bir topluluk olan FEE (Foundation for Environmental Education – Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı) tarafından yürütülen Mavi Bayrak projesi, yerel yönetimler ve plaj işletmelerini, insan sağlığını ve doğayı koruma politikaları çerçevesinde denetleme misyonuna sahip.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84