24 Haziran gecesi Düzce kasrında Ak parti karargâhını kurmuş seçim zaferine hazırlanıyordu.

Sonuçlar gelmeye durum iki bir vehametine doğru gidince Milletvekili Ayşe Keşir hemen itiraz ediyoruz feryadı ile düştü yollara istikamet seçim kurulu.

Karar verilmişti onaylanması için genel merkez arandı olur alındı.

Mhp li seçmenler seçim kuruluna karargah kurmuş herkes teyakkuz haline gelmişti.

4700 geçersiz oy vardı. Buradan iş çıkaralım derken o hengamede oy sayımı derken Ayşe Hanım tüm agresifliğiyle sahadaydı. Lokum denilen seçim yenmez yutulmaz hale gelmişti.

Gerilim sürerken Ayşe hanım seçim kurulu başkanı ile tatsızlık yaşayıp salonun boşaltılmasına kadar gitmişti.

O günlerde bir cemiyete katılan sayın bakan Faruk Özlü ye İl Başkanının bilgi ve yönlendirmesi ile aradaki fark 17 olarak söyletildi.

Ama son sayımda fark 176 idi. Sayın bakana verilen bilgi seçim işlerinden sorumlu Servet Rutçi ve il seçim işleri avukatı Sedat Özdemir menşeiliydi. Fazla söze gerek varmı bilmem.

Ardından MHP nin Dostluk adamlık açıklaması. Derken seçimlerde ak patinin iki MHP nin bir vekili olduğu kesinleşti.

BİZ SİZİN GİBİ KOLAY ALMADIK SAYIN KEŞİR.

Sıra geldi mazbataları almaya.

Fahri Çakır abilik edasıyla salona gelen MHP lileri kendi partili vekil gibi karşılayıp olaya yön verdi.

Kazanan vekillere mazbataları verildi.

Sıra resim çektirmeye gelince Keşir in mazbatası danışmanında olduğu ortaya çıktı. İki vekil mazbatası elinde beklerken Keşir mazbatayı hemen niye gönderdi elinden mi alacaklardı diye endişeye kapıldı veya danışmanın sakarlığı mıydı anlaşılamamıştı.

Ümit Yılmaz beklerken sıkılıp Keşire lafı yerleştirdi.” Biz sizin gibi kolay almadık mazbatayı. Tabi kolay olunca kıymet bilinmez” deyince salonda buz gibi bir hava esti.

Peki 176 oyun sırrına gelince.

Numan Çabuk pratisyen doktor. 10 yıldır Akçakoca’da eşinin Eczanesi olduğundan ikamet ediyor. Eski adı Kabalak yeni adı Boğaziçinden.

Bülent Bilgin. Eski Ak parti Akçakoca gençlik kolları başkanı. İl yönetim kurulu üyesi. Tügvanın Düzce Kurucu başkanı.

Antep’te çalışırken Numan Çabuk arıyor kendisini.Tası tarağı toplayan Bilgin on yıllık arkadaşı için sahaya iniyor.

Kendi köyünden oyları Mhp ile iyi partiye kaptıran, Boğaziçinde buralıyım Akçakoca’da Akçakocalıyım Diyen Çabuk Bilgine çabucak yol veriyor.

Bilgine” Seni Cüneyt Yemenici ve İl Başkanı Hikmet Keskin istemiyor. Bu olursa seninle çalışmam” diyen Yemenicinin hatrına çabuk etrafımı terket diyerek siyasetteki en basiretsiz adımını atıyor.

Boğaziçini bilmez kaybolur diyen hemşerilerini arayıp bir dünya gider yapıyor.

176 nın sırlarından biri Numanın bu hali.

Bakan Doktor Faruk Özlü. Düzçe için nimet ama birilerine külfet.

