Geziye Katılan 1200 Akçakocalı Bursa ve Çanakkale’yi Gezdi..

Ülkemizde 81 ilin ve ilçelerinin yaklaşık 60 tane il ve ilçe belediyesinin düzenlediği ücretsiz kültür turları her yıl olduğu gibi bu yılda Akçakoca Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından organize edildi.

Bu yıl 1200 Akçakocalı vatandaşımız Osmanlı Devletinin başkentliğini yapmış manevi değeri yüksek olan Bursa ve Bir destanın yazıldığı yine manevi değeri çok yüksek olan bir devrin kapatılıp bir devrin başladığı topraklar olan Çanakkale’yi gezip görme inceleme fırsatı buldu.

Gezi organizasyonunda katılımcı Akçakocalı misafirler için olması gereken her ince detay belediye tarafından düşünülmüş işleme ve uygulamaya konulmuş.

Kültür gezilerine katılan Akçakocalılar gezi sonrası memnuniyetlerini dile getirirken, belediye başkanı Sn. Cüneyt YEMENİCİYE teşekkürlerini ileterek, hem eğlendiklerini, hem maneviyat dolu yerlerde gezerken mutlu olduklarını ifade ettiler.

Akçakoca belediyesi tarafından yapılan gezilerin diğer belediyelerin yaptıkları gezilere istinaden farkı ve farkındalıkları var, bunlardan kısaca bahsedecek olur isek;

En belirgini genelde bayanlara yönelik olarak yapılan kültür gezileri ilk defa bu yıl baylara da geziye gönderildi, katılımcı Akçakocalı bay misafirlerden gezi sonrası görüşleri alındığında ise bu kararın yerinde ve isabetli olduğu görüldü.

Gezi süresince Bursa ve Çanakkale bölgesini gezen tur otobüslerinin giydirmelerinde Akçakoca temalı resimler ile olması gidilen bölgelerde insanların dikkatini çekmesi isabetli Akçakoca’yı tanıtıcı bir reklam olduğu görüldü.

Gerçekleşen tüm gezilerde profesyonel kokartlı rehberlerin olması ve anlatımları gezilip görülen turistik ve manevi tarihi mekânların en iyi şekilde bilgilendirilmesi yapılırken hem tarihimizin hem de maneviyatın en iyi şekilde yaşanmasını sağlamış oldu.

Gezi güzergâhının gezilecek olan turistik, tarihi ve manevi mekânların profesyonel bir A Grubu turizm seyahat acentesi tarafından organize edilmesi yine doğru karar. Günümüzde bir çok belediyemiz bu tür organizasyonlarda sadece araç ile ulaşım imkânı verdiği için gezilerde birçok sıkıntılar olduğunu kimi görüp kimi okumaktayız.

Toparlayacak olur isek 2017 yılı Akçakoca Belediyesi Kültür Turlarına katılan Akçakocalı vatandaşlarımız gerçek manası ile bir Çanakkale ve Bursa Kültür gezileri gerçekleştirmiş oldu, konu hakkında belediyenin yaptığı anketlerde %96 memnuniyet ortalaması bunun en büyük göstergesi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.