Samimi bir Düzceli zor yetişen bir devlet adamı. Ama Düzceye gelince aynı kişilerle oturup aynı kişilerle konuşup aynı şeyleri duyunca herşeyi mecrasında ilerleyen bir süreç kendisine sunulunca önce fark 17 sonrada sonuçlara vakıf olunca bu kadar büyük nimetin zenginliğin mirasyedi çocukların elinde bihal olduğunu yaşadı. Eğer bu sonuç Özlünün ikbalini etkilerse bunun müsebbibi Sayın bakana duyması gerekeni bilmesi gerekeni söyleyen mücahit görünümlü mütahitlerden başkası değildir.

176 nın ikinci sırrı da bu…

176 nın üçüncü sırrına gelince.

Dört yıl vekillik yapıp ithallikten yerliliğe, yan sanayilikten Orjinalliğe geçemeyen Ayşe Keşir.

Taban siyaseti yaparken dengelerden bihaber, Düzce’nin Hassasiyetlerini hiçe sayan bir siyasetin yansıması.

Düzce’de Mehmet Keleşle başlayan Cumayerlei ve millet odaklı siyasete yön verme havasına kapılan millet rüyasından 24 haziranda uyanan bir Keşir. Kavakbıçkı köyünden bile layıkıyla oy alamayan bir vekil. Seçim öncesi açtığı seçim bürosunu seçimden sonra kapatan bir Düzceli. Sayın Bakan Faruk Özlünün kurdelasını kestiği bürosunu kapatacak kadar bu milletin oyunu iradesini temsil eden bir irade. Cumhurbaşkanına oy verin vekillikte başka partiye oy verin ağzı Feto ağzıdır bu ağzı kapatın diyerek seçimin kaderini gidişatını değiştiren siyaset uzmanı bizim evin kızı. Dua etsinki Chp iç karışıklığıyla ikibin oyu alsaydı Adliyedeki kaybettiği mazbatasını rüyada görecekti.

176 nın 4. Sırrı ise Hikmet Keskin.

Ulaşılması konuşulması en zor olan bir siyasetçi. Telefona bakmayan verdiği randevuları unutan iş yoğunluğundan insanlarla kerken görüşen bir ilin patronu.

Kolaylaştırmayan zorlaştıran, yakınlaştırmayan uzaklaştıran ara sıra gürleyen ara sıra te3vazu aklına gelen bir kişilik.

Seçim sonuçları alınınca Ayşe Hanımın peşine takılıp seçim kuruluna itiraz gidince tansiyon kalp yetmezliği derken yoğun bakımda canına can arayan Düzce’nin patronu.

Bugünlerde ha gitti ha gidecek derken sağlığı nedeniyle görevinden istifa etmesi beklenen seçim mağduru.

İstişareyi beşli il yönetimi ile yapan 25 kişilik yönetimi konu mankeni sayan bunların faturasını ödemek için gün sayan başkanım.

Koltuğu çok kıymetli ama çoklarının koltuğunda gözü olan ortaya koyduğu iradede herkesin sözü olan iş adamı.

Bugün gelinen noktada Düzce’de 6 haziran ve 24 haziranda oy kaybı ile mağlubiyeti yaşayan siyasetçi.

Yığılca’dan Akçakoca’ya, Kaynaşlıdan Cumayerine ne kadar sıkıntılı iş varsa duyup bilen sıkıntıları örtünün altına süpüren ilin Patronu Hikmet. Her ne kadar patron olsada il yönetiminden istifa eden Sedat Özdemire göre” Ben onların patronuyum” dedirtecek kadar ilin patronu.

Harç bitti yapı paydos. Çarşı karıştı Pazar karıştı.

Eden bulur bulacakta. Ama Düzce ili ,Akçakoca İlçesi, Yığılca İlçesi,Özellilkle Kaynaşlıda yaşanan ak partinin ruhuna, kimyasına, temsil hakkına, ahlakına uymayan idareler irade sahiplerinin konumu yeniden gözden geçirilmezse üç oy beş oy 176 oyla 2019 mart ayında tekerrürleri görürüz.

Benden söylemesi. Demedi demeyin.

Kalın sağlıcakla. Selam ve dua ile.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.